in English

Ajankohtaista
  • Saaristomeren tutkimuslaitoksen toimintaa voi nyt seurata tutkimuslaitoksen blogista! Blogi löytyy osoitteesta blogit.utu.fi/seili
  • Päivitämme parhaillamme nettisivujemme sisältöjä.  Päivitys kytkeytyy uuden Biodiversiteettiyksikön sivuston perustamiseen sekä sen yhtenäisen sivustoilmeen luomiseen, minkä vuoksi päivitystapahtuma kestää normaalia pidempään. Pahoittelemme ilmeen sekavuutta sivustollamme. Tutkimus- ja opetusasioihin liittyvistä muutoksista pyydämme ottamaan yhteyttä asemanjohtaja Jari Hänniseen tai tutkimusteknikko Katja Mäkiseen.

• Palvelutuottaja Skärgårdskompaniet otti hoitaakseen Seilin saaren majoitus-, ravintola- ja opastuspalvelut 1.3.2017 alkaen. Tutkimuslaitokselle saapuvia vierailijoita pyydetään ottamaan ensiksi yhteyttä palvelutarpeistaan Skärgårdskompanietiin ja varmistamaan saatavilla olevat  majoitus-, ravintola- sekä opastuspalvelut haluttuna ajankohtana. Vasta sen jälkeen voi tutkimuslaitoksen palvelutarpeista olla yhteydessä asemanjohtaja Jari Hänniseen tai tutkimusteknikko Katja Mäkiseen.

• Saaristomeren tutkimuslaitoksen toimisto lopetti toimintansa 10.3.2017.  Tutkimuslaitokseen kohdistuvissa yhteydenpidossa pyydämme olemaan suoraan yhteydessä joko asemanjohtaja Jari Hänniseen tai tutkimusteknikko Katja Mäkiseen, katso muuttuvat yhteydet Seilin yhteystiedoistamme.
  • Myös Turun toimitiloissamme on tapahtunut muutos. Uusi toimipaikkamme sijaitsee kampuksen kasarmialueen Professorin aukiolla Matthias -rakennuksessa (yhteystiedot Turussa).

• Saaristomeren tutkimuslaitoksen palveluhinnasto vuodelle 2017 on ilmestynyt!. Majoitus-, ravintola- ja opastuspalvelut siirtyivät 1.3.2017 alkaen Skärgårdskompanietiille, jonne kursseja tai kokous-, workshop- ja seminaaritilaisuuksia Seilissä järjestäviä tahoja pyydetään olemaan yhteydessä. Myös Seilin museokirkon varaukset hoituvat jatkossa Skärgårdskompanietin toimesta.

• Kesäkuussa 2016 Turku - Nauvo - Korppoo linja-auto -reitin liikennöitsijä vaihtui ja yhteyttä hoitaa nykyään TLO Oy linjoilla 901 - 904 (aikataulu 26.9.2016 - 23.4.2017). Aikataulujen yhteensopivuus linja-autojen jatkoliikennöintiin (Matkahuolto) sekä yhteysalusaikataulun (kts. alla) kanssa on syytä varmistaa huolellisesti.

• HUOM! Seilin talviliikennöinnistä vastaava vastaava m/s Falkö aloitti 5.92016 talviaiataulun mukaisen liikennöinnin Nauvon pohjoisella reitillä, katso m/s Falkön aikataulu 5.9.2016 - 18.5.2017 (pdf). Kesän aikana Seiliin liikennöidään vain sunnuntaisin klo 18.30. Liikennöinti tapahtuu ns. y-vuoroin, joissa liikennevuorot on etukäteen tilattava suoraan alukselta viimeistään edeltävänä iltapäivänä yhteydestä 0400-320 097.
    Kesäaikaista Seilin liikennöinntiä kesällä 2017 hoitaa aiempien vuosien  tapaan ns. Pienellä rengastiellä liikennöivä m/s Östern, kuluneen vuotena liikennöinti jatkui hieman aiempaa pidempään syksyllä, katso m/s Östernin aikataulu 19.5. - 3.9.2017.
  • Seilin niittyjä maisemoiva karja lopetti kenttäkauden aikaisen velvoiteensa syyskuun lopulla 2016. Alatiellä oleville ns. lehmäsilloille on jälleen asennettu talvikauden kulkemista helpottavat suojat. Mikäli saaressa liikutaan toivomme suojista huolimatta  noudatettavan erityistä varovaisuutta siltoja ylitettäessä.
  • Seilin intensiiviaseman automaattisen seurantapoijun mittaustulokset ovat talviajan suljettu. Kenttäkauden 2016 tapahtumia meren tilassa  voi tutkailla osoitteessa saaristomeri.utu.fi. Samaiselta sivustolta voi seurata myös Sääksen pesätapahtumia tai tarkkailla Seilin pääsaarella tapahtuvia säätilan muutoksia.
  • Lue Seili-kirja netissä! Uutuusteos ”Seili - Saaristomeren tutkimusta 50 vuotta.pdfSeili - Saaristomeren tutkimusta 50 vuotta.pdf” on luettavissa myös netissä. Painettuna Turun yliopiston merentutkimuksen historian esittelevä teos ei ole myynnissä.

• Opiskelija! Oletko kiinnostunut tekemään opinnäytteesi Seilissä tuettuna Saaristomeren tutkimuslaitoksen Seili-rahastolla? Mikäli kiinnostaa ja haluat tietää lisää, ota yhteyttä asemanjohtaja Jari Hänniseen
  • Tilastoja Seilin käyttäjistä sekä opetusasteesta vuosina 1990-2015 on päivitetty esittelyn Kurssitoiminta -sivustolle. Tilastoista kiinnostuneet voivat tutustua vuosien saatossa kertyneeseen tietoon siitä miten ja ketkä Seiliä ovat ko. jakson aikana käyttäneet ja millainen merkitys laitoksella on ollut esim. opetuksen tukemisessa.
  • Valtioneuvosto on 13.3.2014 päivätyllä asetuksellaan perustanut useita luonnonsuojelualueita Varsinais-Suomen maakuntaan. Järjestyksessä 23. näistä on Seilin saariston luonnonsuojelualue, jonka pinta-ala on noin 1305 hehtaaria (kts. karttaliite 23) Paraisten kaupungissa. Luonnonsuojelualueen perustamisen käytännölliset vaikutukset mm. alueella tapahtuvaan opetukseen tai tutkimukselliseen näytteenottoon on linjattu Metsähallituksen Puistoryhmän virkamiesten kanssa. Mikäli toimintaasi liittyy Seilissä tapahtuvaa näytteenottoa, ole asiasta etukäteen yhteydessä asemanjohtaja Jari Hänniseen​​​​​​

Lämpötila Seilissä juuri nyt:
Seilin lämpötila

Lämpötilan 7 päivän historia