in English

Oppimisen riemua monikäyttöisessä luokkatilassa
Brahea-keskuksen uudessa luokkatilassa on panostettu erityisesti tilan monimuotoisuuteen ja monikäyttöisyyteen. Erilaiset ergonomiset ratkaisut ja kalusteiden helppo liikuteltavuus tukevat opiskelijoiden hyvinvointia ja mahdollistavat opiskelun erilaisissa kokoonpanoissa.

Yhteistyötä lähiruoan esiintuomiseksi kaupoissa

Yrittäjyysopinnot hyödyttävät työelämässä – opiskelualasta riippumatta
Yrittäjyyskehitystyötä tehdään Brahea-keskuksessa sekä kansainvälisellä tasolla että Turun yliopiston sisällä. Liiketoiminnan ymmärtämisestä on hyötyä yrityselämässä omasta asiantuntija-alasta riippumatta.

Projektiperusteisen oppimisen vientiä Egyptiin
Egyptiläisten yliopistojen ja ammattikoulujen henkilökuntaa osallistui Brahea-keskuksen ja Koneteknologiakeskuksen järjestämään projektiopettamisen pedagogiikka- ja johtamiskoulutukseen. Koulutuksen tarkoituksena oli kannustaa opettajia hyödyntämään projektiperusteista oppimista opetuksen osana ja kiinnittämään huomiota opiskelijoiden sosiaalisten taitojen kehittymiseen.

Vastuullinen proteiini vähentää ruokaketjun ilmastokuormitusta
Pro-Agria Pohjois-Karjala ry:n ja Turun yliopiston Brahea-keskuksen Vastuullista proteiinia pöytään –hanke edistää vastuullisesti tuotetun ja jalostetun proteiinin paikallista hyödyntämistä ruokaketjussa. Osana yhteistyötoimia ammattikeittiöiden ja tuottajien välillä Brahea-keskus järjesti 8. – 12. lokakuuta Unican lounasravintoloiden kanssa kasviproteiineihin keskittyvän teemaviikon.

Monikulttuurisuuden erikoistumiskoulutus vahvistaa asiantuntijuutta – haku auki nyt
Turun yliopiston ja Diakin yhteistyönä järjestämä koulutus tarjoaa välineitä monikulttuurisen ja kansainvälisen työn ammattilaisena toimimiseen.

Yksin maahan tulleiden lasten edustajärjestelmässä on kehitettävää
Turun yliopiston Brahea-keskuksessa tehdystä selvityksestä käy ilmi, että alaikäisenä ilman huoltajaa Suomeen tulleiden lasten edustajajärjestelmässä on heikkouksia.

Kasviproteiinit maistamalla tutuksi 8. - 12. lokakuuta
Turun yliopiston Brahea-keskus ja Unica järjestävät yhdessä Vastuullista proteiinia pöytään -kampanjaviikon joka esittelee kotimaisia kasviproteiinilähteitä. Mukana olevat ravintolat tarjoilevat viikon aikana muun muassa hernettä, härkäpapua ja lupiinia lounastarjonnassa. Paikalla on myös kotimaisia kasviproteiinituotteita tuottavia yrityksiä esittelemässä tuotteitaan ja Paavo Nurmi Keskus tarjoamassa neuvontaa.

Brahea-keskus mukana uudessa Interreg -hankkeessa
CAROTS -hanke alkaa ensi vuonna.

Yhteiskunta tarvitsee matematiikan osaajia
Syyskuussa käynnistyy uusi verkossa toteutettava varhaiskasvattajille ja opettajille tarkoitettu Joustavaan matematiikkaan -täydennyskoulutusohjelma. Siinä keskitytään siihen, miten koulumatematiikasta saadaan nyky-yhteiskunnan ja työelämän tarpeita vastaavaa.
<<    >>