in English
 
 
Kulku- ja tulostuslätkä

Avoimen yliopiston opiskelijat voivat hankkia käyttöönsä yliopiston kulku- ja tulostuslätkän, johon voi aktivoida kulkuoikeuden Turussa sijaitseviin sähköisen tenttipalvelun tiloihin ja yliopiston kirjastojen 24/7-työskentelytiloihin. Lätkän saaminen edellyttää, että opiskelijalla on voimassaoleva Turun yliopiston käyttäjätunnus (UTU-tunnus).

Sähköisiin tenttitiloihin Raumalla, Porissa ja Vaasassa avoimen yliopiston opiskelijat tarvitsevat eri kulkuavaimet, ks. ohjeet Sähköinen tenttiminen -sivulta.

Lätkään voi ostaa myös ns. tulostus-/kopiointikrediittejä, ks. ohjeet.

Mistä Turun yliopistossa käytettävän lätkän voi hankkia?

Kulku- ja tulostuslätkän voit noutaa mistä tahansa yliopiston IT-palvelupisteestä tai avoimen yliopiston toimistosta ICT-Citysta. Muista ottaa mukaasi kuvallinen henkilötodistus (ajokortti, passi tai viranomaisen myöntämä henkilökortti).

Miten lätkä aktivoidaan?

Opiskelijan pitää aktivoida kulkuoikeus itse Canonin monitoimilaitteella, ks. laitteiden sijaintitiedot.

Aktivoinnin jälkeen lätkä toimii tulostuksessa noin 15 min kuluttua ja lukoissa kolmen päivän kuluessa (koskee myös sähköisen tentin tiloja).

Aktivointi Canonin monitoimilaitteilla:
1. Aseta lätkä lukijan päälle. Laite tunnistaa sen.

 

2. Kirjautuminen: Kirjoita User Name -kohtaan käyttäjätunnuksesi ja Password-kohtaan utu-salasanasi. Syötä numerot oikean puolen numeronäppäimillä. Jatkossa laitteet tunnistavat lätkän, eikä kirjautumista tarvita uudelleen.

 

Kun opinto-oikeuteni päättyy ja tunnukseni sulkeutuu, milloin lätkä lakkaa toimimasta?

Kun käyttäjätunnuksesi voimassaolo päättyy, päättyvät myös siihen liitetyt kulku- ja tulostusoikeudet. Palauta lätkä IT-palveluihin tai avoimen yliopiston toimistoon opintojesi päätyttyä.

Jos saat uuden opinto-oikeuden tämän jälkeen, lätkä on aktivoitava uudelleen tässä kerrottujen ohjeiden mukaisesti joko IT-palveluissa tai monitoimilaitteella.

Apua, olen hukannut lätkäni. Mitä teen?

Jos kadotat kulku- ja tulostuslätkäsi, ilmoita siitä mahdollisimman pian sekä IT-palveluihin sähköpostiosoitteella helpdesk@utu.fi että Tila- ja kuljetuspalveluihin osoitteella kulkuoikeudet@utu.fi. Ilmoita samalla käyttäjätunnuksesi (ei salasanaa).

Voit myös käydä ilmoittamassa asiasta henkilökohtaisesti jossakin IT-palvelupisteessä tai Naturan aulan infossa.

Tilapäistä tarvetta varten voit hakea myös lainattavan kulkukortin (ks. ohjeet sähköisten tenttitilojen sivulta).

Lisätietoja kulku- ja tulostuslätkän käytöstä voit kysyä avoimen yliopiston opintosihteereiltä

 

Asiasana:
Tagit: