Tentin varaaminen ja varauksen muuttaminen Exam -järjestelmässä

Exam -järjestelmässä toteutettavat yleiset sähköiset tentit löydät NettiOpsun Tentit -valikosta kohdasta "Sähköiset tentit" (tenttiakvaario):

  nettiopsu varaus_2.JPG

Valitse tämän jälkeen avautuvalta sivulta tiedekunta ja laitos/oppiaine, jonka tenttiä olet varaamassa. Oppiaineen alla näkyvät tällä hetkellä varattavissa olevat sähköiset tentit.

varaaminen_exam.JPG

Tentin suoritusajasta on linkki ilmoittautumiseen, josta sinut ohjataan varaamaan tentti Exam -järjestelmään: 

1. Kirjaudu Examiin https://exam.utu.fi Turun yliopiston tunnuksella

    • Jotta pystyt käyttämään palvelua, sinun tulee hyväksyä ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttöehdot

2. Näet tentin tiedot ja klikkaa Ilmoittaudu-painiketta ilmoittautuaksesi kyseiseen tenttiin.  


varauskuva.JPG

 3. Tämän jälkeen pääset varamaan ajan tentin tekemiseen:

 varaus_1.JPG

  • Ohjeet tenttiin -kohdasta näet tentissä vaadittavat suoritukset ja materiaalit. Jos ohjeet tenttiin -linkkiä ei näy ilmoittautumisnäkymän yhteydessä, opettaja ei ole kirjannut tenttivaatimuksia tähän kohtaan.
  • "Viesti tentaattorille"-kohtaan kirjoitat mahdolliset aiemmat suoritukset ja mahdolliset tenttiin liittyvät aiemmin sovitut asiat. 
 
              varaus_2.JPG

”Varaa tenttiaika”-nappia painamalla pääset valitsemaan ensin tenttitilan. Sen jälkeen näet kalenterista ajat, jolloin kyseinen tentti on mahdollista suorittaa valitussa tenttitilassa.

Katso ohje esteettömän paikan varaamiseen tästä.

tilakuva.JPG

Kalenterista näet myös kuinka kauan kyseisen tentin tekemiseen voi käyttää aikaa. Voit selata kalenterin viikkonäkymää, ja vaihtaa kalenterinäkymää tenttitilojen välillä. Kalenterista näet myös kuinka monta konetta on kyseisessä tenttitilassa vapaana. Valitse kalenterista sopiva tenttiajankohta:
varaus_4.JPG
  • Tarkista varauksen tiedot kalenterin alta kohdasta 3.
  • Lopuksi vahvista varaus. Näet varauksesi tiedot etusivulta (tenttiaika, tenttitila ja kone).  Voit tarkistaa ilmoittautumisesta tilan ohjeet ja tentin sisällön (ohjeet tenttiin).
  • Saat sähköpostiin varausvahvistuksen, josta voit siirtää tenttivarauksen Outlook kalenteriisi klikkaamalla auki sähköpostiviestin liitteen ”varaus.ics” ja vahvistamalla kalenteriin siirto.

Näet ilmoittautumiset Examin työpöydältä:

varaus_5.JPG

Tenttivarauksen muuttaminen ja peruminen:

Tarvittaessa voit muuttaa ja poistaa varauksesi kirjautumalla järjestelmään uudestaan ennen tenttiaikaa.  Jos et pääse tekemään tenttiä varaamasi aikana, muuta tai poista varaus valitsemalla varaustietojen valikosta:

varaus_6.JPG

  • Vaihda tenttiaika: voit muuttaa varaamasi tenttiajan toiseen ajankohtaan samassa tai eri tenttitilassa.
  • Poista varaus: poistat tenttiajan ja koneen varauksen, mutta ilmoittautumisen pohjatiedot jäävät työpöydällesi ja pääset myöhemmin suoraan tekemään uuden ajan ja koneen varauksen.
  • Peruuta ilmoittautuminen: Poista ensin aika- ja konevaraus "Poista varaus" valinnalla. Sen jälkeen voit poistaa kaikki ilmoittautumistiedot ja koneenvaraustiedot.
Examissa käyttämätön varaus saattaa estää uusinnan​ varaamisen, ole näissä tilanteissa yhteydessä tentin vastuuopettajaan.

Teethän peruutukset ajoissa, jotta tenttiaika vapautuu muille tenttijöille!
Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto