in English

Fulbright stipendiaatti Dr. Anne Dahlman vierailee Turun yliopistossa

Fulbright-stipendiaatti Anne Dahlman toimii Minnesota State University, Mankatossa kasvatustieteiden laitoksen johdossa ja hänen tutkimusalueensa liittyvät mm. kieli- ja kulttuuritietoiseen opetukseen ja oppimiseen, koulutuksellisen tasa-arvon kysymyksiin sekä responsiivisten opetus- ja oppimisympäristöjen kehittämiseen. Vierailun tavoitteena on kehittää sekä tutkimus- että kehittämisyhteistyötä yliopistojen välille ko. teemoissa.

Osana Dahlmanin vierailua Turun yliopiston Brahea-keskus järjestää toukokuun 2017 aikana useita koko yliopiston henkilökunnalle avoimia henkilöstökoulutuksen tilaisuuksia ja työpajoja, joihin voi tutustua tarkemmin oheisista linkeistä.
Dr. Dahlmanin vierailusta Turun yliopistossa vastaa kehittämispäällikkö Sari Stenvall-Virtanen, jolta voi myös kysellä lisätietoa vierailuohjelmasta: sari.stenvall@utu.fi, + 358 405013757.

Dr. Dahlman is Honors Program Director and Professor in the Department of Educational Studies: K-12 and Secondary Programs at Minnesota State University, Mankato.  She has twenty-one years of experience in higher education, having taught in two-year, four-year, and doctoral institutions in four states in the U.S., and internationally.  Dr. Dahlman’s research interests focus on excellence in education, particularly equity in education and on ways to create access to exceptional educational opportunities for all students, including students from disadvantaged backgrounds. Dr. Dahlman has served in multiple leadership roles across the university campus having worked as a program director and department chair before her current post as the university-wide Honors Program Director.

Turun yliopiston henkilökunnalle avoimet tilaisuudet ja työpajat:

- Workshop series on "Fostering Language and culturally inclusive teaching at HEIs"

- Two-day Workshop for university teachers Creating Effective Instruction for the 21st Century Learning Environment

- Open lecture: 16.5. 2017 at 14-16 @ Turku School of Economics, Mercatori, Dr. Anne Dahlman: " At Home in a Strange Land: Explorations of Multiculturalism in Higher Education

- Two-day Workshop for university teachersCreating Culturally Responsive Learning Spaces in University Instruction

Julkaistu 21.4.2017 9:00 ,  Päivitetty 24.4.2017 15:04