in English
 
 
Missä, milloin ja miten opiskellaan

Opetusta noin 40 paikkakunnalla eri puolilla Suomea ja verkon kautta etäopintoina

Turun yliopiston avointa yliopisto-opetusta järjestetään

  • Turun yliopistossa lähiopetuksena ja monimuoto-opintoina
  • Porin yliopistokeskuksessa, lähiopetuksena (tutkinto-opetukseen integroituna opetuksena) Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman sekä Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikön opintoja
  • yhteistyöoppilaitoksissa: kesäyliopistoissa, kansalais- ja työväenopistoissa, kansanopistoissa, lukioissa ym. eri puolilla Suomea, ks. Opinnot paikkakunnittain.
  • verkon kautta: useimpiin verkko-opintoihin voi osallistua paikasta riippumatta ja opintoja voi suorittaa täysin etäopiskeluna, myös ulkomailla. Katso Verkko-opinnot (etäopinnot).

Opintoja voi aloittaa ympäri vuoden - myös kesällä

Suurin osa avoimen yliopiston opintokokonaisuuksista alkaa vuosittain syyskuussa. Joitakin perusopinto- ja aineopintokokonaisuuksia on mahdollista aloittaa myös tammikuussa ja kesäopintoina. Perusopintojen (25 op) opetus kestää yhden lukuvuoden, syyskuusta huhti-toukokuuhun, aineopintojen (35 op) opetus kaksi lukuvuotta. Opinto-oikeusaika on voimassa pidempään.

Yksittäisiä opintojaksoja ja kursseja on tarjolla syys- ja kevätlukukaudella sekä kesällä. Kauppakorkeakoulun kurssit Turun yliopistossa ja Porissa järjestetään lukuvuosittain 4 opetusperiodin aikana ja lisäksi kesäopintoina, ja kursseille voi osallistua millä periodilla tahansa.

Opintojen alkamisajat ja kesto ilmoitetaan opetusohjelmissa, ks. Opintotarjonta -sivu.

Opetusta päivällä ja iltaisin oppiaineesta ja opetusmuodosta riippuen

Opintojen toteutustavat vaihtelevat oppiaineesta riippuen. Lähi-opetusta järjestetään pääasiassa päiväaikaan, monimuoto-opintoja iltaisin. Kaikkiin opintoihin kuuluu aina myös itsenäistä opiskelua kuten tenttien suorittamista ja opintotehtävien tekemistä.

Lue lisää opetusmuodoista oheisilta sivuilta! Tarkemmat tiedot opetus- ja opiskelutavoista kerrotaan opintojen opetusohjelmissa, ks. Opintotarjonta-sivut.

Asiasana:
Tagit: