in English
 
 
Opiskelijaelämä

Opintojen rahoittaminen

Opiskelijat voivat hakea opiskelun rahoittamiseksi Kelan opintotukea, joka koostuu opintorahasta sekä opintolainan valtiontakauksesta. Lisäksi opiskelija voi hakea yleistä asumistukea. Opintotukea ja yleistä asumistukea haetaan Kelan verkkosivulta, jossa on yksityiskohtaiset ohjeet tuen hakemiseen. Tarvittaessa myös yliopiston opiskelija- ja hakijapalveluiden asiantuntijat neuvovat sinua opintotukeen liittyvissä asioissa (opintotuki(a)utu.fi).

Monet opiskelijat tekevät opintojensa ohella myös muita töitä. Työssäkäynti ei kuitenkaan saisi häiritä opiskelua. Mikäli käyt töissä nostaessasi opintotukea, tulee sinun tarkkailla tulojasi, ettet joudu myöhemmin palauttamaan opintotukea.

Työssäkäyvät ja yrittäjänä toimivat opiskelijat voivat hakea aikuiskoulutustukea. Voit olla oikeutettu myös muihin sosiaalietuuksiin, kuten yleiseen asumistukeen, toimeentulotukeen, vanhempainetuuksiin tai sairauspäivärahaan. Yli 25-vuotiaat työttömät työnhakijat voivat tietyin ehdoin opiskella TE-palveluiden myöntämällä työttömyysetuudella.

Asuminen

Asunnon etsiminen kannattaa aloittaa heti, kun olet saanut tiedon opiskelupaikasta. Lukuvuoden alussa asuntoa etsiviä on runsaasti, joten kannattaa käyttää useaa eri hakureittiä. Suurin opiskelija-asuntojen tarjoaja on Turun ylioppilaskyläsäätiö (TYS). Tämän lisäksi asuntoa voi etsiä yksityisiltä markkinoilta.

Hyvinvointi ja vapaa-aika

Terveydenhoito

Yliopistossa opiskelevilla on oikeus käyttää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluita. YTHS tarjoaa yleis- ja erikoislääkärien, suun terveydenhuollon, terveydenhoitajien, fysioterapeuttien, laboratorion sekä röntgenin palvelut. YTHS:n toimipiste sijaitsee Turussa Kirkkotiellä. Raumalla YTHS:n toimipiste sijaitsee osoitteessa Seminaarinkatu 3. Opiskelijalla on mahdollisuus käyttää myös kunnallisia terveyspalveluita.

Liikunta

Campussportin jäsenmaksun maksamalla voit käyttää Turun korkeakoulujen liikuntatiloja sekä osallistua CampusSportin järjestämille ryhmäliikuntatunneille.

Myös ainejärjestöt ja muut tahot järjestävät omia liikuntavuorojaan ym.

Ylioppilaskunta ja aine- sekä harrastusjärjestöt

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) on Turun yliopiston opiskelijoiden etu- ja palvelujärjestö, johon jokainen perustutkinto-opiskelija ilmoittautumismaksun maksettuaan kuuluu. Jäseniä TYY:ssa on n. 15 000 ja siihen kuuluvia aine- ja harrastusjärjestöjä 140. TYY:n verkkosivuilla voit tutustua ylioppilaskunnan mitä moninaisimpaan harrastusyhdistysten kenttään. 

Ainejärjestöt kokoavat yhteen saman alan opiskelijat ja järjestävät paljon vapaa-ajan toimintaa ja tapahtumia. Ainejärjestöt ovat kirjoittaneet omat info-esitteet uusille
opiskelijoille, kannattaa tutustua! 

Kasvatustieteiden tiedekunnan ainejärjestöt

Asiasana:
Tagit: