in English
 
 
Certified Foresight Professional

Ennakoinnin ammattilaiseksi

Kenelle?

Strategia-, tuotekehitys-, suunnittelu-, konsultointi- tai muissa vastaavissa edelläkävijä- ja kehittämistehtävissä työskentelevät. Sopii myös johdolle, päälliköille ja päätöksentekijöille.
 
*Organisaatioden kehitysvastuussa oleville henkilöille. Erityisesti niille, jotka tunnistavat toimialan ja liiketoiminnan olevan muutoksessa, mutta selkeää kuvaa muutoksesta ja omista reagointitarpeista siihen ei ole vielä muodostunut. Kurssia voi suositella kaikille niille, jotka aikovat menestyä muuttuvassa toimintaympäristössä.
 

Mitä?

Valmennus antaa sinulle ja organisaatiollesi uusia valmiuksia vastata muuttuvan toimintaympäristön ja työn haasteisiin. Valmennuksen aikana tutustut siihen, mitä on monialainen ennakointi osana organisaation päätöksentekoa. Tärkeä anti valmennuksessa on sen aikana luotava oman organisaation dynaaminen ennakointijärjestelmä.

*Osaaminen toimialaan vaikuttavien tekijöiden tunnistamisessa, muutosten ennakoinnissa ja oman aktiivisuuden merkitys tulevaisuuden rakentamisessa saivat kurssilla paljon vahvistusta.

*Koulutus antaa valmiuksia ymmärtää omat vahvuudet ja heikkoudet ennakoijana sekä valmistaa sekä itseä että organisaatiota kohtaamaan paremmin vaihtoehtoiset tulevaisuudet.
 

Miten?

Valmennukseen kuuluu yhdeksän lähipäivää ja verkko-opiskelua. Lähipäivien ohjelmassa on innostavia asiantuntija-alustuksia, ryhmäkeskusteluja ja erilaisiin fasilitoiviin tulevaisuustyökaluihin ja ryhmäprosesseihin tutustumista. Lähipäivien välillä pääset kehittämään omaa osaamistasi tehtävien avulla ja rakennat pitkin valmennusta omaa ennakointijärjestelmätyötäsi.

Noin puoli vuotta valmennuksen päättymisen jälkeen osallistujilla on halutessaan mahdollisuus suorittaa CFP-sertifiointi, joka laskutetaan erikseen (hinta 700 € + alv).

*Koulutuksen vetäjiltä ja toisilta opiskelijoilta saatu palaute haastoi meidät lisäksi monesti pois mukavuusalueiltamme ja miettimään vaihtoehtoisia tapoja totuttuja malleja täydentämään.

*CFP:n pitkäkestoisuus suorastaan pakotti käyttämään aikaa uuden oppimiseen, sekä viemään opin suoraan käytännön tekemiseen. Ennakointityön edistämisessä käytin luonnollisesti hyväkseni työyhteisöäni, jonka myötä opit laajenivat koko työyhteisöön.
 

Milloin?

Seuraava ohjelma alkaa joulukuussa 2018.  Alustava lähijaksojen aikataulu (oikeudet muutoksiin pidätetään):

13.-14.12.2018                   Moderni ennakointiparadigma
11.1.2019                           Visionäärinen kehittäminen
5.2.2019 klo 13-15             Ennakointijärjestelmäsuunnitelmien sparraus (verkossa)
11.3.2019                          Muutosjohtaminen ja muutosinnovaatiot
10.4.2019                           Dynaamiset ennakointijärjestelmät kehittämisen tukena
kesäkuu 2019                    Tulevaisuuskonferenssi (ajankohta täsmentyy myöhemmin)

 

Mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja miten organisaatio voi siihen varautua?​

Lue lisää blogikirjoituksestamme >>

Asiasana:
Tagit:

Ohjelman järjestää Turun kauppakorkeakoulun Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen​ Futures Focus -koulutus- ja kehittämispalvelut yhteistyössä TSE exen kanssa.​​