in English
 
 
Missä, milloin ja miten opiskellaan

Opetusta noin 40 paikkakunnalla ja verkon kautta etäopintoina

Turun yliopiston avointa yliopisto-opetusta järjestetään

  • Turun yliopistossa lähiopetuksena ja monimuoto-opintoina
  • Porin yliopistokeskuksessa, lähiopetuksena Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman sekä Turun kauppakorkeakoulun Porin yksikön opintoja
  • yhteistyöoppilaitoksissa: lähiopetuksena ja monimuoto-opintoina kesäyliopistoissa, kansalais- ja työväenopistoissa, kansanopistoissa, lukioissa ym. eri puolilla Suomea, ks. Opinnot paikkakunnittain.
  • verkon kautta: useimpiin verkko-opintoihin voi osallistua paikasta riippumatta ja opintoja voi suorittaa täysin etäopiskeluna, myös ulkomailla. Katso Verkko-opinnot (etäopinnot).

Opintoja voi aloittaa ympäri vuoden - myös kesällä

Suurin osa avoimen yliopiston opintokokonaisuuksista alkaa vuosittain syyskuussa. Joitakin perusopintoja (yleensä 25 op) ja aineopintoja (35 op) on mahdollista aloittaa myös tammikuussa ja kesäopintoina. Perusopintojen opetus kestää yhden lukuvuoden, syyskuusta huhti-toukokuuhun, aineopintojen opetus kaksi lukuvuotta. Opinto-oikeusaika on voimassa pidempään.

Yksittäisiä opintojaksoja ja kursseja on tarjolla syys- ja kevätlukukaudella sekä kesällä. Kauppakorkeakoulun kurssit Turun yliopistossa ja Porissa järjestetään lukuvuosittain 4 - 5 opetusperiodin aikana, ja kursseille voi osallistua millä periodilla tahansa.

Opintojen alkamisajat ja kesto ilmoitetaan opetusohjelmissa, ks. Opintotarjonta -sivu.

Opetusta päivällä ja iltaisin oppiaineesta ja opetusmuodosta riippuen

Opintojen toteutustavat vaihtelevat oppiaineesta riippuen. Lähi-opetusta järjestetään pääasiassa päiväaikaan, monimuoto-opintoja iltaisin. Kaikkiin opintoihin kuuluu aina myös itsenäistä opiskelua kuten tenttien suorittamista ja opintotehtävien tekemistä.

Lue lisää opetusmuodoista oheisilta sivuilta! Tarkemmat tiedot eri opintojen opetus- ja opiskelutavoista kerrotaan niiden opetusohjelmissa, ks. Opintotarjonta-sivut.

Asiasana:
Tagit: