in English
 
 
Avoimen yliopiston opiskelijan käyttäjätunnus

Avoimen yliopiston opiskelijan verkkopalvelut

Turun yliopiston avoimen yliopiston opiskelijat saavat käyttäjätunnuksella käyttöönsä seuraavat verkkopalvelut:

Avoimen yliopiston opiskelijoiden käyttäjätunnuksella ei pääse Turun yliopiston intraan, joka on tarkoitettu yliopiston henkilökunnalle ja tutkinto-opiskelijoille.

Käyttäjätunnuksen ja salasanan saaminen sekä käyttöluvan ehdot

  • Käyttäjätunnuksen ja salasanan saat kirjautumalla Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelun käyttäjäksi, ks. ohjeet Ilmoittautuminen opintoihin -sivulta. Tunnuksella pääset aluksi ainoastaan kirjautumaan Avoimen yliopiston Nettiopsuun ja ilmoittautumaan opintoihin. Kun olet maksanut opintomaksun ja saanut opinto-oikeuden, saat käyttöösi Moodlen ja muut verkkopalvelut opinto-oikeutesi keston ajaksi. 
  • Kun otat yliopiston käyttäjätunnuksen käyttöösi, sitoudut noudattamaan käyttöluvan ehtoja. Salasana on ehdottoman henkilökohtainen. Salasanaa ei saa antaa kenenkään muun tietoon, ei edes Turun yliopiston avoimen yliopiston henkilökunnalle tai IT-palveluille.
  • Lue käyttöluvan ehdot ja muut ohjeet yliopiston sivulta UTU-käyttäjätunnus ja salasana.

Salasanan vaihtaminen

  • Utu-tunnuksen salasana vanhenee 180 vuorokaudessa. Vanhenemisesta ei anneta ennakkovaroitusta, joten laita itsellesi muistutus salasanan vaihtamisesta!
  • Lue UTU-käyttäjätunnus ja salasana -sivulta ohjeet  Salasanan vaihtaminen nykyisellä salasanalla.

Salasana kateissa tai vanhentunut

  • Jos olet unohtanut salasanasi tai se on päässyt vanhentumaan, voit uusia sen UTU-käyttäjätunnus ja salasana -sivulla olevien Salasanan uusiminen verkkopankkitunnuksilla -ohjeiden mukaisesti.
  • Voit myös ottaa yhteyttä opintosihteeriin, joka voi luoda sinulle uuden salasanan. Uusi salasana on haettava henkilökohtaisesti avoimen yliopiston toimistosta tai yhteistyöoppilaitoksesta.

Käyttäjätunnuksen voimassaolo

  • Käyttäjätunnuksesi on voimassa niin kauan kuin sinulla on joidenkin opintojen opinto-oikeus avoimessa yliopistossa. Kun tunnuksen voimassaolo lakkaa, ei sillä voi enää kirjautua yliopiston verkkopalveluihin.
  • Jos olet saanut UTU-tunnuksen vain avoimen yliopiston opinto-oikeuden perusteella, tunnus sulkeutuu automaattisesti silloin, kun viimeinen avoimen yliopiston opinto-oikeutesi päättyy. Tunnuksesi voi olla voimassa myös jollain muulla perusteella, esimerkiksi jos olet Turun yliopiston tutkinto-opiskelija tai kuulut yliopiston henkilökuntaan.
  • Yliopiston IT-palvelut lähettävät sinulle sähköpostiviestinä muistutuksen käyttäjätunnuksen sulkeutumisesta 14 vrk ennen opinto-oikeusajan voimassaolon päättymistä. UTU-tunnuksesi ja henkilötietosi säilyvät yliopiston opiskelijatietojärjestelmässä. Saat saman UTU-tunnuksen käyttöösi, jos ilmoittaudut uudestaan avoimen yliopiston opintoihin (ota tunnus käyttöön Avoimen yliopiston Nettiopsussa Luo tunnus -toiminnolla). Tunnuksella pääset aluksi ainoastaan kirjautumaan Avoimen yliopiston Nettiopsuun ja ilmoittautumaan opintoihin sekä näkemään opintosuoritustietosi. Kirjauduttuasi palveluun tarkista tarvittaessa yhteys- ym. tietosi ja tallenna ne.
Asiasana:
Tagit:
 

 Ota yhteyttä

 

​Lisätietoja tunnuksesta saa
oppiaineen opintosihteeriltä
.

Ongelmatilanteissa auttavat:

helpdesk[at]utu.fi

ja yliopiston IT-palvelupisteet,
ks. yhteystiedot


Turun yliopiston ohjeet langattoman verkon käyttöön