in English
 
 
Elintarvikeala

Pk-elintarvikeyrittäjyyssektorin kilpailukyvyn parantamiselle tukevan selkänojan luo monipuolinen alueellinen toiminta LounaFood -brändin alla. Toimintaamme kuuluu koulutuksia, yrityksen toiminnan kehittämiseen liittyviä palveluita sekä tiedotusta.

Brahea-keskuksella on merkittävä rooli valtakunnallisessa pk-elintarvikeyrittäjyyden kehittämistyössä vuosikymmenten ajan. Tällä hetkellä koordinoimme lähiruoka-alaa valtakunnallisesti teemaan liittyvän hankkeen kautta. Laajan kansallisen kehittämistoiminnan lisäksi Brahea-keskus on aktiivisesti mukana Pohjoismaisessa ja Itämeren alueen Baltfood -yhteistyössä.

LounaFood -sivuilta löytyy ajankohtaiset kuulumiset.


 Käynnissä olevat hankkeet

Tuloksia

  • Mikä lähiruoassa koukuttaa? Tutustu yrittäjien ja asiakkaiden tarinoihin www.lähiruokakoukuttaa.fi
  • RUOKAePELI on 7-13 -vuotiaille suunnattu ruokakasvatuspeli, jonka tavoitteena on lisätä lasten valmiutta toimia ruoan kriittisinä ja tiedostavina kuluttajina.
  • Elintarvikealan pienyritysten osaamisen lisääminen: koulutuspäiviä, opintomatkoja ja verkostoitumista - tutustu materiaaleihin
  • Lähiruoan ekologisten vaikutusten selvitys, MTT Raportti 145, ja Perusteita lähiruoan kestävyysvaikutuksista viestimiseen - Argumenttipankki. På svenska: Grunder för kommunikation om hållbarhetseffekter av närmat – Argumentbank
  • Varsinais-Suomen ruokaketjun kehittämishankkeessa, VARRU, keskityttiin koko ruokaketjun kehittämiseen ja kestävän kilpailukyvyn luomiseen huomioiden kaikki elintarvikeketjun toimijat. Tutustu julkaisuun: Elinvoimainen ruokaketju - Made in Varsinais-Suomi esittelee ruokaketjun keskeiset painopistealueet ohjelmakaudelle 2014 - 2020.
  • Tutustu aiemmin toteutettuihin elintarvikealan kehittämishankkeisiin
 

 

Asiasana:
Tagit:
 

 Yhteystiedot

 

Turun yliopiston LounaFoodin Kasviproteiiniketjunhallinta-hanke on selvittänyt kotimaisen kasviproteiinin nykytilaa ja mahdollisuuksia, mm. lihatuotteiden ja soijan käytön korvaamista kotimaisella kasviproteiinilla.