in English
 
 
Ohjeita vierailijoille


Hyvä tietää ennen Seilin saarelle tuloa


Toimijat Seilin saarella

Seilin saarella toimivat Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitoksen lisäksi  palvelutuottaja VisitSeili (Skärgårdskompaniet Oy Ab), Metsähallitus sekä kulttuuri- ja asukasyhdistys Pro Seili-Själö ry. Saarella sijaitsee myös useita yksityisiä asuntoja. 

Varauksen tekeminen

Seiliin saapuvia majoitus- ja ravintolapalveluita tarvitsevia tutkijoita, opiskelijoita, kursseja, seminaari-, workshop- sekä kongressiryhmiä pyydetään ottamaan ensiksi yhteyttä palvelutarpeistaan (majoitus, ruokailut, seminaaritilat, saunat ja opastukset) VisitSeiliin ja varmistamaan saatavilla olevat palvelut ja tilat haluttuna ajankohtana
 
Varauksen varmistuttua voi tutkimuslaitokselta tiedustella opetus- ja tutkimusvälineistä ja -palveluista (laboratorio- ja näytteenottovälinevuokraus, opetus- ja tutkimusapu, venekuljetuspalvelut).

Sijainti ja kulkuyhteydet

Saaristomeren tutkimuslaitos sijaitsee Seilin saarella Paraisten Nauvossa, joka kuuluu välisaaristoon. Etäisyys saaresta Nauvon kirkonkylään on noin 7 km ja Turkuun maateitse noin 55 km. Matkalla Turusta Seiliin on kaksi meriosuutta: Paraisten ja Nauvon välinen lautta sekä yhteysalus Nauvon vierasvenesatamasta Seiliin. Finferriesin liikennöimä Paraisten ja Nauvon lautta liikennöi säännöllisesti, päivisin noin 15 min välein. Ajoaika Nauvoon Helsingintieltä Saariston rengastielle käännyttäessä on lauttayhteyden kanssa noin 1 tunti. Nauvon ja Seilin välillä yhteysalusliikenne (n. 20 minuutin merimatka) kulkee talvisin ja kesäisin vaihtelevan aikataulun mukaan. Viimeisimmät tiedot kulkuyhteyksistä ja aikatauluista täältä.

Palvelut Nauvossa

Nauvon linja-autoasema sijaitsee kirkonkylän keskustassa SEO-huoltoaseman yhteydessä. Keskustassa on Saaristosäästöpankki ja Osuuspankki (jälkimmäisen yhteydessä Otto-automaatti), kahvila/keskiolutbaari, grilli, SALE- ja K-Market ruokakaupat, apteekki, hotelli ja ravintola. Asiamiesposti sijaitsee linja-autoaseman viereisessä liiketalossa (noin 50 m linja-autoasemalta Paraisten suuntaan). Alko löytyy linja-autoaseman vastapäisen SALE -liikkeen yhteydestä. Nauvon tori toimii aktiivisesti kesäaikaan, kaupan on mm. kalatuotteita sekä paikallisten elintarviketuottajien tuotteita.
 
Matkaa linja-autoasemalta satamaan on n. 200 m. Yhteysaluslaiturin ympäristössä toimii kesäaikaan useita ravintoloita, kahviloita ja matkatavaramyymälöitä.

Saapuminen Seiliin

Seilissä matka yhteysaluslaiturilta tutkimusasemalle on noin 700 metriä. VisitSeili järjestää tarvittaessa matkatavaroiden siirtämisen yhteysaluslaiturilta majoitustiloihin. Tavaroiden kuljettamiseen käytettävissä on myös maitokärryjä.
 
Veneilijöitä palvelevat Pro Seili-Själö ry:n ylläpitämä kirkkolaituri sekä VisitSeilin ylläpitämät vierasvenesatamat.

Päärakennus ja muut tilat

Vierailijat voivat vapaasti liikkua Seilissä luonnonsuojelualueen rajoitukset huomioiden. Saaren pohjois- ja eteläpäissä olevilla yksityisalueilla ja muilla piha-alueilla liikkumista toivotaan myös vältettävän.
 
Päärakennus on vuodesta 2017 lähtien avoin kaikille saarella matkaileville tutkimuslaitoksen työskentelytiloja lukuun ottamatta.
 
Seilin museokirkkoon voi tutustua joko VisitSeilin opastuskierroksilla tai museokirkon aukioloaikoina.

Tietoliikenneyhteydet

Päärakennuksen tietokoneluokkien tietokonepäätteet toimivat yliopiston käyttäjätunnuksilla, ja verkkoon pääsevät ilman erillisiä tunnuksia myös yliopiston ulkopuoliset vierailijat.
 
Langaton verkko (Eduroam, UTU Staff ja vierailijaverkko UTU Visitor) toimii päärakennuksessa ja vaihtelevasti myös muissa tiloissa. Käyttääksesi UTU Visitor -verkkoa, valitse se koneellasi näkyvistä langattomista verkoista. Tämän jälkeen avaa selain, joka ohjautuu rekisteröintisivulle.
 
Puhelinliittymistä parhaiten Seilissä toimii Elisa.

Luonnonsuojelualue

Seili on kulttuuri- ja luonnonsuojelualuetta, minkä vuoksi alueelta ei saa kerätä kasvi- tai eläinmateriaalia. Näytteenottoon tarvittavaa erityislupaa voi tiedustella tutkimuslaitoksen asemanjohtajalta. Myös telttailu ja tulenteko on Seilissä kielletty. Saareen ei myöskään saa tuoda autoa ilman lupaa. Maaston eroosion välttämiseksi toivomme kävijöiden pitäytyvän hiekkateiden ja olemassa olevien polkujen varrella.

Muuta huomioitavaa 

Puutiaiset ovat yleisiä Seilissä. Lisätietoa puutiaisista ja tarvittaessa myös punkkipinsettejä voi tiedustella päärakennuksesta.
Asiasana:
Tagit: