in English
 
 
Menneet tapahtumat ja materiaalit

 

* Tervetuloa tutustumaan suomalaiseen KUMPPANUUSMAATALOUTEEN ja sen moniin mahdollisuuksiin to 16.6.16Tervetuloa tutustumaan suomalaiseen KUMPPANUUSMAATALOUTEEN ja sen moniin mahdollisuuksiin to 16.6.16
Tutustu ohjelmaan

* Low waste, no waste - Ruokahävikin ajankohtaisseminaari ammattikeittiöille 7.6. klo 14-17 Turussa
Tutustu ohjelmaan

* Ruokajätteen ravinteet hyötykäyttöön uudella tavalla
VäKi-hankkeessa etsitään uutta mallia parantaa Saaristomeren tilaa vähentämällä ruokahävikin syntyä ja kierrättämällä ravinteitä paikallisesti. Tutustu hankkeeseen tarkemmin

* Tutustumismatka Helsingin Gastro -messuille ja Helsingin Teurastamon alueeseen torstaina 17.3.2016
 
* HoReCa- ja lähiruokayrittäjien verkostoitumistreffit 19.4.2016
 
* Tutustumismatkan Helsingin Gastro -messuille ja Helsingin Teurastamon alueeseen 17.3.2016, ohjelma
 
* Elintarvikeiltapäivä Turussa 2.3.2016
Aiheina suoramyyntiin liittyvä elintarvikelainsäädäntö, omavalvonta sekä pakkausmerkinnät! Tutustu materiaaliin.
 
* Yritysvierailu Biolanille 8.3.2016
 
* HoReCa-tukkukauppa lähiruoan kasvun veturina 18.2.2016 Kaarinassa, Piispanristi
 
* Miten sivuvirroista saadaan yritykselle tuloa?

 

Ruokaketjussa syntyvistä sivuvirroista on moneksi. Seminaarissa 22.10. 2015 keskusteltiin kasvissivutuotteiden käsittelymenetelmistä sekä tutustutaan turkulaiseen resurssitehokkuuden edelläkävijäyritykseen. Lue lisää
 
* Opiskelijoiden kaupunkiviljelypalsta Ylioppilaskylässä avasi ovensa 9.9.2015
 
Ylioppilaskylän kaupunkiviljelypalstan sadonkorjuujuhla ja avoimet ovet. Viljelyosuuskunnan jäsenet kertoivat kokemuksiaan kaupunkiviljelyn arjesta ja rikastuttavista yhdessä tekemisen hetkistä. Miten keväällä ajoissa aloitettu työ kantoi hedelmää? Palstan puutarhuri Tuomo Miettinen jakoi vinkkejä ensi keväänä toiminnasta haaveileville innokkaille viherpeukaloille. Tiedote
 
* Suoramyynti ja elintarvikelaki -tilaisuus 26.8.2015 Raisiossa, ohjelma

 

 

* Luontoäiti käskee: Lautanen tyhjäksi! -ruokahävikkikampanja Turun yliopiston kampuksella Macciavelli -ravintolassa 20.-24.4.2015
Tutustu viikon tunnelmiin sekä ”jättäjien tarinoihin” VäKin Facebookin kautta.

 

 

* KasviPro -hankkeen viljelijäiltapäivä 13.3.2015

 

Viljelijäiltapäivässä käsiteltiin ajankohtaista asiaa valkuaiskasvien viljelystä, markkinoista ja tukimuodoista.

    Ohjelma ja tilaisuuden esitykset

* Lihaketjun osaamisen ennakointifoorumi 22.1.

Foorumissa keskustelua Varsinais-Suomen lihaketjun osaamistarpeista ja koulutuksen kehittämisestä. Tilaisuuden tavoitteena oli lihaketjun koulutuksen ja osaamistarpeiden ennakointi sekä koulutuksen järjestäjien ja yritysten vuoropuhelun ja tunnettuuden lisääminen. 

    Ohjelma ja tilaisuuden esitykset
    Mika Jokinen  

* Elintarvikkeiden valmistus ja suoramyynti elintarvikelainsäädännössä - koulutusilta 11.11.2014

Myytkö oman tilasi tuottamia raaka-aineita vai mietitkö sitä vielä? Mitä jos jalostaisit tilasi tuotteita eteenpäin? Vai arveluttavatko laki ja sen asetukset? Ohjelma 

* Kuivaamalla säilyvyyttä -koulutuspäivän satoa 22.10.2014

* Ammattimatka Belgiaan: Herkkuja leipomoista panimoihin ja hilloista makeisiin 15.-18.10.2014. Matkan ohjelma ja matkaraportti

* Verkosta vauhtia liiketoimintaan! 8.10.2014

Ovatko yrityksen kotisivut ajan tasalla? Suunnitteletko verkkokauppaa? Mitä on toimiva digimainonta? Koulutuspäivän ohjelma ja koulutuspäivän oppeja

* Pienteurastamo-opintoretki 18.9.2014

Mietitkö pienteurastamon perustamista? Millainen teurastamorakennuksen tulisi olla? Näihin asioihin saat vastauksia opintomatkalla. Matkan ohjelma ja matkaraportti

* Aitoja makuja on yhdessä MTK:n ja SLC:n kanssa koostanut ohjeistuksen suoramyynnin ja elintarvikkeiden jatkojalostuksen aloittamiseen. Ohjeistuksen valtakunnallinen infopäivä ruokaketjun kehittäjille pidetään 16.9. Espoossa, Laurea ammattikorkeakoulussa. Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumisohjeet

Äkta smak har gjort en guide för småskalig livsmedelsförädling och direktförsäljning tillsammas med MTK och SLC. Den riksomfattande infodagen hölls den 16 september i Esbo, Laurea yrkeshögskolan. Infodagens program och anmälningsanvisningar

​* Uutta liiketoimintaa ja lisäansioita - opintomatka Pirkanmaalle 5.9.2014

Päivän aikana tutustuttiin maatilojen ja maaseutuyrittäjien lisäansio- ja liiketoimintamahdollisuuksiin. Matkaraportti

Katso ajankohtaiset tapahtumat kohdasta Elintarvikeala

Asiasana:
Tagit: