in English
 
 
Tervetuloa Kevolle !

Hyvä tietää ennen Kevolle tuloa

Sovi vierailustasi etukäteen. Lähetä viesti osoitteeseen varaukset-kevo@utu.fi, otamme yhteyttä ja varmistamme varauksesi. Voit myös soittaa aseman toimistoon (02-333 8960), joka on avoinna kesä-syyskuussa arkisin klo 8-14.

Ilmoita varauksen yhteydessä saapumisaikasi ja vierailusi kesto sekä ruokailut, joihin haluat osallistua ensimmäisinä päivinä. Muista mainita myös erikoisruokavalioista.

Neuvotellaksesi aputyövoiman tarpeesta, tarvittavista välineistä ja tiloista sekä muista työskentelyyn liittyvistä seikoista lähetä viestiä osoitteeseen kevo@utu.fi. Autamme mielellämme jo vierailun suunnitteluvaiheessa.

Tutustu hinnastoon ja varausehtoihin.

Tutkimusasema sijaitsee Kevon luonnonpuiston rajalla. Metsähallituksen hallinnoimassa luonnonpuistossa liikkuminen on sallittu kesäisin vain Kevon reitillä, poikkeuksena kuitenkin aseman lähellä oleva, tutkimukseen tarkoitettu alue. Tälläkin alueella liikkuminen on sallittu vain tutkimustarkoituksissa. Tutustu luonnonpuiston liikkumismääräyksiin.

Tutkimusluvat luonnonpuiston alueelle haetaan Metsähallitukselta ja hakemuksen käsittelyyn on varattava aikaa noin kaksi kuukautta.

Utsjoella (18 km Kevon pysäkiltä pohjoiseen) on lähin kauppa, asiamiesposti, pankki (OP), kirjasto, uimahalli, majoituspalveluita sekä grilli ja baari. Kylätalolla (Giisa) on matkahuollon toimipiste, elintarvikemyymälä, kahvila sekä paikallisten käsitöiden ja muiden tuotteiden myymälä. Kesäisin paikallisia käsitöitä on myynnissä myös Kirkkotuvilla. Lähin pankkiautomaatti on Inarissa.

Utsjoen Luontotuvalta saat kesäisin tietoa retkeilymahdollisuuksista ja virkistyskalastuksesta Utsjoella.

Kevolle saapuminen ja kulkuyhteydet

Opastamme saapuvia vieraita tarvittaessa. Jos tarvitset kuljetusta esim. bussipysäkiltä asemalle, varaathan sen etukäteen varaukset-kevo@utu.fi Ilmoita saapumisaikasi viime hetken muutokset Kevon päivystyspuhelimeen 0400-611818. Vältäthän saapumista iltaisin tai viikonloppuna varsinkin, jos saavut asemalle ensimmäistä kertaa.

Junalla voit saapua Rovaniemelle ja jatkaa linja-autolla (450 km) Ivalon kautta Kevolle.
 
Helsingistä on lentoyhteys Ivaloon (Finnair), mistä voit jatkaa linja-autolla Kevolle (n. 150 km). Norjan puolella läheisin lentokenttä on Kirkkoniemessä (Kirkenes).
 
Linja-autoyhteyksiä Kevolle on tarjolla päivittäin, mutta talvikaudella vuoroja on vähemmän. Tarkista aina aikataulut Matkahuollon sivuilta
Turusta ja Helsingistä junalla saapuville bussiyhteydet Rovaniemeltä Kevolle toimivat yleensä parhaiten arkisin päiväjunalta ja viikonloppuisin yöjunalta. Kesäisin bussipysäkiltä tutkimusasemalle kuljetaan Kevojärven yli veneellä (250 m), talvella jäätä pitkin kävellen tai moottorikelkalla. Ota meihin yhteyttä, jos tarvitset kuljetusta bussipysäkiltä asemalle.
 
Omalla autolla pääset asemalle Kevontien (yksityistie, 4.5 km) kautta. Sovi tien käytöstä varausta tehdessäsi. Varaa Rovaniemi-Kevo ajomatkaa varten kuusi tuntia ja Ivalo-Kevo välille kaksi ajotuntia.
 
Linja-autot voivat käyttää Kevontietä, mutta talvisin on hyvä tarkistaa tien kunto henkilökunnalta. Aseman parkkipaikalla on varattu paikoitusalue linja-autolle.

Kevolla

Ilmoittautuminen ja maksut

Täytä saapuessasi ilmoittautumislomake (saatavilla huoneissa, toimistossa ja ilmoitustaululla) ja palauta se toimistoon mahdollisimman pian. Opiskelijoiden tulee näyttää opiskelijakorttinsa lomaketta palauttaessa.
 
Tutustu ruokailijakansioon ja merkitse ruokailusi ohjeiden mukaan. Kansio on ruokalan ikkunalaudalla. Ruokailumaksut perustuvat kansioon merkittyihin varauksiin.
 
Voit maksaa majoitus- ja ruokailukulusi asemalla ollessasi virka-aikana (ma-pe) käteisellä tai maksukortilla, tai pyytää laskun. Ilmoita laskutusosoitteesi viitetietoineen selvästi ilmoittautumislomakkeella.

Majoitus

Asemalla majoitutaan 2-4 hengen huoneissa. Perhemajoitukseen on käytettävissä yksi huoneisto (3h+k). 
 
Voit vuokrata lakanat ja pyyheliinat asemalta tai tuoda omat liinavaatteet mukanasi. Mainitse tästä varauksen yhteydessä. Muistathan käyttää aluslakanaa ja tyynyliinaa myös makuupussin kanssa !
 
Tutkijoiden ja opiskelijoiden vieraat voidaan majoittaa aseman tiloihin vain tilapäisesti. Sovi vieraidesi käynnistä etukäteen.
 
Lemmikkieläinten kanssa voi majoittua vain rajoitetusti. Ilmoita lemmikistä varauksen yhteydessä.
 
Tupakointi on kielletty kaikissa sisätiloissa. Turun yliopiston kampukset ovat savuttomia. Asemalla tupakointialueet on sijoitettu laavun ja verstaan läheisyyteen.
 

Ruokailut

Ateriat valmistetaan varauksen mukaan. Kevolle saavuttuasi voit  ilmoittautua ruokailuihin ruokailijakansion ohjeiden mukaan. Toivomme kuitenkin, että ilmoitat ensimmäisten päivien ruokailusi majoitusvarauksen yhteydessä.
 
Ilmoita mahdolliset erikoisruokavaliot varauksen yhteydessä tai viimeistään kaksi viikkoa ennen saapumistasi keittiöhenkilökunnalle (p. 02-333 8961,  040-742 4687) tai varaukset-kevo@utu.fi
 
Ruokailuajat maanantaista perjantaihin:
07.45 – 08.30 aamiainen
12.00 – 12.45 lounas
17.00 – 17.45 päivällinen
 
Lauantaisin ja sunnuntaisin ruokailuja järjestetään vain tilauksesta ryhmille (min. 10 hlö). Talvikaudella keittiö on pääsääntöisesti kiinni, mutta ruokailut ovat saatavissa tilauksesta ryhmille.
 
Vieraiden käytössä on yhteiskeittiöitä, joissa iltapalan ja viikonloppuaterioiden valmistaminen on mahdollista.

Sauna

Rantasauna lämmitetään kesäkaudella tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Lämmityksestä huolehtii kukin vuorollaan. Saunavuorot merkitään päärakennuksen ilmoitustaululle (ruokalan portaiden yläpäässä). Opastusta saunan lämmitykseen saat henkilökunnalta.
 
Yleisten saunavuorojen käyttö on ilmaista. Voit tarvittaessa varata oman maksullisen saunavuoron.
 
Talvikaudella vieraiden käytössä on maksullinen sähkösauna. Henkilökunnalta saat opastusta sen varauksiin ja käyttöön.

Veneet

Vieraiden käytössä on soutuveneitä Kevonniemen venerannassa. Pyydä opastusta henkilökunnalta ennen ensimmäistä souturetkeä. Muista luonnonpuiston rajat myös veneretkillä rantautuessasi.
 
Käytä aina pelastus- tai veneilyliivejä. Niitä on saatavilla veneissä ja venerannalla olevassa säiliössä.
 
Tutkimustarkoituksiin on sovittaessa käytettävissä myös moottoriveneitä.
 
Muista palauttaa vene paikoilleen ja kiinnittää se hyvin, sillä vedenkorkeus saattaa muuttua yön aikana huomattavasti. Ethän vie viimeistä venettä rannalta.

Vapaa-aika

Asemalla on pieni pelikenttä ja välineitä pallo- ja seurapeleihin. Ilmoitustaululta löydät ohjeita retkeilyyn Utsjoen alueella ja Pohjois-Norjassa.
 
Laavulla on mukava viettää iltaa tulistellen pienellä tai isommalla porukalla.
 
Utsjoen tapahtumista ja vapaa-ajan mahdollisuuksista löydät lisää tietoa kunnan Saami Village - matkailusivustolta.

 

Tervetuloa ! Bures boahtin ! 

​​
Asiasana:
Tagit: