in English

Kasviproteiinit maistamalla tutuksi 8. - 12. lokakuuta

​Vastuullista proteiinia pöytään -kampanjaviikko järjestetään 8. – 12.10 useissa Unican ravintoloissa. Opiskeluruokailuun keskittyvä Unica on Turun yliopiston ylioppilaskunnan omistaman Universtas Oy:n ja Fazer Food Services Oy:n perustama ja omistama yritys. Tapahtumapäivässä ovat mukana ravintolat Delica, Dental, Tottisalmi, Assarin ullakko, Galilei ja Macciavelli. Viikon aikana ravintoloissa tarjotaan Vastuullista proteiinia –vaihtoehtoja, joihin käytetään ensisijaisena proteiinilähteenä kotimaisia kasviproteiineja. Viikon lounailla pääsee tutustumaan esimerkiksi kotimaiseen härkäpapuun, herneeseen, lupiiniin ja spelttiin proteiininlähteinä. Vaihtoehdot tunnistaa Vastuullista proteiinia –merkistä.

Kampanjaviikko on osa Turun yliopiston Brahea-keskuksen Vastuullista proteiinia pöytään –hanketta, joka edistää paikallisen proteiinin tuottamista, jalostamista ja hyödyntämistä Varsinais-Suomessa. Vastuullisesti tuotettu proteiini ulottaa vaikutuksensa pitkälle kuluttajien terveyteen ja ympäröivän yhteiskuntamme sekä ympäristön hyvinvointiin.

- Kasviproteiinit tekevät hyvää kaikille, myös ympäristölle. Siksi niihin on hyvä tutustua. Erityisesti kotimaisten kasviproteiinien tunnettavuuden edistämiseksi ja siten paikallisten alan yritysten kannattavuuden lisäämiseksi kaivataan lisäpanostusta, kertoo projektipäällikkö Sanna Vähämiko Brahea-keskuksesta.

Kampanjaviikko näkyy Unican ravintoloissa myös Delican ja Macciavellin auloissa esittelypisteinä. Mukana ovat kotimaisia kasviproteiineja tuottavat yritykset Karviaisten tila (Voima-papu), Vihreä Härkä, Palmusto, Birkkalan tila, JK Alho - Java Kitchen, Apetit ja Koivunalhon luomutila, sekä Turun yliopiston yhteydessä toimiva liikuntalääketieteen Paavo Nurmi keskus. Pisteillä pääsee muun muassa tutustumaan uusiin kasviproteiinituotteisiin ja saamaan neuvontaa ravitsemukseen ja jaksamiseen.

- Kampanjaviikon tavoite on se, että nekin jotka eivät ole kasviproteiinien suurkuluttajia innostuisivat kokeilemaan, kertoo toimitusjohtaja Sanna Hovi Unicalta.

Lisätietoja:

projektipäällikkö, Brahea-keskus