Miten kauan tunnukseni on voimassa?

Tarkista voimassaolo

Jokainen voi itse tarkistaa kuinka kauan käyttäjätunnus on voimassa. Tunnus umpeutuu kun käyttöön oikeuttava sopimus (opiskelu, työsuhde) päättyy.

  • https://idm.utu.fi

  • Kirjaudu sisään esim. käyttäjätunnuksella ja salasanalla

  • Valitse välilehti Omat tiedot

  • Sivun alareunassa: Sopimus päättyy: päivämäärä, jolloin sopimus päättyy

Tunnus sulkeutuu 14 vuorokautta viimeisen voimassa olevan sopimuksen päättymisen jälkeen. (Joitain poikkeustapauksia lukuunottamatta.)

Sulkeutuva tunnus

Jos tunnuksesi on sulkeutumassa (esim. valmistumisen takia), on suositeltavaa hankkia rinnakkainen sähköposti jo ennakkoon. Mitkään sähköpostipalvelut eivät enää toimi tunnuksen sulkeutumisen jälkeen. Tämä koskee myös sähköpostin uudelleenohjausta. Jos sulkeutuneelle tunnukselle lähetetään sähköpostia, lähettäjä saa viestin, jossa ilmoitetaan, ettei tunnus ole enää käytössä.

Jos sinulla on useampia sopimuksia yliopistolla (olet samanaikaisesti opiskelija, henkilökuntaa tai vierailija), tunnuksesi sulkeutuu vasta kun viimeinen näistä sopimuksista päättyy. Kuhunkin sopimukseen liittyvät järjestelmien käyttöoikeudet päättyvät kuitenkin kyseisen sopimuksen päättyessä.

Henkilökunta

  • tunnus jatkuu automaattisesti niin kauan kuin työsopimus on voimassa

  • tunnus voimassa kaksi viikkoa työsopimuksen päättymisen jälkeen

Käyttäjä voi ennen tämän ajan päättymistä pyytää tunnuksen jatkamista vielä kahdella lisäviikolla it-palvelupisteestä tai sähköpostitse osoitteesta helpdesk@utu.fi. Tällöin tunnus on voimassa enimmillään neljä viikkoa sopimuksen päättymisestä.

Jos uutta sopimusta ei ole, käyttäjän yliopiston henkilökuntaan kuuluvan esimiehen on puollettava tunnuksen jatkamista tietohallinnolle. Puoltaja lähettää pyynnön tunnuksen jatkamisesta perusteluineen ja jatkoaikoineen (enintään 1 vuosi) sähköpostitse osoitteeseen tunnukset@utu.fi.

Opiskelijat

  • Tunnuksen voimassaolo edellyttää voimassaolevaa opiskeluoikeutta sekä ilmoittautumista läsnäolevaksi tai poissaolevaksi. Tunnus on aina aktivoitava jotta esim. sähköpostia voi käyttää.

  • Tutkinnon suorittamisen tai opiskelun muun päättymisen jälkeen tunnuksen voimassaolo ei katkea heti, vaan on voimassa ilmoittautumislukukauden loppuun saakka (syyslukukaudeksi ilmoittautuneilla tunnus on voimassa 31.1. saakka, koko lukuvuodeksi ilmoittautuneilla tunnus on voimassa 1.10. saakka).

Vierailijat

Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto