in English
 
 
Ilmoittautuminen opintoihin

Ilmoittautuminen ja opintomaksu sekä niiden perusteella myönnettävä opinto-oikeus koskee aina yhtä opintokokonaisuutta tai opintojaksoa/kurssia. Useimpiin opintoihin voidaan hyväksyä kaikki ilmoittautujat. Jos opiskelijamäärä on rajoitettu, kiintiöstä ja valintaperusteista (esim. ilmoittautumisjärjestys, edeltävät opinnot) ilmoitetaan opetusohjelmassa.

Ilmoittautuminen on sitova, joten tutustu etukäteen ilmoittautumis- ja maksuehtoihin. Turun yliopisto laskuttaa 15 euron pienlaskutuslisän alle 100 euron laskuista (koskee vain laskutusta, ei koske Avoimen yliopiston Nettiopsun kautta tapahtuvaa verkkomaksamista).

Ilmoittautumisohjeet

Opintoihin ilmoittaudutaan Avoimen yliopiston Nettiopsu -verkkopalvelussa.

Jos olet ilmoittautumassa
 • TURUN YLIOPISTON ITSE JÄRJESTÄMIIN OPINTOIHIN,
  ilmoittaudu suoraan Avoimen yliopiston Nettiopsussa.
  • Katso yhteenveto ilmoittautumisajoista. Tarkista ilmoittautumisaika opintojen omasta opetusohjelmasta.
  • Jos opinnoissa on opiskelijakiintiö, kannattaa rekisteröityä Avoimen yliopiston Nettiopsun käyttäjäksi hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisajan alkamista, sillä se nopeuttaa varsinaista ilmoittautumista.
 • YHTEISTYÖOPPILAITOKSEN JÄRJESTÄMIIN OPINTOIHIN,
  ilmoittaudu ensin opinnot järjestävään oppilaitokseen ja vasta sen jälkeen oppilaitoksen antamien ohjeiden mukaan Avoimen yliopiston Nettiopsussa. Ilmoittautumisessa Avoimen yliopiston Nettiopsussa on käytössä ns. viivästetty valinta (ks. alla Opintomaksun maksaminen).
Ilmoittautumisessa Avoimen yliopiston Nettiopsussa on kolme vaihetta:

1  Rekisteröityminen Avoimen yliopiston Nettiopsun käyttäjäksi:
 1. Luo tunnus. Avaa Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelu ja aloita palvelun käyttöönotto luomalla Turun yliopiston käyttäjätunnus ja salasana omilla verkkopankkitunnuksillasi. Katso lisätietoja käyttäjätunnuksesta.
  Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, lue ohjeet.
  Jos sinulla on jo Turun yliopiston käyttäjätunnus ja salasana, voit kirjautua suoraan palveluun.
 2. Kirjaudu käyttäjätunnuksellasi palveluun.
 3. Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi täyttämällä henkilö- ja taustatietosi. Rekisteröityminen ei sido ilmoittautumaan opintoihin.

Tämän jälkeen voit kirjautua ulos palvelusta tai jatkaa ilmoittautumis-vaiheeseen.
Jos opintomaksun maksaja on työnantaja, ota yhteys opintosihteeriin ennen ilmoittautumista opintoihin.

2 Ilmoittautuminen opintoihin:

 1. Valitse Avoimen yliopiston Nettiopsussa opintokokonaisuus tai opintojakso, jolle haluat ilmoittautua. Hyväksy ilmoittautumis- ja maksuehdot ja valitse Ilmoittaudu. Ilmoittaudu-painike tulee näkyviin vasta, kun ilmoittautumisaika alkaa.
 2. Saat näytölle vahvistuksen ilmoittautumisen vastaanottamisesta.
  Jos opinnoissa on opiskelijakiintiö ja se on jo täynnä, ilmoittautumisesi jää varasijalle. Mikäli paikka vapautuu, saat ilmoituksen sähköpostiisi.

3 Opintomaksun maksaminen:

 • Saat maksuohjeen sähköpostiisi noin tunnin kuluttua ilmoittautumisestasi.
  Maksa opintomaksu vuorokauden kuluessa ilmoittautumisesta.
 • Jos olet ilmoittautumassa opintoihin, joissa edellytetään aiempia opintoja, tai jotka ovat yhteistyöoppilaitoksen järjestemiä, saat sähköpostitse tiedon hyväksymisestä ja maksuohjeen sen jälkeen, kun opintosihteeri on käsitellyt ilmoittautumisesi (viivästetty valinta). Opintomaksu tulee maksaa kolmen vuorokauden kuluessa tiedon saamisesta.
 • Maksulinkki löytyy viestin lisäksi Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelun ylävalikosta, valitse Opintotarjonta > Omat ilmoittautumiset ja opinto-oikeudet.
 • Jos olet ilmoittautunut useampiin opintoihin, jokainen opintomaksu maksetaan omalla maksulinkillään.

HUOM! Jos opintomaksua ei makseta määräajan sisällä, ilmoittautuminen peruuntuu. Voit ottaa yhteyttä opintosihteeriin ja selvittää mahdollisuutta ilmoittautua uudelleen.

Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelussa luotavalla tunnuksella pääsee aluksi ainoastaan ilmoittautumaan opintoihin. Opiskeluoikeuden voimassaolon aikana tunnuksella pääsee käyttämään Moodlea ja muita sähköisiä palveluja. Ks. lisää käyttäjätunnuksesta ja sähköisistä palveluista.

Asiasana:
Tagit:
 

 Neuvonta

 
Avoimen yliopiston Nettiopsun käyttöön liittyvissä kysymyksissä auttavat:
 • Suunnittelija Lauri Pohjanen (tekniset ongelmat)
 • Opintosihteerit

Katso Yhteystiedot.


 
Lisäohjeita:
 

Jos olet aloittamassa opintoja työttömänä työnhakijana, lue lisätietoa.

Ohjeet TY:n perustutkinto-opiskelijoille (intrassa)

Ohjeet TY:n henkilökunnalle(intrassa)