in English

Opetusministeri selvityttää lastentarhanopettajan koulutuksen lisäämistä myös Raumalla
Koko maassa lastentarhanopettajien koulutuspaikkoja on lisätty parin vuoden kuluessa kolmanneksella. Raumalla aloituspaikkoja on lisätty 60:sta 80:een.

Raumalla torstaina vieraillut Grahn-Laasonen esitti Satakunnan Kansan ja Länsi-Suomen uutisissa toiveen lastentarhanopettajakoulutuksen lisäämisestä Raumalla.

Rauman koulutusta voisi kasvattaa vieläkin, jos vain Turun yliopisto ja Rauman yksikkö niin haluavat, Grahn-Laasonen totesi Länsi-Suomessa.

Tähän mennessä tehty valtakunnallinen koulutuspaikkojen lisäys riittää käytännössä korvaamaan vain eläkkeelle siirtyvät lastentarhanopettajat. Ministeriössä laaditaankin parhaillaan selvitystä lastentarhanopettajien koulutuksen lisäämiseksi ja se valmistunee kesällä. Päätökset lisäyksistä tehdään yliopistojen kanssa.

Hän kertoi myös ministeriön lisäävän lounaiseen Suomeen myös voimavaroja ja rahoitusta ammatillisen koulutuksen lisäämiseen kasvussa olevan teollisen tuotannon tukemiseksi.

>> Satakunnan Kansan uutinen asiasta
>> Länsi-Suomen uutinen asiasta