in English
 
 
Kulku- ja tulostuslätkä

Avoimen yliopiston opiskelijat voivat hankkia käyttöönsä yliopiston kulku- ja tulostuslätkän, johon voidaan aktivoida kulkuoikeus Turussa sijaitseviin sähköisen tenttipalvelun tiloihin ja yliopiston kirjastojen 24/7-työskentelytiloihin.

Lätkään voi ostaa myös ns. tulostus-/kopiointikrediittejä, ks. ohjeet.

Lätkän saaminen edellyttää, että opiskelijalla on voimassaoleva Turun yliopiston käyttäjätunnus (UTU-tunnus).

Sähköisiin tenttitiloihin Raumalla, Porissa ja Vaasassa avoimen yliopiston opiskelijat tarvitsevat eri kulkuavaimet, ks. ohjeet Sähköinen tenttiminen -sivulta.

Mistä Turun yliopistossa käytettävän lätkän voi hankkia ja miten se aktivoidaan?

Kulku- ja tulostuslätkän voit noutaa mistä tahansa yliopiston IT-palvelupisteestä tai avoimen yliopiston toimistosta ICT-Citysta. Muista ottaa mukaasi kuvallinen henkilötodistus (ajokortti, passi tai viranomaisen myöntämä henkilökortti). Pyydä lätkää noutaessasi, että lätkä aktivoidaan tai että sinut opastetaan aktivoimaan lätkä itse Canonin monitoimilaitteilla, ks. laitteiden sijaintitiedot.

Aktivoinnin jälkeen lätkä toimii tulostuksessa noin 15 min kuluttua ja lukoissa seuraavana päivänä (koskee myös sähköisen tentin tiloja).

Aktivointi Canonin monitoimilaitteilla:
1. Aseta lätkä lukijan päälle. Laite tunnistaa sen.

 

2. Kirjautuminen: Kirjoita User Name -kohtaan käyttäjätunnuksesi ja Password-kohtaan utu-salasanasi. Syötä numerot oikean puolen numeronäppäimillä. Jatkossa laitteet tunnistavat lätkän, eikä kirjautumista tarvita uudelleen.

 

Kun opinto-oikeuteni päättyy ja tunnukseni sulkeutuu, milloin lätkä lakkaa toimimasta?

Kun käyttäjätunnuksesi voimassaolo päättyy, päättyvät myös siihen liitetyt kulku- ja tulostusoikeudet. Palauta lätkä IT-palveluihin tai avoimen yliopiston toimistoon opintojesi päätyttyä.

Jos saat uuden opinto-oikeuden tämän jälkeen, lätkä on aktivoitava uudelleen tässä kerrottujen ohjeiden mukaisesti joko IT-palveluissa tai monitoimilaitteella.

Apua, olen hukannut lätkäni. Mitä teen?

Jos kadotat kulku- ja tulostuslätkäsi, ilmoita siitä mahdollisimman pian sekä IT-palveluihin sähköpostiosoitteella helpdesk@utu.fi että Tila- ja kuljetuspalveluihin osoitteella kulkuoikeudet@utu.fi. Ilmoita samalla käyttäjätunnuksesi (ei salasanaa).

Voit myös käydä ilmoittamassa asiasta henkilökohtaisesti jossakin IT-palvelupisteessä tai Naturan aulan infossa.

Tilapäistä tarvetta varten voit hakea myös lainattavan kulkukortin (ks. ohjeet sähköisten tenttitilojen sivulta).

Lisätietoja kulku- ja tulostuslätkän käytöstä voit kysyä avoimen yliopiston opintosihteereiltä

 

Asiasana:
Tagit: