in English
 
 
Polku tulevaisuuden ruokamaailmaan
Hankkeen tutkimusosiossa lähestytään kuluttajan kokemusta moniaistisena elämyksenä, jossa tuotteen kuluttajassa herättämää tunnetilaa pyritään analysoimaan moniaistilaboratoriossa. Optimaalisia aistikombinaatioita etsitään erilaisia aistiärsykkeitä testaamalla. Moniaistisuutta hyödyntävät konseptit siirretään tutkimusravintolaan ja kauppaympäristöön, jossa kuluttajan käyttäytymistä seurataan uudenlaisen ns. puuttumattoman havainnointiteknologian avulla. Myöhemmin valmistuva Tulevaisuuden Ruokamaailma, fyysinen innovaatiovalusta tulee tarjoamaan ainutlaatuisen tutkimusalustan terveyttä edistävälle tieteelliselle tutkimukselle, kaupalliselle tutkimukselle sekä koemarkkinointialustan eri alojen yritysten tuotteille ja palveluille. Kuluttaja asioi Tulevaisuuden Ruokamaailmassa aivan kuin normaalissa lounasravintolassa tai kaupassa.

Projektin toteutusaika: 1.1.2016-31.5.2017
Tutkimuskumppanit: Turun yliopisto, Vaasan yliopisto ja VTT sekä kahdeksan yritystä.
Rahoittajat: Euroopan aluekehitysrahasto EAKR, TEKES (Innovatiiviset kaupungit -ohjelma), yritykset.
Vastuullinen johtaja: Mari Norrdal, mari.norrdal(at)utu.fi, 040 550 2471
Asiasana:
Tagit:
 

 Sisältöeditori

 
TY.jpg
Vaasa.jpg
VTT.gif

VTT.gif
Vipuvoima.jpg