in English
 
 
Ilmoittautuminen opintoihin

Opiskelijaksi pääsee pääsääntöisesti ilmoittautumisen ja opintomaksun perusteella. Ilmoittautuminen ja opintomaksu sekä niiden perusteella myönnettävä opinto-oikeus koskee aina yhtä opintokokonaisuutta tai opintojaksoa/kurssia. Joissakin opinnoissa vaaditaan edeltäviä opintoja ja opiskelijamäärä voi olla rajoitettu (opiskelijakiintiö). Tarkista tiedot opetusohjelmista!

Ilmoittautuminen on sitova, joten tutustu etukäteen ilmoittautumis- ja maksuehtoihin. Turun yliopisto laskuttaa 15 € pienlaskutuslisän alle 100 € laskuista (koskee vain laskutusta, ei koske verkkomaksuja Avoimen yliopiston Nettiopsun kautta).

Ilmoittautumisohjeet

Jos olet ilmoittautumassa
 • TURUN YLIOPISTON ITSE JÄRJESTÄMIIN OPINTOIHIN,
  ilmoittaudu suoraan Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelussa.
  • Tarkista ilmoittautumisaika opintojen opetusohjelmasta. Sivuiltamme löytyy myös yhteenveto ilmoittautumisajoista.
  • Moniin opintoihin voidaan hyväksyä kaikki ilmoittautujat. Jos opinnoissa on opiskelijakiintiö, kannattaa Avoimen yliopiston Nettiopsun käyttäjäksi rekisteröityä hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisen alkamista, sillä se nopeuttaa varsinaista ilmoittautumista.
 • YHTEISTYÖOPPILAITOKSEN JÄRJESTÄMIIN OPINTOIHIN,
  ilmoittaudu ensin opinnot järjestävään kesäyliopistoon, kansalaisopistoon, kansanopistoon tai muuhun oppilaitokseen ja vasta sen jälkeen, kun olet saanut oppilaitokselta ohjeet, voit ilmoittautua Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelussa.

Ilmoittautuminen Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelussa:

1  Rekisteröidy Avoimen yliopiston Nettiopsun käyttäjäksi

 1. Luo tunnus. Avaa Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelu ja aloita palvelun käyttöönotto luomalla Turun yliopiston käyttäjätunnus ja salasana omilla verkkopankkitunnuksillasi. Katso lisätietoja käyttäjätunnuksesta.
  Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, lue ohjeet.
  Jos sinulla on jo Turun yliopiston käyttäjätunnus ja salasana, voit kirjautua suoraan palveluun.
 2. Kirjaudu käyttäjätunnuksellasi palveluun.
 3. Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi täyttämällä henkilö- ja taustatietosi. Rekisteröityminen ei sido ilmoittautumaan opintoihin.

Tämän jälkeen voit kirjautua ulos palvelusta tai jatkaa ilmoittautumis-vaiheeseen.
Jos opintomaksun maksaja on työnantaja, ota yhteys opintosihteeriin ennen ilmoittautumista opintoihin.

2 Ilmoittaudu opintoihin

 1. Valitse Avoimen yliopiston Nettiopsussa opintokokonaisuus tai opintojakso, jolle haluat ilmoittautua.
 2. Hyväksy ilmoittautumis- ja maksuehdot ja valitse Ilmoittaudu. Ilmoittaudu-painike tulee näkyviin vasta, kun ilmoittautumisaika alkaa.
 3. Saat näytölle vahvistuksen ilmoittautumisen vastaanottamisesta.
  Turun yliopiston opinnot: Jos opinnoissa on opiskelijakiintiö ja se on jo täynnä, ilmoittautumisesi jää varasijalle. Mikäli paikka vapautuu, saat ilmoituksen sähköpostiisi.

3 Opintomaksun maksaminen

 • Saat maksuohjeen sähköpostiisi noin tunnin kuluttua ilmoittautumisestasi.
  Muista maksaa opintomaksu vuorokauden kuluessa ilmoittautumisesta.
 • Jos olet ilmoittautumassa opintoihin, joissa edellytetään aiempia opintoja, saat sähköpostitse tiedon hyväksymisestä ja maksuohjeen sen jälkeen, kun opintosihteeri on käsitellyt ilmoittautumisesi (viivästetty valinta). Opintomaksu tulee maksaa kolmen vuorokauden kuluessa viestin saamisesta.
 • Maksulinkki löytyy viestin lisäksi Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelun ylävalikosta, valitse Opintotarjonta > Omat ilmoittautumiset ja opinto-oikeudet. Jos olet ilmoittautunut useampiin opintoihin, jokainen opintomaksu maksetaan omalla maksulinkillään.
 • Jos opintomaksua ei makseta määräajan sisällä, ilmoittautuminen peruuntuu. Voit ottaa yhteyttä opintosihteeriin ja selvittää mahdollisuutta ilmoittautua uudelleen.

Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelussa luotavalla tunnuksella pääsee aluksi ainoastaan ilmoittautumaan opintoihin. Opinto-oikeuden voimassaolon aikana tunnuksella pääsee käyttämään Moodlea ja muita sähköisiä palveluja. Ks. lisää käyttäjätunnuksesta ja sähköisistä palveluista.

Asiasana:
Tagit:
 

 Neuvonta

 
Avoimen yliopiston Nettiopsun käyttöön liittyvissä kysymyksissä auttavat:
 • Suunnittelija Lauri Pohjanen (tekniset ongelmat)
 • Opintosihteerit

Katso Yhteystiedot.


 
Lisäohjeita:
 

Jos olet aloittamassa opintoja työttömänä työnhakijana, lue lisätietoa.

Ohjeet TY:n perustutkinto-opiskelijoille (intrassa)

Ohjeet TY:n henkilökunnalle (intrassa)