in English
 
 
Käytännön ohjeita uudelle opiskelijalle

Käytännön asioita ennen opintojen alkua:

1. Opiskelupaikan vastaanottaminen 

Sinun tulee ottaa vastaan saamasi opiskelupaikka sitovasti tai ehdollisesti sinulle kerrottuun määräaikaan mennessä. Muutoin menetät sinulle tarjotun opiskelupaikan ja se vapautuu muiden hakijoiden käyttöön. Opiskelupaikan voi ottaa vastaan Opintopolku-palvelussa tai erillisellä paikan vastaanottoilmoitus-lomakkeella.

2. Yliopistoon ilmoittautuminen

Opiskelupaikan vastaanottamisen lisäksi sinun tulee ilmoittautua yliopistoon joko läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi 1.6.-31.8.2017  välisenä aikana. Ilmoittautuminen kannattaa tehdä mahdollisimman pian, sillä vasta läsnäolevaksi ilmoittautumisen jälkeen voit mm. aktivoida yliopiston käyttäjätunnuksesi ja tilata opiskelijakortin. Ilmoittautumismaksu on samalla Turun yliopiston ylioppilaskunnan jäsenmaksu, mikä oikeuttaa opiskelijaetuuksiin (ks. kohta Opiskelijakortti).

3. Yliopiston käyttäjätunnuksen aktivointi

Saadaksesi yliopiston käyttäjätunnuksen ja päästäksesi kirjautumaan yliopiston tietojärjestelmiin sinun tulee ilmoittautua yliopistoon opiskelijaksi. Ilmoittautuminen kannattaakin tehdä mahdollisimman pian! Käyttäjätunnuksen voi aktivoida aikaisintaan ilmoittautumista  seuraavana päivänä, aktivointi tehdään verkkopalvelussa. Jos sinulla ei ole käytössäsi verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, voit hoitaa aktivoinnin käymällä yliopiston IT-palvelupisteessä. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus palvelupisteessä asioidessasi.

Käyttäjätunnuksen aktivoinnin jälkeen saat käyttöösi utu-sähköpostitilin, joka toimii osoitteessa mail.utu.fi. Kaikista opintoihin liittyvistä ajankohtaisista asioista tiedotetaan ensisijaisesti sen ja intranetin kautta

4. Opiskelijakortti

 Voit tilata opiskelijakortin kun olet ilmoittautunut yliopistoon läsnäolevaksi opiskelijaksi (ks. yllä) ja kun olet saanut opiskelijanumeron (opiskelijanumero lähetetään sinulle ilmoittautumisen jälkeen). Välttääksesi pahimmat ruuhkat ja saadaksesi opiskelijakortin mahdollisimman pian käyttöösi, kannattaa kortti tilata hyvissä ajoin. Kun olet saanut kortin, tulee sinun hakea korttiin vielä lukuvuositarra, jolla osoitat maksaneesi opiskelujaetuuksiin oikeuttavan ilmoittautumismaksun.

Ennen kuin olet saanut opiskelijakortin käyttöösi, saat ylioppilaskunnan jäsenmaksun kuittia tai kirjoillaolotodistusta näyttämällä opiskelijahintaisen lounaan opiskelijaravintoloissa ja voit käyttää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluja. 


Kampusalueet ja liikenneyhteydet

Turun kampus

Turun yliopistoalue eli kampus sijaitsee kaupungin keskustan liepeillä Tuomiokirkon, Helsingintien ja Kupittaan aseman rajaamalla alueella. Kampuksella opiskellaan kolmessa eri korkeakoulussa: Turun yliopistossa, ruotsinkielisessä Åbo Akademissa sekä Turun ammattikorkeakoulussa.

Suurin osa kasvatustieteiden tiedekunnan opinnoista järjestetään Educariumilla, jossa sijaitsee opetustilojen lisäksi myös kirjasto, liikunta- ja punttisali sekä opiskelijaruokala Macciavelli. Opettajankoulutukseen kuuluvat harjoittelut suoritetaan Varissuolla, Turun normaalikoulussa. 

Rauman kampus 

Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Rauman yksikkö sijaitsee kaupungin keskustassa, noin 500 m linja-autoasemalta. Samalla kampuksella sijaitsee Rauman normaalikoulu, jossa suoritetaan pääosa perusopetuksen harjoitteluista.  

Liikenneyhteydet

Turussa kasvatustieteiden tiedekunnan rakennukseen Educariumiin pääsee kätevästi kävellen ja polkupyörällä monesta suunnasta. Keskustasta tulevien linja-autojen lähin pysäkki on Hämeenkadulla tai Helsinginkadun varrella. Linja-autoasema ja rautatieasema on kävelymatkan päässä, ja lisäksi osa Onnibusin linjoista pysähtyy aivan tien toisella puolella kylpylä Caribian parkkipaikalla.  Educariumin läheisyydessä parkkipaikat ovat suurimmaksi osaksi maksullisia 1.9.2016 alkaen. Maksun voi suorittaa ainoastaan mobiilimaksuna. Yliopistoalueen parkkipaikat saattavat kuitenkin erityisesti päiväsaikaan olla todella ruuhkaisia, jolloin vapaata paikkaa voi olla hankala löytää.  Samoin Raumalla etäisyydet ovat pieniä, joten muilta paikkakunnilta tulevat pääsevät Raumalle kätevästi esim. linja-autolla. Rauman ja Turun kampuksen läheisyydestä löytyy myös maksuttomia kadunvarsipaikkoja ym.


Asiasana:
Tagit: