in English
 
 
Lihavuus
Lääketieteen alaan kuuluvalla Lihavuus (3 - 4 op) -opintojaksolla käsitellään lihavuuden vaikutusta elimistön toimintaan, lihavuutta yksilöllisenä kokemuksena ja yhteiskunnallisena ilmiönä sekä lihavuuden hoitomuotoja mukaan lukien elämäntapamuutoksia ja laihduttamista.
 
Opintojakso soveltuu erityisesti terveydenhuoltoalan sekä muiden alojen työntekijöille ja opiskelijoille, joiden on tärkeätä tietää syömiseen ja lihavuuteen liittyvistä sosiaalisesta ja yhteiskunnallisesta ulottuvuuksista, ymmärtää lihavuuden vaikutukset ihmisen terveyteen sekä osata antaa elintapaohjausta.
 
Sisältö:
  • Lihavuuden vaikutus ihmisen aineenvaihduntaan ja terveyteen
  • Elintapojen ja perimän vaikutus lihavuuteen ja laihtumiseen
  • Lihavuuteen liittyvät sosiaaliset ja yhteiskunnalliset ulottuvuudet
  • Lihavuuden hoitomuodot

Opintojakso järjestetään yhteisopetuksena lääketieteellisen tiedekunnan kanssa. Opinnot voi hyväksyttää osaksi lääketieteellisen tiedekunnan perustutkintojen valinnaisia opintoja.

Opintoihin kuuluu opintotehtäviä ja verkko-opiskelua sekä asiantuntijaluentoja, jotka ovat tallenteina verkossa. Opintojaksolle voi osallistua verkon kautta paikkakunnasta riippumatta lukuun ottamatta tenttiä, jonka voi suorittaa Turun yliopiston sähköisessä tenttitilassa Turussa, Porissa tai Raumalla tai Porissa. 

Huom! Jos opetusohjelma ei aukea suoraan Lihavuus-jakson sivulle, klikkaa linkkiä uudestaan!

Asiasana:
Tagit:
 

 Yhteystiedot