Uuden käyttäjätunnuksen aktivointi

​Voit vastaanottaa uuden käyttäjätunnuksesi verkkopalvelussa osoitteessa selaimella Internet Explorer tai Mozilla Firefox https://idm.utu.fi.

Jos verkkopankkitunnuksilla aktivointi ei onnistu syystä tai toisesta, niin käynti jollain IT-palvelupisteellä tunnuksen aktivoimiseksi.

  • Ota mukaan henkilökortti, ajokortti, passi tai kuvallinen Kela-kortti. Opiskelijakortti ei riitä. Missään olosuhteissa tunnusta ja uusia salasanoja ei anneta puhelimitse tai sähköpostitse.

Paina sisäänkirjautumissivulla olevaa linkkiä "Aktivoi käyttäjätunnus verkkopankkitunnuksilla".


Ensimmäisenä valitset tunnistustavan, mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksella.


Pankkitunnuksella edetessäsi siirryt sivulle, josta voit valita pankin, jonka tunnuksia tahdot käyttää.

Paina pankin logoa, jolloin siirryt pankin tunnistautumissivulle. Syötä tälle sivulle pankkisi ohjeiden mukaan verkkopankkitunnuksesi ja salasanasi.

Vastaavasti toimit mobiilivarmenteella operaattorisi ohjeiden mukaisesti.

"Jatka palveluun" painamalla pääset sisään verkkopalveluun.

Aluksi näet sivun, jolla voit aloittaa aktivointiprosessin painamalla linkkiä Aktivoi käyttäjätilisi täällä (katso alla oleva kuva)

täällä.jpg
Seuraavalla sivulla sinun on hyväksyttävä Turun yliopiston tietojärjestelmien käyttösäännöt. Vahvistaaksesi hyväksynnän paina painiketta "Jatka tunnuksen aktivointiin".

jatka.jpgSeuraavaksi näet sivun, jossa on esitetty henkilötietosi.

  • Tarkista, että nimitiedot pitävät paikkansa. Jos tiedot ovat virheellisiä, paina peruuta ja ota yhteyttä opiskelijapalveluihin, jos olet opiskelija ja henkilöstöhallintoon, jos kuulut henkilökuntaan.
  • Valitse alasvetovalikosta kutsumanimesi.  Tässä vaiheessa valitun kutsumanimen perusteella sinulle luodaan käyttäjätunnus ja sähköpostiosoite, joita et voi enää tämän jälkeen muuttaa. Voit vaihtaa kutsumanimeäsi järjestelmässä myöhemmin, mutta tällöin sähköpostiosoitteesi ei enää muutu, vaan säilyy tämän ensimmäisellä kerralla valitun kutsumanimen mukaisena.
  • Sähköpostiosoiterivillä näet sinulle muodostettavat sähköpostiosoitteet . Mikäli muodostuvia sähköpostiosoitteita on useampia, voit valita, mikä niistä näkyy lähettämissäsi sähköposteissa lähettäjäkentässä. Tätä tietoa voit muuttaa myöhemmin.
  • Keksi itsellesi salasana ja syötä sama salasana kumpaankin salasanakenttään. Salasanasi toimii esim. kirjautuessasi yliopiston tietokoneille, sähköpostiisi tai yliopiston suojatuille www-sivuille
aktivoi.jpgPaina lopuksi painiketta "Aktivoi käyttäjätilisi".

Tarvittaessa apua saa osoitteesta helpdesk@utu.fi tai numerosta 02 333 6000.

Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

HenkilöhakuSeuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto