in English
 
 
Digitalisaatio kehittää ja avaa ruokaketjua

​Lähiruoan ostaminen ja myyminen saavat uusia ulottuvuuksia digitaalisten palveluiden myötä. Kuluttajien ja lähituottajien suora kontakti sekä siihen liittyvä sosiaalinen vuorovaikutus helpottuu. Digitaalisia palveluita, jotka tehostavat ruoan toimitusketjun välistä tiedonkulkua, logistiikkaa ja yhteistyötä, esitellään perjantaina 7.4.2017 klo 13.00 lähtien Elintarvikealan digipalvelut ja toimitusketjut MiniHackathonissa Helsingin Messukeskuksessa. 

Digitalisaatio mahdollistaa ja haastaa elintarvikealan toimijoita ottamaan käyttöön uusia tai aiemmasta poikkeavia toimintatapoja ja työvälineitä. Ruokaketjun tiedonkulku on vahvasti sidoksissa erilaisiin sähköisiin järjestelmiin. Tuotteiden jäljitettävyys alkuperän ja toimitusketjun osalta kiinnostaa kaikkia ketjun toimijoita, myös kuluttajia.

Iltapäivän aikana on mahdollisuus tutustua sähköisiin palveluihin ja löytää ideoita, miten digitalisaatio ja palvelut voisivat helpottaa b-to-b ja b-to-c yhteistyötä. Lisäksi kuullaan yrittäjäkyselyn tuloksia liittyen lähiruoka-alan kannattavuuteen, investointi- ja kehittämissuunnitelmiin sekä kilpailukykytekijöihin.

Palveluita ja toimintaa esittelee lyhyissä tietoiskuissa alla mainitut 15 toimijaa. Puheenvuorojen jälkeen on aikaa palveluihin tutustumiselle sekä verkostoitumiselle ja keskustelulle.

Päivän ohjelma ja lisätietoa edellä mainituista toimijoista: www.aitojamakuja.fi/blogi/?p=2121

Tilaisuuden järjestävät: Valtakunnallinen lähiruoan koordinaatiohanke, Paikallisruoan arvoketjua kehittämässä-hanke sekä maa- ja metsätalousministeriö.

Asiasana:
Tagit:
Julkaistu 5.4.2017 12:00 ,  Päivitetty 6.4.2017 9:01