Soveltuvuusarviointi

​Soveltuvuusarviointiin voi sisältyä 

  • kyky- ja älykkyystestejä
  • persoonallisuustestejä
  • työtapatestejä
  • toiminnallisia harjoituksia (esim. simulaatiotehtävät). 
Haastattelu, jossa mm. käydään läpi testin eri osuuksia, kuuluu olennaisena osana arviointiin. Kutakin avointa paikkaa varten räätälöidään yleensä oma testipaketti.

Soveltuvuusarviointia varten ei juuri voi harjoitella, mutta samantapainen "henkinen" valmistautuminen kuin haastatteluja varten on paikallaan.

Kuuntele ja lue ohjeet huolellisesti, ja keskity vain omaan paperiisi, vaikka huoneessa olisi muitakin testintekijöitä. Osa testeistä on aikarajoitteisia, mutta ajat on määritelty niin, että suurin osa vastaajista ei ehdikään tekemään kaikkia tehtäviä, joten älä huolestu vaikka aika loppuu kesken.

Testeihin kannattaa vastata rehellisesti, sillä niissä on sekä ilmeisiä että huomaamattomia ansoja, joiden tarkoituksena on paljastaa mahdolliset roolisuoritukset. Jos olet antanut ristiriitaisia vastauksia, syitä siihen selvitellään myöhemmin haastattelussa.

Arvioinnin tuloksia kannattaa kysyä arvioijalta jälkikäteen. Niistä saa lisääntyneen itsetuntemuksen lisäksi myös arvokasta tietoa tulevia haastatteluja ja testejä varten. 

Lue lisää

Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto