Tulosta, kopioi ja skannaa – mutta harkiten - siellä missä kuljet
Tulostaminen ja kopioiminen ovat perinteisesti olleet suosittuja työkaluja akateemisissa yhteisöissä. Opiskelijat ja henkilökunta ovat tottuneet kopioimaan vaikeasti saatavilla olevia teoksia ja tulostamaan harjoitus- ja opinnäytetyötä.

Turun yliopisto onkin ottanut tavoitteekseen tulostuksen ja kopioimisen sekä näistä aiheutuvien kulujen ja ympäristöön kohdistuvan rasituksen vähentämisen koko yliopiston tasolla. Tavoitteeseen on pyritty tuomalla opiskelijoiden ja henkilökunnan saataville entistä paremman käyttö/hyötysuhteen omaavia laitteita, ottamalla käyttöön tulostuskiintiöt ja sähköisen tulostus/kopiointikortin sekä suosimalla ja tukemalla sähköisten julkaisujen käyttöä.

Näiltä sivuilta löydät ohjeet kuinka Turun yliopistolla, kirjastoissa ja julkisissa tiloissa, on mahdollista tulostaa, kopioida ja ennen kaikkea skannata. Tutustu ohjeisiin huolella ja mieti samalla kuinka sinä voisit vähentää tulostamista ja kopiointia.
Yksi keino tulostuksen vähentämiseen voisi olla omien kommenttien, merkintöjen tai muistiinpanojen lisääminen pdf-tiedostoon.
Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto