in English
 
 
Lähiopetus

​Useimmat avoimen yliopiston opinnot Turun yliopistossa ja Porin yliopistokeskuksessa järjestetään lähiopetuksena. Joitakin opintoja järjestetään lähiopetuksena myös yhteistyöoppilaitoksissa.

Lähiopetus tarkoittaa pääasiassa perinteisen yliopisto-opetuksen tapaan järjestettyä opetusta, jossa opiskelija

  • osallistuu luennoille, harjoitusryhmiin, seminaareihin tai muuhun yliopiston opettajan antamaan opetukseen
  • tekee opintotehtäviä ja/tai suorittaa luentokuulusteluja
  • suorittaa opintojaksoja itsenäisesti kirjatenteillä (kirjallisuuskuulustelut).

Lähiopetusta toteutetaan Turun yliopistossa ja Porin yliopistokeskuksessa

  • tiedekuntien tutkinto-opetukseen integroituna opetuksena, jolloin avoimen yliopiston kautta voi osallistua yliopiston tutkinto-opiskelijoille järjestettävään opetukseen. Opetus järjestetään yleensä päiväaikaan ma - pe klo 8 - 16.
  • iltaisin järjestettävänä opetuksena ma - to klo 16 jälkeen. Joissakin opinnoissa voi olla opetuspäiviä myös lauantaisin.

Luento- tai muuta opetusta on tavallisesti kaksi oppituntia kerrallaan (1 oppitunti = 45 min). Opetus voidaan järjestää myös intensiiviopetuksena. Oppiaineesta riippuen lähiopetukseen voi kuulua verkko-opiskelua Moodlessa tai muuta verkko-opetusta.

Opettajina toimivat yliopiston oppiaineiden opettajat ja tutkijat. Luennot ja muut opetustilaisuudet tarjoavat mahdollisuuden itseä kiinnostavien kysymyksien ja erilaisten näkökulmien pohdintaan muiden opiskelijoiden ja asiantuntijoiden kesken. 

Asiasana:
Tagit:

Etsitkö lähiopetuksena järjestettäviä opintoja?

Voit selata lähiopetuksen tarjontaa Avoimen yliopiston Nettiopsussa, valitse Opintotarjonta > Ajankohtainen opintotarjonta. Aakkosta toteutustapa nuoli-merkistä.