in English

Liikenteen kulttuurihistorian verkkokurssi alkaa 2.10. - starttaa mukaan!
Mitä käsitteellä liikennekulttuuri tarkoitetaan?
Miten eri liikennevälineet ovat vaikuttaneet ihmisten arkeen ja liikkumiseen Euroopassa?
Millaisia tunteita ja aistimellista kokemista liikenteeseen on liitetty?
Miten sukupuoli ja liikenne ovat kytkeytyneet toisiinsa?

Historian valtakunnalliseen verkko-opetukseen kuuluvalla Liikenteen kulttuurihistoria -kurssilla pohditaan mm. näitä kysymyksiä ja tarkastellaan liikennettä nimensä mukaisesti kulttuurihistoriallisesta näkökulmasta. Aikarajaus on 1800-luvun lopulta nykyhetkeen.

Verkkokurssille voivat osallistua kaikki kiinnostuneet avoimen yliopiston kautta. Kurssi alkaa 2.10.2017 ja sen voi suorittaa täysin etäopiskeluna. Ilmoittautuminen 25.9. mennessä, opintomaksu 75 euroa. Katso tarkemmat tiedot opetusohjelmasta. (Klikkaa linkkiä uudestaan, jos se ei aukea suoraan kurssin opetusohjelmaan.)

Kurssin opettajana toimii FT Teija Försti. Försti on väitellyt Turun yliopistossa kulttuurihistorian oppiaineessa autoilun sukupuolittumista käsittelevällä tutkimuksella,  Vauhtikausi. Autoilun sukupuoli 1920-luvun Suomessa. Turun yliopiston julkaisuja, Annales C 371, Turku 2013

Försti on toiminut opettajana myös mm. Helsingin yliopiston Alue- ja kulttuurintutkimuksen oppiaineessa. Hän tutkii post doc -hankkeessaan automobiilien vastaanottoa sekä autoiluhuumoria ja kirjoittaa tietokirjaa autoilevan naisen kulttuurihistoriasta.

Lisää aiheesta myös Teija Förstin blogissa!
Julkaistu 20.9.2017 20:00 ,  Päivitetty 22.9.2017 13:20

​Liikenteen kulttuurihistoria -verkkokurssin esite (pdf)

"Historian verkko-opintojen liikenteen ja autoilun kulttuurihistorian kursseilla on ollut tutkinto-opiskelijoiden lisäksi autokoulunopettajia ja muita liikennealan ammattilaisia oppimassa, miten liikennejärjestelmät ovat kehittyneet ja miten esimerkiksi tielläliikkujia koskevat asenteet ovat syntyneet ja muuttuneet – tai mahdollisesti säilyneet muuttumattomina pitkiäkin aikoja. Näiden oppien avulla ammattilaiset voivat ymmärtää paremmin omaa työtään, työolosuhteita, sidosryhmiä ja asiakkaitaan. Mukana yhdellä kurssilla oli myös historiallista fiktiota kirjoittava kirjailija, joka haki taustatietoa tulevaan kirjaansa."