Ansioluettelo eli CV

​Ansioluettelo sisältää yleensä

 • henkilötiedot (nimi, syntymäaika, perhesuhteet, kontaktitiedot)
 • koulutustiedot
  • tutkinnot; ylioppilastutkinnon ja sen jälkeisen loppuun suoritetun tutkinnon tai koulutuksen suorittamisajankohta ja oppilaitos
  • kurssit; ajankohta, kesto ja koulutuksen järjestäjä
 • työkokemus aikajärjestyksessä uusimmasta alkaen (työnantajan nimi, nimike ja mahdollisesti keskeiset työtehtävät, ajankohta)
 • kielitaito
 • it-taidot
 • harrastukset ja luottamustoimet (yleensä esim. yhdistystoiminta katsotaan eduksi)
 • mahdolliset suosittelijat yhteystietoineen.

Suosittelijat

Varsinkin ulkomaille haettaessa suosittelijoita pyydetään esittämään varsin yleisesti. Kahden tai kolmen suosittelijan nimeämistä varten sinun tulee keskustella asiasta kyseisten henkilöiden kanssa ja varmistaa heidän suostumuksensa. Jos olet kerran saanut luvan nimeämiseen, se ei välttämättä päde jokaiseen hakemukseesi. Yleensä kannattaa nimetä pari sellaista henkilöä, jotka osaavat kertoa esimerkiksi työskentelytavastasi ja työsi tuloksista.
 

Liitteet

Kopiot työ- ja koulutustodistuksista voit pyydettäessä liittää ansioluettelon liitteiksi. Todistuksista ilmenee usein enemmän asioita kuin ansioluettelon tekstiin voidaan mahduttaa. Jos työnantaja ei pyydä toimittamaan jäljennöksiä niin silloin riittää, että toimitat työnantajalle vain hakemuksen ja ansioluettelon.
 
Ulkomaille töihin aikovan kannattaa kääntää todistuksensa sitä mukaa kun uusia todistuksia saa, koska tieto avoimesta työtilaisuudesta saattaa tulla erittäin lyhyellä varoitusajalla!
 

Kuva

Monet työnhakijat pähkäilevät, liittääkö kuva CV:hen. Tämä, kuten niin moni työhakuun liittyvä asia, on riippuvainen muun muassa siitä minkä tyyppiseen paikkaan olet hakemassa.

Nykykäytäntö on yleisesti se, että kuva kannattaa laittaa. Se tuo lisää persoonaa hakupapereihin. Kun olet mukana isossa rekrytointiprosessissa, kuva voi parantaa mahdollisuuksiasi jäädä paremmin rekrytoijalle mieleen.

Tule CV-klinikalle ja saat henkilökohtaista palautetta

Rekryssä järjestetään säännöllisesti CV-klinikoita, jonne voit tulla päivittämään ansioluettelosi uraohjaajiemme opastuksella ilman ajanvarausta. Seuraavan CV-klinikan ajankohdan näet tapahtumakalenteristamme etusivulta.

 
Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto