in English

Välivuosi edessä?

​Opiskelu avoimessa yliopistossa sopii hyvin välivuoden viettäjille: voit hankkia valmiuksia pääsykokeisiin ja varmistua oman alasi valinnasta. Voit myös suorittaa opintoja, joiden perusteella voit hakea yliopistoon avoimen yliopiston väylän kautta.

Avoimen yliopiston opintojen suorittaminen ei vaikuta ensikertalaisuuteen hakiessasi välivuoden jälkeen tutkinto-opiskelijaksi. Jos saat myöhemmin opiskeluoikeuden yliopistossa, voit hyväksyttää avoimessa yliopistossa suorittamasi opinnot osaksi tutkintoa.

Avointa yliopisto-opetusta järjestetään oppiaineesta riippuen Turun yliopistossa ja Porin yliopistokeskuksessa sekä kansanopistoissa, kesäyliopistoissa ja kansalaisopistoissa eri puolilla Suomea. Lisäksi voit opiskella verkko-opintoja, joihin voi osallistua paikkakunnasta riippumatta.

Tutustu oppiaineisiin ja opetusohjelmiin Opintotarjonta-sivuillamme.

Opiskelusuunnitelmissa kannattaa ottaa huomioon myös, että avoimen yliopiston opintojen suorittaminen on sivutoimista opiskelua, eivätkä ne oikeuta valtion opintotukeen. Opiskelu työttömänä työnhakijana on mahdollista tietyin ehdoin.

Tervetuloa opintojen esittelytilaisuuksiin! Kysy lisää itsellesi sopivien opintojen valinnasta opintoneuvojiltamme!

Julkaistu 25.6.2018 23:15 ,  Päivitetty 28.6.2018 19:38