in English
 
 
Erilliset opettajan pedagogiset opinnot maahanmuuttajataustaisille (60 op)

Opettajan pedagogiset opinnot maahanmuuttajataustaisille

HUOM! Haku ei ole tällä hetkellä käynnissä. Tiedot päivitetään helmikuun 2019 aikana.

Opettajan pedagogiset opinnot antavat laaja-alaisen opettajan kelpoisuuden (lisätietoja opettajan pätevyyksistä Suomessa).

Opettajan pedagogiset opinnot maahanmuuttajataustaisille (60 op) koostuvat kasvatustieteen perusopinnoista (25 op) ja opettajan pedagogisten opintojen aineopinnoista (35 op). Opettajan pedagogisten opintojen aineopinnot sisältävät kasvatustiedettä, ainedidaktiikkaa sekä harjoittelua.

Opettajan pedagogiset opinnot on tarkoitettu sellaisille maahanmuuttajataustaisille opettajille ja ohjaajille, joilla on ulkomailla tai Suomessa yliopistossa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto, mutta joilla ei ole Suomessa muodollista opettajan kelpoisuutta. Tarkemmat hakukriteerit kerrotaan valintaperusteissa.

Opinnoissa voi suorittaa myös Opetushallituksen päätöksessä ulkomailla suoritettujen korkeakouluopintojen tuottamasta virkakelpoisuudesta vaaditut täydentävät opettajan pedagogiset opinnot.

Opintoihin edellytetään hyvää suomen kielen taitoa. Taidon voi osoittaa mm.  yleisellä kielitutkinnolla (YKI) tai valtionhallinnon kielitutkinnolla. Tarkemmat tasovaatimukset kerrotaan valintaperusteissa. Lisätietoa kielitutkinnoista löytyy Opetushallituksen sivuilta.

Opintojen toteuttaminen

Opintokokonaisuuden opetuskieli on suomi. Koulutus toteutetaan Turussa lähi-, etä- ja verkko-opetuksena sekä harjoitteluna normaalikoulussa. Opetus koostuu pääosin perjantai-illasta lauantai-iltapäivään sijoittuvista lähiopetusjaksoista (n. 2 kertaa kuukaudessa). Lisäksi järjestetään lähiopetuksena muutama intensiivijakso, jolloin opetusta on myös arkipäivinä. Verkko-opetusta järjestetään arki-iltaisin (maanantai-torstai). Opetusta voi olla myös koulujen loma-aikoina. Lisäksi opintoihin sisältyy opetusharjoittelua, joka järjestetään normaalikoulussa arkipäivinä.

Asiasana:
Tagit:
 

 Lisätietoja

 

Koordinaattori Tarja-Riitta Hurme
opettajaksisuomeen[at]utu.fi
puh.
+358 50 339 3578