in English
 
 
Opiskelijaelämä

Turun kampus

Turun yliopistoalue eli kampus sijaitsee kaupungin keskustan liepeillä Tuomiokirkon, Helsingintien ja Kupittaan aseman rajaamalla alueella. Kampuksella opiskellaan kolmessa eri korkeakoulussa: Turun yliopistossa, ruotsinkielisessä Åbo Akademissa sekä Turun ammattikorkeakoulussa.

Suurin osa kasvatustieteiden tiedekunnan opinnoista järjestetään Educariumilla, jossa sijaitsee opetustilojen lisäksi myös kirjasto, liikunta- ja punttisali sekä opiskelijaruokala Macciavelli. Opettajankoulutukseen kuuluvat harjoittelut suoritetaan Varissuolla, Turun normaalikoulussa. 

Rauman kampus 

Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Rauman yksikkö sijaitsee kaupungin keskustassa, noin 500 m linja-autoasemalta. Samalla kampuksella sijaitsee Rauman normaalikoulu, jossa suoritetaan pääosa perusopetuksen harjoitteluista.  

Opiskelijakortti

Opiskelijakortti on virallinen todistus opiskelijastatuksestasi. Kortin haltijana olet oikeutettu moniin etuihin ja palveluihin. Opiskelijakortin voit tilata sen jälkeen, kun olet ilmoittautunut yliopistoon läsnäolevaksi opiskelijaksi ja kun olet saanut opiskelijanumeron (opiskelijanumero lähetetään sinulle ilmoittautumisen jälkeen). Välttääksesi pahimmat ruuhkat ja saadaksesi opiskelijakortin mahdollisimman pian käyttöösi, kannattaa kortti tilata hyvissä ajoin.

Ennen kuin olet saanut opiskelijakortin käyttöösi, saat ylioppilaskunnan jäsenmaksun kuittia tai kirjoillaolotodistusta näyttämällä opiskelijahintaisen lounaan opiskelijaravintoloissa ja voit käyttää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluja.

Opintojen rahoittaminen

Opiskelijat voivat hakea opiskelun rahoittamiseksi Kelan opintotukea, joka koostuu opintorahasta, asumistuesta sekä opintolainan valtiontakauksesta. Opintotukea haetaan Kelan verkkosivulta, jossa on yksityiskohtaiset ohjeet tuen hakemiseen. Tarvittaessa myös yliopiston opiskelija- ja hakijapalveluiden asiantuntijat neuvovat sinua opintotukeen liittyvissä asioissa (opintotuki(a)utu.fi).

Monet opiskelijat tekevät opintojensa ohella myös muita töitä. Työssäkäynti ei kuitenkaan saisi häiritä opiskelua. Mikäli käyt töissä nostaessasi opintotukea, tulee sinun tarkkailla tulojasi, ettet joudu myöhemmin palauttamaan opintotukea.

Työssäkäyvät ja yrittäjänä toimivat opiskelijat voivat hakea aikuiskoulutustukea. Voit olla oikeutettu myös muihin sosiaalietuuksiin, kuten yleiseen asumistukeen, toimeentulotukeen, vanhempainetuuksiin tai sairauspäivärahaan.

Asuminen

Asunnon etsiminen kannattaa aloittaa heti, kun olet saanut tiedon opiskelupaikasta. Lukuvuoden alussa asuntoa etsiviä on runsaasti, joten kannattaa käyttää useaa eri hakureittiä. Suurin opiskelija-asuntojen tarjoaja on Turun ylioppilaskyläsäätiö (TYS). Tämän lisäksi asuntoa voi etsiä yksityisiltä markkinoilta.

Liikenneyhteydet

Turussa kasvatustieteiden tiedekunnan rakennukseen Educariumiin pääsee kätevästi kävellen ja polkupyörällä monesta suunnasta. Keskustasta tulevien linja-autojen lähin pysäkki on Hämeenkadulla tai Helsinginkadun varrella. Linja-autoasema ja rautatieasema on kävelymatkan päässä, ja lisäksi osa Onnibusin linjoista pysähtyy aivan tien toisella puolella kylpylä Caribian parkkipaikalla.  Educariumin läheisyydessä parkkipaikat ovat suurimmaksi osaksi maksullisia 1.9.2016 alkaen. Maksimipysäköintiaika on neljä tuntia, ja maksun voi suorittaa ainoastaan mobiilimaksuna. Yliopistoalueen parkkipaikat saattavat kuitenkin erityisesti päiväsaikaan olla todella ruuhkaisia, jolloin vapaata paikkaa voi olla hankala löytää. 

Terveydenhoito

Yliopistossa opiskelevilla on oikeus käyttää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluita. YTHS tarjoaa yleis- ja erikoislääkärien, suun terveydenhuollon, terveydenhoitajien, fysioterapeuttien, laboratorion sekä röntgenin palvelut. YTHS:n toimipiste sijaitsee Turussa Kirkkotiellä. Raumalla YTHS:n toimipiste sijaitsee osoitteessa Seminaarinkatu 3. Opiskelijalla on mahdollisuus käyttää myös kunnallisia terveyspalveluita.

Liikunta ja hyvinvointi

Yliopistoliikunnan jäsenmaksun maksamalla voit käyttää yliopiston liikuntatiloja sekä osallistua yliopistoliikunnan järjestämille ryhmäliikuntatunneille.

Ylioppilaskunta ja ainejärjestöt

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) on Turun yliopiston opiskelijoiden etu- ja palvelujärjestö, johon jokainen perustutkinto-opiskelija ilmoittautumismaksun maksettuaan kuuluu. Jäseniä TYY:ssa on n. 15 000 ja siihen kuuluvia aine- ja harrastusjärjestöjä 140. TYY:n verkkosivuilla voit tutustua ylioppilaskunnan mitä moninaisimpaan harrastusyhdistysten kenttään. 

Ainejärjestöt kokoavat yhteen saman alan opiskelijat ja järjestävät paljon vapaa-ajan toimintaa ja tapahtumia. Ainejärjestöt ovat kirjoittaneet omat info-esitteet uusille
opiskelijoille, kannattaa tutustua! 

Kasvatustieteiden tiedekunnan ainejärjestöt

Asiasana:
Tagit: