in English
 
 
Tutkimus
​ChemVol-kerääjällä mitataan ilman allergeenipitoisuuksia.

​Hankkeet

APTA (2013-2017). Ilmansaasteiden, siitepölyn ja ulkolämpötilan vaikutus astmaan ja allergioihin muuttuvassa ilmastossa. Oulun yliopiston ja Ilmatieteen laitoksen yhteishanke, jossa Aerobiologian yksikkö on mukana allergeeninäytteiden analysoijana.

HIALINE (2008-2011). Siitepölyallergeenien ennusteverkoston kehittäminen yhteiseurooppalaisessa EU-rahoitteisessa projektissa. EU:n Kansanterveys-ohjelmaan kuuluva projekti, jossa noin 3 vuoden ajan testattiin uutta keräys- ja analysointitapaa  ilman allergeenien mittauksessa. Näytteet analysoitiin immunokemiallisin menetelmin. Mukana oli 15 partneria (Cordoban yliopisto (Espanja), Evoran yliopisto (Portugali), Firenzen yliopisto ja Parman yliopisto (Italia), RNSA (Ranska), Wienin yliopisto (Itävalta), GABOsmi, Allergopharma Joachim Ganzer KG ja Munchenin tekninen yliopisto (Saksa), NPARU (Iso-Britannia), Poznanin yliopisto (Puola), Siauliain yliopisto (Liettua), Ankaran yliopisto (Turkki), Ilmatieteen laitos ja Turun yliopisto (Suomi)). Koko projektikokonaisuuden evaluointi tapahtui Turun aerobiologian yksikössä.
 
MONALISA (2005-2008). Siitepölyallergeenien havaitsemismenetelmien kehittäminen yhteiseurooppalaisessa EU-rahoitteisessa projektissa. EU:n Life-ohjelman projekti, jossa yli 3 vuoden ajan testattiin syklonikerääjää ilman allergeenien mittauksessa. Näytteet analysoitiin immunokemiallisin menetelmin ja tarkoituksena oli pyydystää tehokkaasti ilmasta myös siitepölyjä ja sieni-itiöitä pienempiä hiukkasia. Mukana oli 8 partneria: Bertin Technologies (Ranska), RNSA (Ranska), NPARU (Iso-Britannia), Cordoban yliopisto (Espanja), Evoran yliopisto (Portugali), MeteoSwiss (Sveitsi), Poznamin yliopisto (Puola) ja Turun yliopiston Aerobiologian yksikkö.
 
PROMOTE (2006-2009). Siitepölyn kaukokulkeumamallin käytön testaaminen. ESA (European Space Agency).
 
PASODOBLE (2010 - 2013). MYAIR palvelut ovat PASODOBLE-projektin (EU:n FP7 kuuluva THEME FP7-SPACE-2009-1 projekti). MYAIR tähtää ilmanlaatuun liittyviin palveluihin ja niiden tuotteistamiseen, jotka hyödyntävät satelliitti ja in-situ mittauksia GMES atmosphere core -palvelusta.  Aerobiologian yksikkö oli mukana kehittämässä näitä palveluja käyttäjäpartnerina.
Asiasana:
Tagit: