in English
 
 
Pyhän Olavin mannerreitti

Tavoite ja toimenpiteet

Hankkeen tavoitteena on luoda Suomeen Pyhän Olavin pyhiinvaellusreitti, joka kulkee Turusta sisämaan kautta Suomen itärajalle. Sieltä reitin on suunniteltu jatkuvan omana hankkeena Novgorodiin. Vaellusreitti alkaa Norjan Trondheimista ja kulkee jo yhtenäisenä läpi Ruotsin Tukholman alueelle. Parhaillaan reittiä luodaan St Olav Waterway -hankkeen (Central Baltic, Åbo Akademi) toimesta Tukholman alueelta saariston kautta Turkuun.

Muualta Euroopasta tuttuja pyhiinvaellusreittejä ei ole meillä vielä laajemmin. Tämän hankkeen myötä täydentyy Pohjoismaihin yksi laaja ja monipuolinen reitti, joka tuo työtä ja palveluita myös suomalaiselle maaseudulle. Pyhän Olavin pyhiinvaellusreitillä tulee olemaan käytössään yhtenevät logot, värit ja opasteet sekä kansainvälinen yhteistyö ja tunnettuus. Vuoden 2019 aikana reitti on valmiina merkittäväksi ja markkinoitavaksi. Tulevaisuudessa Suomen reittiosuuden kehittämistä tulee jatkamaan hankkeiden aikana perustettava yhdistys.

Pyhiinvaellusreitin runkopisteinä toimivat Pyhän Olavin kirkot (esim. Yläne, Kalanti, Ulvila, Tyrvää, Sysmä, Kalvola) ja se tulee tukeutumaan erilaisiin maaseudun palveluihin.

Kohderyhmä

Reitin varren asukkaat, yrittäjät, kehittäjät, kunnat sekä seurakunnat. 

Hankeaika

Kaksivuotinen hanke alkoi syyskuussa 2017

Rahoitus

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014–2020 rahoitettu hanke toteutuu kahdeksan Leader-ryhmän (maaseudun kehittämisyhdistyksen) alueella.

 

Asiasana:
Tagit:
 

 Yhteystiedot