in English

Ikääntyneiden sairaudet ja hyvä lääkehoito -opintojakso ja asiantuntijaluennot opistoissa eri puolilla Suomea
​Mitä sairauksia ikääntyminen voi tuoda mukanaan ja miten niitä hoidetaan? Mitä on hyvä lääkehoito? Miten ehkäistä ikääntyvän laitoshoitoon siirtymistä? Mitä saattohoito ja palliatiivinen hoito on tänä päivänä ? Miten kohdataan elämän päättyminen?

Gerontologian opintohin kuuluvalla opintojaksolla 28.10.2017 - 17.1.2018 käsitellään näitä aiheita asiantuntijaluennoilla ja opintoryhmissä. Opintojaksoon sisältyvät mm. seuraavat Turun yliopistossa pidettävät luennot, jotka välitetään verkon kautta opistoille:
  • Preventio ja tulevaisuuden haasteet, dosentti Laura Viikari
  • Ikääntyneen hyvä lääkehoito, LT Paula Viikari
  • Iäkkään munuaisten vajaatoiminta ja vanhuksen virtsatieinfektio, LT Maarit Wuorela
  • Saattohoito ja palliatiivinen hoito, EL Marikka Kuoppamäki
  • Kaatuileva vanhus,osteoporoosi, geriatrinen kuntoutus, LT Paula Viikari
  • Muistisairaudet, dosentti Laura Viikari
  • Kipu, uni ja masennus, LT Eveliina Upmeier

Opintojakso on opintotarjonnassa Turun kesäyliopistossa, Rauman kansalaisopistossa, Somero-opistossa, Porin kesäyliopistossa, Mikkelin kesäyliopistossa, Etelä-Karjalan kesäyliopistossa, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopistossa (Ylivieska) ja Lapin kesäyliopistossa.

Kevätlukukaudella 2018 on useissa eri yhteistyöoppilaitoksissa tarjolla myös Ikääntyminen murroksessa 5 op ja Ikääntyneen asiakkaan terveys ja sen arviointi 5 op -opintojaksot.

Julkaistu 14.10.2017 18:00 ,  Päivitetty 20.11.2017 11:45