Uuden käyttäjätunnuksen aktivointi

​Voit vastaanottaa uuden käyttäjätunnuksesi verkkopalvelussa osoitteessa selaimella Internet Explorer tai Mozilla Firefox https://idm.utu.fi.

Jos verkkopankkitunnuksilla aktivointi ei onnistu syystä tai toisesta, niin käynti jollain IT-palvelupisteellä tunnuksen aktivoimiseksi.

  • Ota mukaan henkilökortti, ajokortti, passi tai kuvallinen Kela-kortti. Opiskelijakortti ei riitä. Missään olosuhteissa tunnusta ja uusia salasanoja ei anneta puhelimitse tai sähköpostitse.

Paina sisäänkirjautumissivulla olevaa linkkiä "Aktivoi käyttäjätunnus verkkopankkitunnuksilla".

idm.utu.fi.png

Suomi.fi tunnistautuminen pitää sisällään mobiilivarmenteen ja pankkitunnistautumisen. Valitse tunnistuautumistapa tai pankin logo.


Valitessasi pankin logon, jolloin siirryt pankin tunnistautumissivulle. Syötä tälle sivulle pankkisi ohjeiden mukaan verkkopankkitunnuksesi ja salasanasi. 
Vastaavasti toimit mobiilivarmenteella operaattorisi ohjeiden mukaisesti tai varmennekortilla sen toimintaohjeiden mukaisesti.


"Jatka palveluun" painamalla pääset sisään verkkopalveluun.

Aluksi näet sivun, jolla on henkilötietosi.

  • Tarkista, että nimitiedot pitävät paikkansa. Jos tiedot ovat virheellisiä, keskeytä aktivointi ja ota yhteyttä opiskelijapalveluihin, jos olet opiskelija ja henkilöstöhallintoon, jos kuulut henkilökuntaan tai IT-palveluihin helpdesk@utu.fi, mikäli sinulla on tunnus aktivoitavissa etkä kuulu edellä oleviin käyttäjäryhmiin.

Klikkaa Seuraava jatkaaksesi.Seuraavalla sivulla sinun tulee valita kutsumanimesi olemassa olevista virallisista etunimistäsi.
  • Tässä vaiheessa valitun kutsumanimen perusteella sinulle luodaan käyttäjätunnus ja lyhyt sähköpostiosoite, joita et voi enää tämän jälkeen muuttaa.
  • Voit pyytää IT-tukea vaihtamaan kutsumanimeäsi järjestelmässä myöhemmin, mutta tällöin sähköpostiosoitteesi lyhyt muoto ei enää muutu, vaan säilyy tämän ensimmäisellä kerralla valitun kutsumanimen mukaisena.
  • Kokonimeen perustuva osoite voidaan muuttaa toiseksi tämän jälkeenkin uuden kutsumanimen mukaiseksi pyynnöstä.
Klikkaa Seuraava jatkaaksesi.

 

Seuraavalla sivulla kerrotaan käyttösäännöistä ja toimintaperiaatteista lyhyesti. Tutustu näihin (tarkemmin IT-säännöt linkin takana: http://utu.fi/it-saannot) ja hyväksy ne laittamalla rasti ruutuun ja nämä velvoittavat sinua, vaikket niitä lukisi.

Klikkaa Seuraava jatkaaksesi

v_aktivointi_3.png

Seuraavalla sivulla määrität itsellesi salasanan, joka on voimassa seuraavaan vaihtokertaan tai kun se vanhenee 6kk:n (190 päivää) kuluttua.

  • Keksi itsellesi salasana ja syötä sama salasana kumpaankin salasanakenttään.
  • Salasanasi toimii esim. kirjautuessasi yliopiston tietokoneille, sähköpostiisi, yliopiston suojatuille www-sivuille tai langattomaan verkkoon (Eduroam)
  • Sivulla on kerrottu millainen salasanan tulee olla

Klikkaa Valmis jatkaaksesi


Lopuksi saat ilmoituksen kun tunnus on onnistuneesti aktivoitu.

v_aktivointi_success_2.png
Tarvittaessa apua saa osoitteesta helpdesk@utu.fi tai numerosta 02 333 6000.

Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto