in English

Liikenteen kulttuurihistoriaa 1800-luvun lopulta nykyhetkeen - verkkokurssi alkaa 2.5.
Mitä käsitteellä liikennekulttuuri tarkoitetaan?
Miten eri liikennevälineet ovat vaikuttaneet ihmisten arkeen ja liikkumiseen Euroopassa?
Millaisia tunteita ja aistimellista kokemista liikenteeseen on liitetty?
Miten sukupuoli ja liikenne ovat kytkeytyneet toisiinsa?

Historian valtakunnalliseen verkko-opetukseen kuuluvalla Liikenteen kulttuurihistoriaa -kurssilla pohditaan mm. näitä kysymyksiä ja tarkastellaan liikennettä nimensä mukaisesti kulttuurihistoriallisesta näkökulmasta.

Verkkokurssille voivat osallistua kaikki kiinnostuneet avoimen yliopiston kautta. Kurssi alkaa 2.5.2018 ja sen voi suorittaa täysin etäopiskeluna. Ilmoittaudu viimeistään 25.4., opintomaksu 75 euroa. Katso tarkemmat tiedot opetusohjelmasta.

Kurssin opettajana toimii FT Teija Försti. Försti on väitellyt Turun yliopistossa kulttuurihistorian oppiaineessa autoilun sukupuolittumista käsittelevällä tutkimuksella. Hän on toiminut opettajana myös mm. Helsingin yliopiston Alue- ja kulttuurintutkimuksen oppiaineessa. Försti tutkii post doc -hankkeessaan automobiilien vastaanottoa sekä autoiluhuumoria ja kirjoittaa tietokirjaa autoilevan naisen kulttuurihistoriasta.

"Naurettava pirunkone" - näin autoihin suhtauduttiin 1900-luvun alun Suomessa", Tuulilasi-lehti.

Julkaistu 21.3.2018 16:30 ,  Päivitetty 15.4.2018 21:02

​Liikenteen kulttuurihistoria -verkkokurssin esite (tulossa)

"Historian verkko-opintojen liikenteen ja autoilun kulttuurihistorian kursseilla on ollut tutkinto-opiskelijoiden lisäksi autokoulunopettajia ja muita liikennealan ammattilaisia oppimassa, miten liikennejärjestelmät ovat kehittyneet ja miten esimerkiksi tielläliikkujia koskevat asenteet ovat syntyneet ja muuttuneet – tai mahdollisesti säilyneet muuttumattomina pitkiäkin aikoja. Näiden oppien avulla ammattilaiset voivat ymmärtää paremmin omaa työtään, työolosuhteita, sidosryhmiä ja asiakkaitaan. Mukana yhdellä kurssilla oli myös historiallista fiktiota kirjoittava kirjailija, joka haki taustatietoa tulevaan kirjaansa."