in English
 
 
Avoimen yliopiston opiskelijan käyttäjätunnus

Avoimen yliopiston opiskelijan verkkopalvelut

Turun yliopiston avoimen yliopiston opiskelijat saavat käyttäjätunnuksella käyttöönsä seuraavat verkkopalvelut:

Avoimen yliopiston opiskelijoiden käyttäjätunnuksella ei pääse Turun yliopiston intraan, joka on tarkoitettu yliopiston henkilökunnalle ja tutkinto-opiskelijoille.

Käyttäjätunnuksen ja salasanan saaminen sekä käyttöluvan ehdot

Käyttäjätunnuksen ja salasanan saat kirjautumalla Avoimen yliopiston Nettiopsu -palvelun käyttäjäksi, ks. ohjeet Ilmoittautuminen opintoihin -sivulta.

Tunnuksella pääset aluksi ainoastaan kirjautumaan Avoimen yliopiston Nettiopsuun ja ilmoittautumaan opintoihin. Kun olet maksanut opintomaksun, saat opinto-oikeuden. Opinto-oikeutesi voimassaolon alkaessa saat käyttöösi Moodlen ja muut verkkopalvelut. Voit tarkistaa opinto-oikeutesi voimassaolon Avoimen yliopiston Nettiopsusta valitsemalla Opintotarjonta > Omat ilmoittautumiset ja opinto-oikeudet.

Jos sinulla on jo voimassaoleva opinto-oikeus, mutta sinulla ei ole käyttäjätunnusta etkä ole ottanut Avoimen yliopiston Nettiopsua käyttöösi, rekisteröidy palvelun käyttäjäksi noudattamalla Ilmoittautuminen opintoihin -sivulla olevia ilmoittautumisohjeiden kohtia 1 - 3.

Kun otat yliopiston käyttäjätunnuksen käyttöösi, sitoudut noudattamaan käyttöluvan ehtoja.

Salasana on ehdottoman henkilökohtainen: yliopiston käyttöluvan ehdoissa kielletään antamasta salasanaa kenenkään muun tietoon, ei edes Turun yliopiston avoimen yliopiston henkilökunnalle eikä tietohallinnolle. Katso ohjeet salasanan käyttöön Salasanan uusiminen -sivulta.

Salasanan vaihtaminen

Utu-tunnuksen salasana vanhenee 180 vuorokaudessa. Lue ohjeet salasanan vaihtamiseksi yliopiston Salasanan uusiminen -sivulta.

Salasanan vanhenemisesta ei anneta ennakkovaroitusta, joten laita itsellesi muistutus salasanan vaihtamisesta! Vanhentuneella salasanalla ei pääse kirjautumaan Turun yliopiston verkkopalveluihin.

Salasana kateissa tai vanhentunut

Jos olet unohtanut salasanasi tai se on päässyt vanhentumaan, voit uusia sen Salasanan uusiminen -sivuilla olevien "Uusi salasanasi verkkopankkitunnuksilla" -ohjeiden mukaisesti.

Voit myös ottaa yhteyttä opintosihteeriin, joka voi luoda uuden salasanan. Sinun on haettava uusi salasanasi henkilökohtaisesti avoimen yliopiston toimistosta tai yhteistyöoppilaitoksesta. Uuden salasanan saaminen edellyttää aina hakijan henkilöllisyyden tarkistamista. Uutta salasanaa ei anneta puhelimitse tai sähköpostitse.

Käyttäjätunnuksen voimassaolo

Käyttäjätunnuksesi on voimassa niin kauan kuin sinulla on opinto-oikeus avoimessa yliopistossa. Jos olet saanut Turun yliopiston käyttäjätunnuksen vain avoimen yliopiston opiskelu-oikeuden perusteella, tunnus sulkeutuu automaattisesti silloin, kun viimeinen avoimen yliopiston opinto-oikeutesi päättyy. Tunnuksesi voi olla voimassa myös jollain muulla perusteella, esimerkiksi olet Turun yliopiston tutkinto-opiskelija tai kuulut yliopiston henkilökuntaan. Kun käyttäjätunnuksen voimassaolo lakkaa, ei sillä voi enää kirjautua yliopiston verkkopalveluihin.

Jos opintosi ovat kesken opinto-oikeuden päättyessä, sinun pitää ilmoittautua jatkamaan opintojasi, jotta tunnuksesi pysyvät voimassa.

Mikäli käyttäjätunnuksesi voimassaolo on lakannut, voit ottaa sen uudelleen käyttöön Avoimen yliopiston Nettiopsussa Luo tunnus -toiminnolla.  

Asiasana:
Tagit:
 

 Ota yhteyttä

 

​Lisätietoja tunnuksesta saa
oppiaineen opintosihteeriltä
.

Ongelmatilanteissa auttavat:

helpdesk[at]utu.fi

ja yliopiston IT-palvelupisteet,
ks. yhteystiedot


Turun yliopiston ohjeita langattoman verkon käyttöön: