Sähköisen tentin tilat Turussa
Sähköisen tentin tilat sijaitsevat

Tenttejä voi tehdä joka päivä. Tenttitilat ovat avoinna myös kesällä. Muista varata tenttiaika etukäteen!

Ulko-ovesta pääsee aktivoidulla kulkutunnisteella (kulku- ja tulostuslätkä tai opiskelijakortti)  illalla ja viikonloppuna.  Tenttitilaan on opastus rakennuksen sisääntuloaulasta.

Tenttis -järjestelmän korvaava Exam-tenttijärjestelmä otetaan käyttöön lukuvuoden  2018-2019 aikana. Exam-tenttejä voi tehdä Turussa Agorassa, kauppakorkeakoulussa ja Publicumissa. Käytössä olevat tilat näkyvät Examin -varauskalenterista. 

Kulkuavaimet

HUOM! Turun yliopistossa uudistettiin tilojen kulunvalvontajärjestelmä vuoden 2017 alussa, jonka myötä tuli muutoksia tenttitilojen kulkuun. Hanki tarvittaessa uusi kulkulupa alla olevien ohjeiden mukaan. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä: kulkuoikeudet@utu.fi  

Tutkinto-opiskelijat:

Ensisijainen kulkuavain on kulku- ja tulostuslätkä: Voit hankkia lätkän mistä tahansa Turun kampuksen IT-palvelupisteestä ja aktivoida siihen kulkuoikeus IT-palvelupisteessä tai yliopiston monitoimilaitteella. Kulkuoikeudet tulevat voimaan 3 päivän kuluessa. Katso tarkempi ohje kulku- ja tulostuslätkän ohje intrasta.

Voit käyttää myös opiskelijakorttia kulkuavaimena, jos kortissa on siru ja käyt aktivoimassa sen missä tahansa yliopiston monitoimilaitteella (linkki intraan). Aktivointi tulee voimaan 3 päivän kuluessa. Varmista aina ennen ensimmäistä tenttiä jonkin Turun tenttitilan oveen, että opiskelijakortin kulkuoikeus toimii. Jos opiskelijakortin kulkuoikeus tenttitilaan ei toimi, hae ennen seuraavaa tenttiä lainattava kulkukortti ja jatkossa käyttöösi kulku- ja tulostuslätkä Turun kampuksen IT-palvelupisteestä ja aktivoi siihen kulkuoikeus IT-palvelupisteessä tai yliopiston monitoimilaitteella.

Lainattavan kulkukortin voit hakea itse tai asiamiehen välityksellä opiskelijakeskuksesta Discosta (Yliopistonmäki, päärakennuksen ja Naturan välinen tila) ks. aukioloajat  tai Turun kauppakorkeakoulun infosta (Rehtorinpellonkatu 3) ma - pe klo 8.15 - 15.45.  Lainattava kulkukortti tulee palauttaa tentin jälkeen tenttitilassa oven vieressä olevaan laatikkoon.

Avoimen yliopiston opiskelijat:

  • Voit hankkia käyttöösi yliopiston kulku- ja tulostuslätkä ja aktivoida lätkään kulkuoikeuden sähköisen tenttipalvelun tiloihin. Ohjeet kulku- ja tulostuslätkän hankintaan ovat avoimen yliopiston sivuilla.
  • Lainattavia kulkukortteja voi hakea avoimen yliopiston toimistosta, ks. yhteystiedot, tai Turun kauppakorkeakoulun infosta (Rehtorinpellonkatu 3) ma - pe klo 8.15 - 15.45. Lainattava kulkukortti palautetaan tentin jälkeen tenttitilassa oven vieressä olevaan laatikkoon.  

Tenttiin osallistumista koskevia ohjeita 

  • Tenttitilaan et saa viedä mitään mukanasi. Jätä päällysvaatteesi, puhelimesi ja muut tavarasi tenttitilan ulkopuolella olevaan lukolliseen lokeroon. Lokero toimii 1 euron kolikolla (Agorassa 50 sentin kolikolla). Sähköisessä tentissä et tarvitse kirjoitusvälineitä tai paperia. Mukaan tarvitset siis vain tenttitilan avaimen. Huom. henkilöllisyystodistus tulee olla mukana, ei kuitenkaan tenttitilassa.
    • Mikäli sinulla on sairaus tai muu tilanne, joka edellyttää lääkkeiden tai muiden tarvikkeiden mukaanottoa tenttitilaan, ilmoita asiasta etukäteen osoitteeseen exam@utu.fi
  • Tilassa on tallentava videovalvonta. Käytä omaa opiskelijakorttiasi tai avaintasi aina, vaikka pääsisit tilaan samalla ovenavauksella muiden tenttijöiden kanssa. Avaimen jättämä tieto yhdistetään tilan videovalvonnan tallenteeseen henkilöllisyytesi varmistamiseksi.
  • Kun varasit tentin, sinulle ilmoitettiin sen tietokoneen numero, jolla tentti on suoritettava. Koneen numeron löydät monitorista ja koneesta. Ei hätää, vaikka numero unohtuisi. Mikäli kirjaudut väärälle koneelle, se ilmoittaa sinulle, millä koneella sinun tulee tentti suorittaa.
  • Voit suorittaa tentin vain varaamanasi aikana. Et siis voi aloittaa tentin suorittamista ennen tenttiaikasi alkamista vaikka tenttikoneesi olisikin vapaana.
  • Mikäli tenttisi estyy tai häiriintyy teknisten tai muiden ongelmien takia, keskeytä tentti ja poistu tenttitilasta. Ilmoita tentin estymisestä tai keskeytymisestä aina viipymättä siihen tarkoitetulla lomakkeella. Lomake löytyy myös tenttipalvelun etusivulta (https://tenttis.utu.fi ja https://exam.utu.fi)
Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto