Eduroamin tietoturva ja luotettavuus

​Eduroamiin kirjautuessasi käyttäjätunnuksesi ja salasanasi tarkistetaan aina kotiorganisaatiolta, eli utu.fi-tunnusta käytettäessäsi tunnuksesi ja salasanasi lähetetään Turun yliopiston palvelimille vahvistettaviksi.

Tämän ansiosta eduroam toimii myös muissa korkeakouluissa vieraillessasi samalla tavalla kuin Turun yliopistollakin. Sinun ei siis tarvitse muuttaa koneesi eduroam-asetuksia vieraillessasi toisen korkeakoulun eduroam-verkossa – ulkomaillakaan! Et myöskään tarvitse paikallisen korkeakoulun tunnusta eduroamin käyttämiseksi.

Eduroamin tietoturvallinen käyttö edellyttää, ettet anna tunnustasi ja salasanaasi muille kuin Turun yliopiston palvelimille. Voit varmistaa sen määrittelemällä luottosuhteet Turun yliopistoon ennen Eduroamin käyttämistä.

Tietoturvan kannalta tärkeät luottosuhdeasetukset:

Palvelimet

radius-01.utu.fi, radius-02.utu.fi ​

Varmenteen luottamusketju

DigiCert SHA2 High Assurance Server CA
  DigiCert High Assurance EV Root CA

 

Mikäli et etukäteen määrittele luottosuhteita palvelimiin ja niiden varmenteisiin, tarkista ylläolevien tietojen avulla, että olet ottamassa Turun yliopiston palvelimiin laitteesi pyytäessä vahvistusta yhdistämiselle.

 

Eduroamissa ei käytetä selaintunnistamista, joten älä anna UTU-tunnuksiasi millekään eduroam-sivustolle.

Mikäli eduroam ei toimi kuten normaalisti ja saat ilmoituksen todennusvirheestä, vika on todennäköisesti langattomassa verkossa tai Turun yliopiston autentikointipalvelimessa. Käänny paikallisen IT-tuen puoleen selvittääksesi missä vika on.

Eduroam suojaa salakuuntel​ulta

Eduroamissa langaton liikenne salataan aina, joten surffailusi on suojattu salakuuntelulta. Voit käyttää VPN-yhteyttä salataksesi liikenteen koko matkalta omalta koneeltasi Turun yliopistolle asti. Voit myös tarvita VPN-yhteyttä päästäksesi Turun yliopiston palveluihin toisen korkeakoulun eduroam-verkosta.

Etäkäyttö - VPN ja Horizon (ohje Turun yliopiston intranetissä)

Lisää tietoa verkon tietoturvallisesta käyttämisestä

Eduroamin tietosuojaseloste 

Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto