in English

Ajankohtaista
  • Seilin talviliikennöinnistä vastaava vastaava m/s Falkö aloitti 3.9.2018 talviaikataulun mukaisen liikennöinnin Nauvon pohjoisella reitillä, katso m/s Falkön aikataulu 3.9. - 16.5.2018 (pdf). Liikennöinti tapahtuu ns. y-vuoroin, joissa liikennevuorot on etukäteen tilattava suoraan alukselta viimeistään edeltävänä iltapäivänä yhteydestä 0400-320 097.

Kesäaikaista Seilin liikennöintiä kesällä 2019 hoiti aiempien vuosien  tapaan ns. Pienellä rengastiellä liikennöivä m/s Östern, päivitämme kesäaikataulun  sivustolle heti kun se on tiedossa.

• Matthiaksessa sijaitsevan Turun toimistomme puhelinumeroissa on tapahtunut muutos lankapuhelimen jäätyä pois käytöstä 15.11.2017. Tarkista yhteydet yhteystiedoistamme
  • Saaristomeren tutkimuslaitoksen preparaattorina toimii 1.6.2018 alkaen Jasmin Inkinen.  Preparaattorin tavoittaa samoista puhelinnumeroista kuin aiemminkin.
  • Turku - Nauvo - Korppoo linja-auto -reitin yhteyttä hoitaa TLO Oy linjoilla 901 - 904 (aikataulu 13.8.2018 -> ). Aikataulujen yhteensopivuus linja-autojen jatkoliikennöintiin (Matkahuoltosekä yhteysalusaikataulun (kts. alla) kanssa on syytä varmistaa huolellisesti.
  • Saaristomeri -seminaari (pdf)  perjantaina 1.12. pureutui meremme nykytilaan ja suojeluun. Tapahtumassa pohdittiin keinoja Saaristomeren tilan parantamiseksi. Kaikille avoimessa tilaisuudessa kuultiin puheenvuoroja ympäristöpolitiikan, ympäristötalouden ja luontoympäristön asiantuntijoilta. Katso tapahtuman mediatiedote ja uutisointi täältä.
  • Saaristomeren tutkimuslaitoksen toimintaa voi seurata tutkimuslaitoksen blogista! Blogi löytyy osoitteesta blogit.utu.fi/seili
  • Päivitämme parhaillamme nettisivujemme sisältöjä.  Päivitys kytkeytyy uuden Biodiversiteettiyksikön sivuston perustamiseen sekä sen yhtenäisen sivustoilmeen luomiseen, minkä vuoksi päivitystapahtuma kestää normaalia pidempään. Pahoittelemme ilmeen sekavuutta sivustollamme. Tutkimus- ja opetusasioihin liittyvistä muutoksista pyydämme ottamaan yhteyttä asemanjohtaja Jari Hänniseen tai tutkimusteknikko Katja Mäkiseen.

• Palvelutuottaja Skärgårdskompaniet otti hoitaakseen Seilin saaren majoitus-, ravintola- ja opastuspalvelut 1.3.2017 alkaen. Tutkimuslaitokselle saapuvia vierailijoita pyydetään ottamaan ensiksi yhteyttä palvelutarpeistaan Skärgårdskompanietiin ja varmistamaan saatavilla olevat  majoitus-, ravintola- sekä opastuspalvelut haluttuna ajankohtana. Vasta sen jälkeen voi tutkimuslaitoksen palvelutarpeista, esim. kuljetusten suhteen, olla yhteydessä asemanjohtaja Jari Hänniseen tai tutkimusteknikko Katja Mäkiseen.

• Saaristomeren tutkimuslaitoksen toimisto lopetti toimintansa 10.3.2017.  Tutkimuslaitokseen kohdistuvissa yhteydenpidossa pyydämme olemaan suoraan yhteydessä joko asemanjohtaja Jari Hänniseen tai tutkimusteknikko Katja Mäkiseen, katso muuttuvat yhteydet Seilin yhteystiedoistamme.
  • Turun toimipaikkamme sijaitsee kampuksen kasarmialueen Professorin aukiolla Matthias -rakennuksessa (yhteystiedot Turussa).

• Saaristomeren tutkimuslaitoksen palveluhinnasto vuodelle 2018 on ilmestynyt!. Majoitus-, ravintola- ja opastuspalvelut siirtyivät 1.3.2018 alkaen Skärgårdskompanietiille, jonne kursseja tai kokous-, workshop- ja seminaaritilaisuuksia Seilissä järjestäviä tahoja pyydetään olemaan yhteydessä.

• Seilin niittyjä maisemoiva karja lopettaa kenttäkauden aikaisen velvoiteensa lokakuussa 2018. Alatiellä oleville ns. lehmäsilloille asennetaan jälleen talvikauden kulkemista helpottavat suojat. Mikäli saaressa liikutaan toivomme suojista huolimatta  noudatettavan erityistä varovaisuutta siltoja ylitettäessä.

• Kenttäkauden 2018 tapahtumia sekä ympäristöhavaintoja  voit tutkailla osoitteessa saaristomeri.utu.fi. Sivustolta voi seurata mm. Sääksen pesätapahtumia tai tarkkailla Seilin pääsaarella tapahtuvia säätilan muutoksia.
  • Lue Seili-kirja netissä! Uutuusteos ”Seili - Saaristomeren tutkimusta 50 vuotta.pdfSeili - Saaristomeren tutkimusta 50 vuotta.pdf” on luettavissa myös netissä. Painettuna Turun yliopiston merentutkimuksen historian esittelevä teos ei ole myynnissä.

• Opiskelija! Oletko kiinnostunut tekemään opinnäytteesi Seilissä tuettuna Saaristomeren tutkimuslaitoksen Seili-rahastolla? Mikäli kiinnostaa ja haluat tietää lisää, ota yhteyttä asemanjohtaja Jari Hänniseen
  • Tilastoja Seilin käyttäjistä sekä opetusasteesta vuosina 1990-2017 on päivitetty esittelyn Kurssitoiminta -sivustolle. Tilastoista kiinnostuneet voivat tutustua vuosien saatossa kertyneeseen tietoon siitä miten ja ketkä Seiliä ovat ko. jakson aikana käyttäneet ja millainen merkitys laitoksella on ollut esim. opetuksen tukemisessa.
  • Valtioneuvosto on 13.3.2014 päivätyllä asetuksellaan perustanut useita luonnonsuojelualueita Varsinais-Suomen maakuntaan. Järjestyksessä 23. näistä on Seilin saariston luonnonsuojelualue, jonka pinta-ala on noin 1305 hehtaaria (kts. karttaliite 23) Paraisten kaupungissa. Luonnonsuojelualueen perustamisen käytännölliset vaikutukset mm. alueella tapahtuvaan opetukseen tai tutkimukselliseen näytteenottoon on linjattu Metsähallituksen Puistoryhmän virkamiesten kanssa. Mikäli toimintaasi liittyy Seilissä tapahtuvaa näytteenottoa, ole asiasta etukäteen yhteydessä asemanjohtaja Jari Hänniseen​​​​​​

Kuva: Tommi Pohjakallio

Lämpötila Seilissä juuri nyt:
Seilin lämpötila

Lämpötilan 7 päivän historia