in English
 
 
Ohjeita tutkimuslaitoksella vierailevilleToimijat Seilin saarella

Seilin saarella toimivat Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitoksen lisäksi  palvelutuottaja Skärgårdskompaniet Oy Ab, Metsähallitus sekä kulttuuri- ja asukasyhdistys Pro Seili-Själö ry. Saarella sijaitsee myös useita yksityisiä asuntoja. 

Varauksen tekeminen

Seiliin saapuvia majoitus- ja ravintolapalveluita tarvitsevia vierailijoita, kursseja, seminaari-, workshop- sekä kongressiryhmiä pyydetään ottamaan ensiksi yhteyttä palvelutarpeistaan (majoitus, ruokailut ja opastukset)Skärgårdskompanietiin ja varmistamaan saatavilla olevat  palvelut ja tilat haluttuna ajankohtana. Varauksen varmistuttua voi tutkimuslaitokselta tiedustella opetus- ja tutkimusvälineistä ja -palveluista (laboratorio- ja näytteenottovälineet, opetus- ja tutkimusapu, kuljetuspalvelut, jne.). Saaristomeren tutkimuslaitoksella on myös käytössään rajoitettu määrä tutkijahuoneita, joista Saaristomeren tutkimuslaitoksella työskentelystä kiinnostuneet tutkijat voivat olla yhteydessä joko asemanjohtaja Jari Hänniseen tai tutkimusteknikko Katja Mäkiseen.

Sijainti ja kulkuyhteydet

Saaristomeren tutkimuslaitos sijaitsee Seilin saarella Paraisten Nauvossa, joka kuuluu välisaaristoon. Etäisyys saaresta Nauvon kirkonkylään on noin 7 km ja Turkuun maateitse noin 55 km. Matkalla Turusta Seiliin on kaksi meriosuutta: Paraisten ja Nauvon välinen lautta sekä yhteysalus Nauvon vierasvenesatamasta Seiliin. Finferriesin liikennöimä Paraisten ja Nauvon lautta liikennöi säännöllisesti, päivisin noin 15 min välein. Ajoaika Nauvoon Helsingintieltä Saariston rengastielle käännyttäessä on lauttayhteyden kanssa noin 1 tunti. Nauvon ja Seilin välillä yhteysalusliikenne (n. 20 minuutin merimatka) kulkee talvisin ja kesäisin vaihtelevan aikataulun mukaan. Lisätietoa kulkuyhteyksistä ja aikatauluista täältä.

Palvelut Nauvossa

Nauvon linja-autoasema sijaitsee kirkonkylän keskustassa SEO-huoltoaseman yhteydessä. Keskustassa on Saaristosäästöpankki ja Osuuspankki (jälkimmäisen yhteydessä Otto-automaatti), kahvila/keskiolutbaari, grilli, SALE- ja K-Market ruokakaupat, apteekki, hotelli ja ravintola. Asiamiesposti sijaitsee linja-autoaseman viereisessä liiketalossa (noin 50 m linja-autoasemalta Paraisten suuntaan). Alko löytyy linja-autoaseman vastapäisen SALE -liikkeen yhteydestä. Nauvon tori toimii aktiivisesti kesäaikaan, kaupan on mm. kalatuotteita sekä paikallisten elintarviketuottajien tuotteita.
 
Matkaa linja-autoasemalta satamaan on n. 200 m. Yhteysaluslaiturin ympäristössä toimii kesäaikaan useita ravintoloita, kahviloita ja matkatavaramyymälöitä.

Saapuminen Seiliin

Seilissä matka yhteysaluslaiturilta tutkimusasemalle on noin 700 metriä. Skärgårdskompaniet järjestää tarvittaessa matkatavaroiden siirtämisen yhteysaluslaiturilta majoitustiloihin. 
 
Veneilijöitä palvelevat Pro Seili-Själö ry:n ylläpitämä kirkkolaituri sekä Skärgårdskompanietin ylläpitämät vierasvenesatamat.

Päärakennus ja muut tilat

Vierailijat voivat vapaasti liikkua Seilissä. Saaren pohjois- ja eteläpäissä olevilla yksityisalueilla ja muilla piha-alueilla liikkumista toivotaan kuitenkin vältettävän.
 
Päärakennus on vuodesta 2017 lähtien avoin kaikille saarella matkaileville tutkimuslaitoksen työskentelytiloja lukuunottamatta. Erityisesti päärakennuksen länsisiiven tutkimussiivessä on asiaton oleskelu kielletty työrauha- ja turvallisuussyistä.
 
Seilissä on kaksi käytettävissä olevaa saunaa (ns. rantasauna ja kurssisauna). Saunat on varattava etukäteen Skärgårdskompanietilta.
 
Seilin museokirkkoon voi tutustua joko Skärgårdskompanietin opastuskierroksilla tai museokirkon aukioloaikoina.

Tietoliikenneyhteydet

Aseman tietokonepäätteet toimivat yliopiston käyttäjätunnuksilla, ja verkkoon pääsee myös vierailijatunnuksin. Yliopistollisen EDUROAMin lisäksi langaton UTU Visitor verkko toimii päärakennuksessa, Portissa, Seminaarissa ja asuntolassa. 

Ruokailu

Ruokailuista keittiöllä kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Skärgårdskompanietin henkilökuntaan. Keittiön sujuvan toiminnan varmistamiseksi vierailijoiden toivotaan noudattavan ruokailuaikoja. Lisätietoja saa Skärgårdskompanietilta.  

Muuta huomioitavaa

Seili on kulttuuri- ja luonnonsuojelumaisemaa, minkä vuoksi saareen ei saa tuoda autoa ilman lupaa. Myös telttailu ja tulenteko on Seilissä kielletty.
 
Puutiaiset ovat yleisiä Seilissä. Lisätietoa puutiaisista ja tarvittaessa myös punkkipinsettejä voi tiedustella päärakennuksesta.
Asiasana:
Tagit: