in English

Yhteiskunta tarvitsee matematiikan osaajia

Turun yliopiston professori Erno Lehtinen toteaa YLEn 16.8. julkaisemassa jutussa: "Tulevaisuudessa toimeen tuleminen kansalaisena edellyttää selvästi parempaa matemaattista osaamista kuin mitä ihmisillä tyypillisesti tällä hetkellä on."

Suomalaisten kiinnostus matematiikka kohtaan on laskussa ja siinä samalla myös matemaattiset taidot. Tämä kehityskulku halutaan kääntää toiseen suuntaan syyskuussa alkavan varhaiskasvattajien ja opettajien täydennyskoulutuksen avulla. Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Turun, Jyväskylän ja Oulun yliopistot ja se on Opetushallituksen rahoittama.

YLEn uutinen kokonaisuudessaan (16.8.2018): Suomalaiset osaavat matematiikkaa yhä huonommin, vaikka sitä tarvittaisiin koko ajan enemmän – Professori: Teknologinen kehitys lisää matematiikan merkitystä

Joustavaan matematiikkaan -koulutuksen esittelysivut ja ilmoittautuminen http://www.flexibility.fi/

Julkaistu 17.8.2018 9:00 ,  Päivitetty 17.8.2018 9:48