in English
 
 
Laboratoriopalvelut

Home​kasvuston, rihmaston tai itiöiden esiintymistä voidaan tutkia myös suoralla mikroskopoinnilla. Suurin analyysipalveluiden käyttäjäkunta ovat rakennusalan ammattilaiset sekä terveysvalvontaviranomaiset, jotka myös yleensä itse ottavat näytteet.

Laboratoriollamme on terveydensuojelulain 49 a §.n mukainen Eviran hyväksyntä viranomaisille tarkoitettuja asumisterveystutkimuksia tekeväksi laboratorioksi. Eviran hyväksyntä koskee 6-vaihe impaktiokerääjällä otettuja ilmanäytteitä sekä rakennusmateriaali- ja pintanäytteistä tehtyjä laimennusviljelyitä sekä  materiaalinäytteen suoraviljelyä Valviran ohjeen mukaan..

Jos epäilet kosteusvauriota, ota ensisijaisesti yhteyttä isännöitsijään, tai omakotiasujana oman kunnan terveystarkastajaan. Mikäli otat näytettä ensimmäistä kertaa,  suosittelemme yhteydenottoa etukäteen Aerobiologian yksikön laboratorioon. Näytteet voi toimittaa postitse tai Matkahuollon kautta tai tuoda arkisin klo 8.00 -  16:00 suoraan laboratorioon. Yli 20 näytteen eristä pyydämme ilmoittamaan etukäteen. Puhelinnumero, sähköpostiosoite, postiosoite ja käyntiosoite löytyvät vasemmalta Yhteystiedot-sivulta.

Näytteiden viljely kestää kaksi viikkoa. Raportointiaika näytteiden toimittamisesta on 3-5 viikkoa. Viljelyssä käytetyt elatusmaljat ovat M2 (2%-mallasuuteagar; mesofiiliset hiiva- ja homesienet sekä basidiomykeetit), DG-18 (dikloraani-18%-glyseroliagar; kserofiiliset sienet) ja THG (tryptoni-hiivauute-glukoosiagar; bakteerit ja aktinomykeetit eli sädesienibakteerit).

Asiasana:
Tagit: