Mahdollisia virhetilanteita - FAQ

Kirjautumisen mahdollisia virhetilanteita

K: En pääse kirjautumaan palveluun (esim. https://intranet.utu.fi tai https://moodle.utu.fi). Saan virheilmoituksen: "Authentication failed" / "Käyttäjätunnus tai salasana virheellinen". Mitä teen?

V1: Tarkista, että käyttäjätunnus ja salasana ovat oikein ja mahdollisesti vaihda se uuteen: Salasanan vaihto

V2: Jos koneen kellonaika on väärässä, kirjautuminen epäonnistuu. Vaihda kello oikeaan aikaan.

V3: Jos näyttöön tulee kirjautumisen yhteydessä "Windows Security" ikkuna (alla kuvassa), niin kirjautuminen epäonnistuu tähän ikkunaan käyttäjätunnus ja salasana kirjoitettaessa. Sinulla on mahdollisesti VPN päällä ja olet kirjautuneena. Valitse: Cancel / Peruuta.
sso.utu.fi_ikkuna-IE-cancel.png

Oikea kirjautumissivu näyttää tältä:
utu_kirjautuminen_fi.png
or in English

utu_login_eng.png

V4: Selain tai sen asetukset eivät jostain syystä toimi tai ole yhteensopiva. Tuetut selaimet ovat: Mozilla Firefox ja Internet Explorer. Tarkista, että selaimen salausasetukset ovat kunnossa täältä: Moodle.utu.fi - yleisiä ohjeita

K: Verkkona Eduroam eikä kirjautumisen sivua koskaan tule kertakirjautumista käyttävässä palvelussa ja näytölle tulee virheilmoitus: "Käyttäjätunnus tai salasana virheellinen" mutta tiedät sen olevan oikein tai Windows Security ikkunaan kirjoitetaan käyttäjätunus ja salasana, mutta tulee sama virheilmoitus. Miten toimin?

V: Avaa osoite https://idm.utu.fi ja kirjaudu käyttäjätunnuksella ja salasanalla (ylin linkki). Kun kirjautuminen onnistuu, kirjoita palvelun osoite osoiteriville tai käytä pikalinkkiä palveluun, joka äsken antoi virheilmoituksen.

K: Mitä teen, kun yritän kirjautua Sparknet tai Eduroam verkkoon langattomasti, mutta kirjautuminen epäonnistuu?

V: Käyttäjätunnus muodossa ktunnus@utu.fi ja salasana. Jos kirjautuminen siitä huolimatta epäonnistuu, niin vaihda salasana tai jos yrität Eduroam verkkoon, tarkista Eduroamin suojauksen asetukset: http://eduroam.utu.fi.

V2: Asenna koneellesi VPN (Windows, Mac, Linux, iPad tai iPhone) ja käytä sitä. Täältä löytyy etäkäytön ohjeet.


Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto