in English
 
 
Ohjeita kurssinvetäjille

Majoitus, ravintola- ja opastuspalvelut

Seilin saaren majoitus-, ravintola- ja opastuspalvelutoiminnasta vastaa VisitSeili. Varaa palvelut hyvissä ajoin ennen kurssia suoraan palvelutuottajalta.

Tutkimuslaitoksen palveluhinnasto ja -ehdot

Laboratoriotilat ja näytteenottotarvikkeet

Seilin saarella vierailevat kurssit voivat sopimuksen mukaan käyttää myös tutkimuslaitoksen veneitä, kenttä- ja laboratoriolaitteita, akvaario- ja laboratoriotiloja sekä työhuoneita. Tilojen ja laitteiden käyttö on varattava etukäteen ja niiden käyttö on maksullista (kts. palveluhinnasto).
 
Laboratoriotilojen käyttöön ja näytteenottotarvikkeiden lainaan liittyvistä käytännöistä voi tiedustella asemanjohtaja Jari Hänniseltä ja/tai tutkimusteknikko Katja Mäkiseltä. 
 
Näytteenottoluvat
 
Seilin saari on luonnonsuojelualuetta ja näytteenotto on luvanvaraista. Seilissä järjestettävät uudet kurssit voivat tiedustella lupaa varauksen yhteydessä Jari Hänniseltä. 

Yleistä opiskelijoille ennen kurssia tiedotettavaa tietoa:

  • Seilin saari ja sen ympäröivät alueet ovat rauhoitettua luonnonsuojelualuetta minkä vuoksi alueelta ei saa ilman lupaa kerätä materiaalia, ei kasveja eikä eläimiä. Myös telttailu, tulenteko ja roskaaminen on kielletty.

  • Eroosion välttämiseksi toivomme kävijöiden pysyttelevän hiekkateiden ja olemassa olevien polkujen varrella.

  • Seilin saarella on tusinan verran yksityisiä kesämökkejä ja muita asuntoja, joiden piha-alueilla käyskentelyä tulee välttää.

  • Kalastus on Seilin aluevesillä sallittu kalastonhoitomaksun maksaneille. Onginta on sallittu ilman lupaa.

  • Puutiaiset ovat Seilissä yleisiä. Punkkien välittämistä taudeista ja punkeilta suojautumisesta kannattaa olla tietoinen. Punkkipinsettejä ja lisätietoa puutiaisista voi kysellä joko tutkimuslaitoksen tai VisitSeilin henkilökunnalta.

Pyydämme kurssinvetäjää ilmoittamaan Saaristomeren tutkimuslaitoksen henkilökunnalle viimeistään 2 viikkoa ennen kurssia:

  • Kuljetusten ja meriretkien tarkat lähtö- ja saapumisajat sekä reitin/retkikohteet jos ryhmä kuljetetaan tutkimuslaitoksen aluksella 

  • Ryhmän tarkka koko jos ryhmä kuljetetaan tutkimuslaitoksen aluksella tai ryhmä käyttää tutkimuslaitoksen opetustiloja

  • Mahdolliset tutkimuslaitevuokraukset ja muut toiveet

Huomaathan myös, että saarelle ei voi tuoda autoa kuin poikkeustapauksissa. Kuljetusapua voi tiedustella VisitSeililtä tai tutkimuslaitokselta.

 

 

Asiasana:
Tagit: