Langattomat verkot

edur​oam ‒ henkilökohtaisille laitteille

Eduroam on kansainvälinen yliopistoverkko, johon opiskelijat ja henkilökunta voivat liittyä tunnuksillaan lukuisissa yliopistoissa ympäri maailman.

Eduroam on nopea ja se yltää lankaverkon nopeuksiin. Verkko on käyttövarma ja tietoturvallinen, sillä eduroamin langaton liikenne salataan. 

Eduroamiin liitytään omalla UTU-tunnuksella (tunnus@utu.fi) ja salasanalla. Eduroamin etuna on, ettei verkkoon tarvitse kirjautua aina erikseen, vaan useimmat kannettavat tietokoneet ja älypuhelimet liittyvät ensimmäisen kirjautumisen jälkeen verkkoon automaattisesti.

Joihinkin laitteisiin täytyy määrittää asetukset ennen verkkoon liittymistä.

UTU Staff ‒ hen​kilökunnan Windows-koneille

UTU Staff on yliopiston langaton suljettu sisäverkko, johon henkilökunnan rekisteröidyt Windows-työasemat liittyvät automaattisesti. Verkon myötä yliopiston kannettavat Windows-koneet ovat sisäverkossa myös luentosaleissa ja neuvotteluhuoneissa.

UTU Staff toimii pitkälti kuten nykyinen lankaverkkokin: pääset siitä Internetiin, tulostamaan, kotikansioosi ja verkkolevyllesi. UTU Staff -verkkoon ei pääse kuitenkaan liittymään omilla henkilökohtaisilla koneilla.

Langaton UTU Staff -verkko on yhtä tietoturvallinen ja nopea kuin vanha lankaverkkokin.

UTU Visitor ‒ avoin vierailijaverkko

UTU visitor on yliopiston vierailijoille tarkoitettu avoin verkko. Verkko on käyttövarma ja turvallinen ja voidaan rinnastaa eduroam-verkkoon.

Verkkoon liitytään itsekirjautumisportaalin kautta ja kirjautuminen on voimassa määräajan, jonka jälkeen vaaditaan uusi kirjautuminen.

Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto