Sähköisen tentin tilat Turussa
Sähköisen tentin tilat sijaitsevat

Tenttejä voi tehdä joka päivä. Tenttitilat ovat avoinna myös kesällä. Muista varata tenttiaika etukäteen!

Ulko-ovesta pääsee opiskelijakortilla/kulkukortilla illalla ja viikonloppuna.  Tenttitilaan on opastus rakennuksen sisääntuloaulasta.

Tenttis-järjestelmän korvaava Exam-tenttijärjestelmä otetaan käyttöön vuoden  2018 aikana. Exam-tenttejä voi tehdä tällä hetkellä Turussa Agorassa ja Publicumissa. Osa koneista on siis vain Exam-tenttejä varten ja ne on merkitty tilassa erikseen. Exam-koneita tulee vähitellen käyttöön myös muihin tiloihin. Käytössä olevat tilat näkyvät Examin varauskalenterista. 

Kulkuavaimet

HUOM! Turun yliopistossa uudistettiin tilojen kulunvalvontajärjestelmä vuoden 2017 alussa, josta aiheutui muutoksia tenttitilojen kulunhallintaan. Hanki tarvittaessa uusi kulkulupa alla olevien ohjeiden mukaan. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä: kulkuoikeudet@utu.fi  

Tutkinto-opiskelijat:

 • Jos sinulla on Frank-kortti, ISIC-kortti tai sirullinen Lyyra-kortti, saat aktivoitua uuden kulkuluvan missä tahansa Turun yliopiston IT-palvelupisteessä tai yliopiston monitoimilaitteella (linkki intraan). Kulkuoikeudet tulevat voimaan seuraavana päivänä. Jos olet rekisteröinyt kulku- ja tulostuslätkän tai opiskelijakortin yliopiston tulostuspalvelua varten, ovat myös kulkuoikeudet kunnossa. Jos opiskelijakortti on rekisteröitynä tenttitiloihin, mutta ei tulostusjärjestelmään, käy aktivoimassa uusi tunniste. Kulku- ja tulostuslätkän ohjeet ovat intrassa.
 • Lainattavan kulkukortin voit hakea itse tai asiamiehen välityksellä opiskelijakeskuksesta Discosta (Yliopistonmäki, päärakennuksen ja Naturan välinen tila) ks. aukioloajat  tai Turun kauppakorkeakoulun infosta (Rehtorinpellonkatu 3) ma - pe klo 8.15 - 15.45.  Lainattava kulkukortti palautetaan tentin jälkeen tenttitilassa oven vieressä olevaan laatikkoon.

Avoimen yliopiston opiskelijat:

 • Voit hankkia käyttöösi yliopiston kulku- ja tulostuslätkän, johon voidaan aktivoida kulkuoikeus sähköisen tenttipalvelun tiloihin. Ohjeet kulku- ja tulostuslätkän hankintaan ovat avoimen yliopiston sivuilla.
 • Lainattavia kulkukortteja voi hakea avoimen yliopiston toimistosta, ks. yhteystiedot, tai Turun kauppakorkeakoulun infosta (Rehtorinpellonkatu 3) ma - pe klo 8.15 - 15.45. Lainattava kulkukortti palautetaan tentin jälkeen tenttitilassa oven vieressä olevaan laatikkoon.  

Tenttiin osallistumista koskevia ohjeita 

 • Tenttitilaan et saa viedä mitään mukanasi. Jätä päällysvaatteesi, puhelimesi ja muut tavarasi tenttitilan ulkopuolella olevaan lukolliseen lokeroon. Lokero toimii 1 euron kolikolla (Agorassa 50 sentin kolikolla). Sähköisessä tentissä et tarvitse kirjoitusvälineitä tai paperia. Mukaan tarvitset siis vain tenttitilan avaimen. Huom. henkilöllisyystodistus tulee olla mukana, ei kuitenkaan tenttitilassa.
  • Mikäli sinulla on sairaus tai muu tilanne, joka edellyttää lääkkeiden tai muiden tarvikkeiden mukaanottoa tenttitilaan, ilmoita asiasta etukäteen osoitteeseen tenttis@utu.fi
 • Tilassa on tallentava videovalvonta. Käytä omaa opiskelijakorttiasi tai avaintasi aina, vaikka pääsisit tilaan samalla ovenavauksella muiden tenttijöiden kanssa. Avaimen jättämä tieto yhdistetään tilan videovalvonnan tallenteeseen henkilöllisyytesi varmistamiseksi.
 • Kun varasit tentin, sinulle ilmoitettiin sen tietokoneen numero, jolla tentti on suoritettava. Koneen numeron löydät monitorista ja koneesta. Ei hätää, vaikka numero unohtuisi. Mikäli kirjaudut väärälle koneelle, se ilmoittaa sinulle, millä koneella sinun tulee tentti suorittaa.
 • Voit suorittaa tentin vain varaamanasi aikana. Et siis voi aloittaa tentin suorittamista ennen tenttiaikasi alkamista vaikka tenttikoneesi olisikin vapaana.
 • Mikäli tenttisi estyy tai häiriintyy teknisten tai muiden ongelmien takia, keskeytä tentti ja poistu tenttitilasta. Ilmoita tentin estymisestä tai keskeytymisestä aina viipymättä siihen tarkoitetulla lomakkeella. Lomake löytyy myös tenttipalvelun etusivulta (https://tenttis.utu.fi ja https://exam.utu.fi)
Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto