in English
 
 
Käytännön ohjeita uudelle opiskelijalle

Opiskelun aloittamiseen liittyy paljon käytännön järjestelyjä, joita helpottamaan tämä muistilista on tarkoitettu.

 

Ota opiskelupaikka vastaan

Opiskelupaikan voi ottaa sitovasti tai ehdollisesti vastaan Opintopolku-palvelussa. Jos opiskelupaikkaa ei ota vastaan määräaikaan mennessä, opiskelupaikan menettää ja se vapautuu seuraavan hakijan käyttöön.

Ilmoittaudu yliopistoon

Opiskelupaikan vastaanottamisen lisäksi sinun tulee ilmoittautua yliopistoon joko läsnä- tai poissaolevaksi opiskelijaksi 1.6.-31.8.2018 välisenä aikana. Ilmoittautumisen jälkeen saat itsellesi opiskelijanumeron, jota tarvitaan esimerkiksi opiskelijakortin tilaamiseen. Ilmoittautumisen jälkeen pääset aktivoimaan myös yliopiston käyttäjätunnuksesi - ilmoittautuminen kanattaa tehdä siis mahdollisimman pian! Ilmoittautumismaksu on samalla Turun yliopiston ylioppilaskunnan jäsenmaksu, mikä oikeuttaa opiskelijaetuuksiin (ks. kohta opiskelijakortti).

Tilaa opiskelijakortti

Voit tilata opiskelijakortin kun olet ilmoittautunut yliopistoon läsnäolevaksi opiskelijaksi ja kun olet saanut opiskelijanumeron. Tilaa kortti hyvissä ajoin välttääksesi pahimmat ruuhkat! Kun olet saanut kortin, sinun tulee hakea korttiin vielä lukuvuositarra, jolla osoitat maksaneesi opiskelijaetuuksiin oikeuttavan ilmoittautumismaksun. Ennen kuin olet saanut opiskelijakortin käyttöösi, saat ylioppilaskunnan jäsenmaksun kuittia tai kirjoillaolotodistusta näyttämällä opiskelijahintaisen lounaan opiskelijaravintoloissa ja voit käyttää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) palveluja.

Aktivoi yliopiston käyttäjätunnus

 
Ilmoittautumisen jälkeen pystyt hankkimaan itsellesi yliopiston käyttäjätunnuksen, jonka avulla pääset kirjautumaan yliopiston tietojärjestelmiin. Käyttäjätunnuksen aktivoinnin jälkeen saat käyttöösi myös yliopiston utu-sähköpostitilin, joka toimii osoitteessa mail.utu.fi. Käyttäjätunnuksen voi aktivoida aikaisintaan ilmoittautumista seuraavana päivänä ja aktivointi tehdään verkkopalvelussa. Jos sinulla ei ole käytössäsi verkkopankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta, voit hoitaa aktivoinnin käymällä yliopiston IT-palvelupisteessä. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistus palvelupisteessä asioidessasi.

Hae opintotukea

Opintotuki ja yleinen asumislisä tulee hakea riittävän ajoissa, sillä alkusyksy on opintotukilautakunnassa ruuhkaista aikaa ja hakemuksien käsittely kestää noin neljä viikkoa. Opintotukea ei myöskään myönnetä takautuvasti, eli mikäli haluat saada opintotukea jo syyskuun ajalta, on hakemus tehtävä ennen syyskuun loppua. Lisätietoa sekä hakemuksen sähköinen jättäminen Kelan sivuilta: www.kela.fi

 

Kampusalueet ja liikenneyhteydet

Turun kampus

Turun yliopistoalue eli kampus sijaitsee kaupungin keskustan liepeillä Tuomiokirkon, Helsingintien ja Kupittaan aseman rajaamalla alueella. 

Suurin osa kasvatustieteiden tiedekunnan opinnoista järjestetään Educariumilla, jossa sijaitsee opetustilojen lisäksi myös kirjasto, liikunta- ja kuntosali sekä opiskelijaruokala Macciavelli. Monet opettajankoulutukseen kuuluvat harjoittelut suoritetaan Varissuolla, Turun normaalikoulussa. 

Rauman kampus

Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampus sijaitsee kaupungin keskustassa, noin 500 metriä linja-autoasemalta. Samalla kampuksella sijaitsee Rauman normaalikoulu, jossa suoritetaan pääosa perusopetuksen harjoitteluista.

Liikenneyhteydet

Turussa kasvatustieteiden tiedekunnan rakennukseen Educariumiin pääsee kätevästi kävellen ja polkupyörällä monesta suunnasta. Turun joukkoliikenteeseen on tänä keväänä ilmestynyt myös kaupunkipyörät, joita voi hyödyntää liikkuessaan paikasta toiseen. Keskustasta tulevien joukkoliikenteen linja-autojen lähin pysäkki on Hämeenkadulla tai Helsinginkadun varrella. Myös osa Matkahuollon ja Onnibusin linja-autoista pysähtyy Hämeenkadulla, yliopiston pysäkillä. Lisäksi Turun linja-autoasema ja rautatieasema ovat kävelymatkan päässä kampusalueelta. Myös Raumalla etäisyydet ovat pieniä, joten muilta paikkakunnilta tulevat pääsevät kätevästi Raumalle esimerkiksi linja-autolla.

Educariumin läheisyydessä olevat parkkipaikat ovat suurimmaksi osaksi maksullisia ja parkkimaksun voi suorittaa ainoastaan mobiilimaksuna. Yliopistoalueen parkkipaikat saattavat kuitenkin erityisesti päiväsaikaan olla todella ruuhkaisia, joten vapaata paikkaa voi olla hankala löytää. Rauman ja Turun kampuksen läheisyydestä löytyy myös maksuttomia kadunvarsipaikkoja.

Asiasana:
Tagit: