in English
 
 
Liikenneyhteydet ja aikataulut
​Seilin postilaituri (Kuva: TY viestintä Hanna Oksanen)

Mantereelta saaristoon

Seilin saari sijaitsee Nauvon pohjoispuolella, n. 20 minuutin (7 km) merimatkan päässä Nauvon kirkonkylän satamasta. Nauvon ja Seilin välistä julkista liikennettä hoitaa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen Saaristoliikenteen yhteyksillään. Kesäkaudella liikennettä hoitavat myös useat yksityiset yhteydet.

Yhteydet Seiliin muuttuvat vähintään kaksi kertaa vuodessa, joten eri yhteyksien ajallinen yhteensopivuus on suositeltavaa tarkastaa ennen matkaan lähtöä.

Autolla

Yhteysaluksen lähtösatamaan Nauvoon pääsee Saaristotietä (nro 180), joka haarautuu Turku - Helsinki -moottoritiestä Kaarinassa. Kaarinasta on matkaa Nauvon kirkonkylään noin 40 km, ja välillä on Paraisten - Nauvon lautta, joka kulkee aikataulun mukaisesti (kesällä päiväaikaan noin neljä kertaa tunnissa). Lautta-aikataulut löytyvät helpoiten Finnferriesin Lauttapaikat -sivustolta. Ajomatka Kaarinasta Nauvoon kestää yleensä noin tunnin, mutta sesonkiaikana matka voi viivästyä pitkän lauttajonon vuoksi. Nauvossa yhteysaluslaituri löytyy kirkonkylästä vierasvenesataman vierestä.

Kesällä yhteysalus Östern liikennöi myös Rymättylän Hankaan, jonne ajetaan Turusta Naantalin ohitse tietä nr 189. Rymättylän keskustaan on Turusta matkaa n. 36 km, ja siitä edelleen Airismaan kautta Aaslaluodon Hankaan n. 15 km. Airismaan ja Aaslaluodon välillä liikennöi Finnferrisien lossi (Hämmärönsalmi, Rymättylä). 

Huomaathan, että Seiliin ei saa tulla omalla autolla, auto on jätettävä parkkiin yhteysaluksen lähtösatamaan.

Linja-autoyhteydet

Turku-Nauvo linja-autoyhteyttä hoitaa TLO Oy linjoilla 901 - 904 (Saaristobussi - Skärgårdsbuss)

Aikataulu 13.8.2018 ->

Aikataulujen yhteensopivuus linja-autojen jatkoliikennöintiin (Matkahuolto) sekä yhteysalusaikataulun (kts. alla) kanssa on syytä varmistaa huolellisesti.

Vuonna 2018 Turku-Naantali-Hanka linja-autoyhteyttä hoitaa myös bussiyhtiö Friman 25.06-12.8.2018 (ma-pe). Bussiyhtiön aikataulut on sovitettu yhteen m/s Östernin kanssa. Aikataulut ja hinnat.


Yhteysalusliikenne Seiliin

Seiliin pääsee yhteysaluksella vuoden ympäri. Kesäkaudella yhteysalukset liikennöivät Seiliin ja pois päivittäin kun taas talvikaudella liikennöinti harvempaa ja vaihtelee päivittäin (kts. alla). 

Nauvossa liikennöinti Seiliin lähtee Nauvon vierasvenesatamasta, Turussa Aurajoen rannasta (Läntinen rantakatu 37) ja Rymättylässä Hankasta. Seilissä yhteysalukset kiinnittyvät postilaituriin, joka sijaitsee noin 500 metrin päässä päärakennuksesta.

Talvikausi

Nauvo-Seili-Nauvo

Talvikauden liikennöinnin Nauvo-Seili välillä hoitaa m/s Falkö. Liikennöinti tapahtuu ns. y-vuoroin, joissa liikennevuorot on etukäteen tilattava suoraan alukselta viimeistään edeltävänä iltapäivänä yhteydestä 0400-320 097. 

Saaristoliikenteen alusten reitit, aikataulut ja yhteysalusten puhelinnumerot löytyvät myös ELY-keskuksen Saaristoliikenne sekä LAUTTA.NET sivustolta. M/s Falkön hoitama yhteysalusliikenne on maksutonta.

M/s Falkön talvikausi 3.9.2018 - 16.5.2019.

Kesäkausi

Nauvo-Seili-Hanka (Rymättylä)

Matkustaja-autolautta m/s Östern kulkee Nauvo-Seili-Hanka välillä 3 kertaa päivässä kesäkauden aikana. Aikataulu ja hinnasto löytyvät oheisesta linkistä.

m/s Östern (18.5. - 2.9.2018)

Turku-Seili-Nauvo

5.5.-30.9. välillä m/s Fanny liikennöi Turun Aurajoesta Seilin kautta Nauvoon. Matkoja on mahdollista saada myös tilauksesta. Aikataulut ja hinnasto löytyvät oheisesta linkistä.

m/s Fanny (5.5-30.9.2018)

Nauvo-Seili

M/s Falkö ajaa myös kesäaikaan sunnuntaisin yhden vuoron Nauvosta Seiliiin

Kesäkauden aikataulu 18.5-2.9.2018 


Tilauskuljetukset

Tarvittaessa tutkimuslaitokselta voi tiedustella venekuljetuspalveluita Nauvo-Seili-Nauvo ja Turku-Seili-Turku välille. Lisätietoja palveluhinnastosta.

Tilauskuljetuksia Seiliin järjestää myös Vitharun sekä muutamat taksi- ja charterveneyritykset.

Asiasana:
Tagit: