in English
 
 

Kuuma peruna

​​ 


FFF tutkii koirien probiootteja - Voidaanko koirien ja omistajien hyvinvointiin vaikuttaa? Lue lisää täältä.
 
 


Kolesterolista keskustellaan - kuule asiantuntijana Seppo Salmista terveysväittämistä täältä.

Maailman Ravitsemuskongressin satoa Buenos Airesista Marraskuulta 2017.
 
 
Probioottitiimimme tutkijat ovat julkaisseet yhteistyössä IPLA: n (Espanja) ja National University of Litoral:n (Argentiina) kanssa artikkelin “Correlation between in vitro and in vivo assays in selection of probiotics from traditional species of bacteria.” Tärkeimmät havainnot viittaavat siihen, että laktobasillien ja bifidobakteerien menestyksellinen käyttö probiootteina perustuu usein niiden esiintymiseen ihmisen maidossa, luonnollisesti fermentoiduissa elintarvikkeissa ja niiden esiintymisessä ihmisen ruoansulatuskanavassa. In vivo- ja in vitro -tutkimuksiin tarvitaan standardoituja menetelmiä tulosten vertailun helpottamiseksi ja terveydellisten hyötyjen paremmaksi arvioimiseksi. Alkuperäinen artikkeli on julkaistu: Trends in Food Science and Technology 68 (2017)83-90.
 
 
 
Capture2.PNG
Kaksivuotinen Hyönteiset ruokaketjussa -hanke päättyi. Katso lyhyt video Jaakko Korpelan haastattelusta.
 
 
 
Picture1_15_05.png 
Vuoden päästä Turkuun avataan uudenlainen tutkimus- ja kehitysalustana  toimiva lounasravintola. Tulevaisuuden Ruokamaailma tarjoaa mahdollisuuden uusien tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen ja testaamiseen kuluttajien todellisessa käyttötilanteessa. Lue koko uutinen täältä.

 

Maailman gastroenterologijärjestö julkaisi suosituksensa probioottien ja prebioottien käytöstä (Global Guidelines on Probiotics and Prebiotics) - professori Seppo Salminen toimi ryhmän kutsuttuna asiantuntijana. Lue suositukset täältä.

 
Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus - Functional Foods Forum
​​

Hyvänmakuista ja terveellistä ravintoa kaikille

Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus (FFF) yhdistää eri alojen parhaan tiedon ja osaamisen terveellisten, turvallisten ja hyvänmakuisten tulevaisuuden elintarvikkeiden kehittämiseksi. 

Tutkimme ja kehitämme uusia hyvinvointiimme vaikuttavien elintarvikkeiden tuoteideoita yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Toimimme myös elintarvikealan kehittäjinä toteuttamalla alan kasvua ja kansainvälistymistä edistäviä kehitysprojekteja.


 


 

 

FFF on mukana järjestämässä ISAPP (International Scientific Association of Probiotics and Prebiotics) konferenssia, joka pidetään tänä vuonna Singaporessa 5.-6.6.2018. Lisätietoja konferenssissa saa täältä.​




​​​​​​​​​​​​Tarkista tietosi probiooteista ja prebiooteista:

infografiikkana

lyhyinä videoina

Täältä pääset lukemaan ISAPP-blogikirjoituksen:

The need to improve in vitro testing of future probiotics

Professor Vinderola and Professor Salminen from FFF chaired a workshop "Harmonization of Regulatory  developments on Probiotics and Prebiotics globally”  in ISAPP (International Scientific Association of Probiotics and Prebiotics) Meeting  in Singapore.


Professor Akihito Endo reported work on fructophilic lactic acid bacteria and bee health in a meeting of ISAPP (International Scientific Association of Probiotics and Prebiotics) in Singapore.



Seppo Salminen as the new President of the International Scientific Association of Probiotics and Prebiotics (ISAPP) thanks the past president Dr Karen Scott for carrying excellence in Science during her presidency 2015-2018.

Asiasana:
Tagit:

 

 Ajankohtaista

 
 

 Tapahtumat

 
It seems your browser doesn't support Javascript

 

 

moniaistinen-keittokirja.jpg

 

 

 
Lue blogeja:
 

 
MolekyyligastronomiaScreen Shot 2014-05-13 at 13.31.06.png
Screen Shot 2014-05-13 at 14.10.53.png

 

 

 Postitusosoite:

 20014 TURUN YLIOPISTO



 Käyntiosoite:

 Itäinen Pitkäkatu 4 A, 5. krs

 Turku