in English

Historian opinnoilla saat tietoa ja taitoja oman aikamme ilmiöiden ymmärtämiseen
Tämä päivä on jokaisella säikellään kiinni eilisessä. Ilman menneen ymmärtämistä ei ole ymmärrystä nykyisyydestä ja tietoa tulevaisuuden ratkaisuihin. Siksi emme voi tyytyä tapahtumien pintailmiöihin, vaan on pyrittävä ymmärtämään niiden taustoja syvemmältä ja kokonaisvaltaisemmin. Historian opinnoilla voit hankkia tiedollisia, taidollisia ja käsitteellisiä valmiuksia tarkastella kriittisesti menneisyyttä ja sitä koskevaa tutkimusta.

A
rkeologian ja historian yhteiset perusopinnot (25 op) voi avoimessa yliopistossa opiskella verkko-opintoina tai osallistumalla integroituun opetukseen yliopistossa. Integroidut perusopinnot alkavat elo-syyskuussa, verkko-opintoina perusopinnot voi aloittaa sekä syys- että kevätlukukaudella. Opinnoista voi valita myös yksittäisiä opintojaksoja kuten Suomen historian linjat ja murrokset 5 op -jakson. Avoimessa yliopistossa voi opiskella myös kulttuurihistorian perus- ja aineopinnot. Opinnot järjestetään verkko-opintoina ja niistä voi suorittaa myös yksittäisiä jaksoja, esimerkiksi Kulttuurihistorian aikakaudet 5 op.

Suomi 100 vuotta -teemaan liittyviä opintoja järjestetään avoimen yliopiston yhteistyöoppilaitoksissa eri puolilla Suomea. Kysy lisätietoja opistoista!

Julkaistu 27.8.2017 13:45 ,  Päivitetty 6.10.2017 18:35