Asiakaspalvelu
Tietohallinto tarjoaa IT-tukea yliopiston varoilla hankituille tietokoneille ja näiden oheislaitteille. Tuetut käyttöjärjestelmät ovat Windows XP ja Windows 7. Muille käyttöjärjestelmille tukea annetaan rajoitetusti. 

Helpdesk

Helpdeskin puhelinpäivystys palvelee henkilökuntaa ja opiskelijoita arkisin klo 8.00 - 16.00. 
 
Helpdeskiin saat yhteyden joko lähettämällä sähköpostia osoitteeseen helpdesk@utu.fi tai soittamalla numeroon (02 333) 6000.

IT-palvelupisteet

IT-palvelupisteisiin voit ottaa yhteyttä kun tarvitset neuvoja, haluat tilata laitteita, olet kohdannut ongelmia tai haluat muuten vain kysellä ja keskustella tietotekniikkaan liittyvistä asioista. Yhteystiedot eri kampusalueiden IT-palvelupisteisiin löydät intranetistä.

Ennen kuin otat yhteyttä

Ennen kuin otat luurin käteen tai lähetät viestin mieti hetken aikaa seuraavia seikkoja:
  • Tarkista ensin www-sivuiltamme, onko ongelmaasi jo olemassa ratkaisu.
  • Tarkista tietohallinnon tiedotteet. Jos kyseessä on laajempi ongelma, esimerkiksi verkkokatkos, sen korjaus saattaa olla jo käynnissä.
  • Mitä tarkoittaa "ei toimi"? "Ei toimi" ei kerro meille vielä mitään. Kuvaile lyhyesti mistä ohjelmasta tai laitteesta on kyse ja mitä yrität tehdä kun ongelma ilmenee.
  • Jonkin tietyn palvelun toimimattomuus voi johtua hyvin monesta eri seikasta, jotka eivät liity välttämättä ollenkaan toisiinsa. Esimerkiksi sähköpostin yleinen toimimattomuus saattaa johtua oman koneesi asetuksista, verkon viasta, palvelimen viasta, omasta virheestäsi... selitä siis täsmällisesti, mikä vika on ja miten se ilmenee.
  • Saatko virheilmoituksia? Kirjaa ylös virheilmoituksen täsmällinen sanamuoto ja mitä olit tekemässä, kun virheilmoitus tuli.
  • Mitä ohjelmaa/käyttöjärjestelmää käytit, kun virheilmoitus ongelma ilmeni?
  • Missä olit kun ongelma ilmeni? Olitko kotona, atk-luokassa, työpisteelläsi vai jossain muualla? Pyrimme auttamaan mahdollisimman monipuolisesti, mutta esimerkiksi kotiverkon ongelmille emme voi mitään. 
  • Jos kysymyksesi koskee vaikkapa lomakkeen tai www-sivun toimimattomuutta, kerro myös mistä sivun löytää. "Sivuillanne oleva valuuttamuunnin ei toimi" ei kerro meille mitään, koska emme tiedä mistä tämän valuuttamuuntimen voisi löytää tai minkälainen vika siinä mahdollisesti on. Yliopistolla, opiskelijoilla, henkilökunnalla, laitoksilla jne. on lukematon määrä erilaisia web-sivuja, emmekä voi tietää mitä niissä kaikissa on.

Asiasana:
Tagit:

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

Seuraa meitä: 
Facebook   Twitter   Instagram   Youtube   LinkedIn
Opiskelu Tutkimus Palvelut ja yhteistyö Yliopisto Tiedekunnat ja yksiköt Ajankohtaista Lahjoita
© Turun yliopisto