in English
 
 
Suomen ESO-keskus
eso50years.jpg

ESO:n laitteistot, nykyiset ja myös tulevat, esiteltynä kuvakollaasina. Lähde: ESO.

ESO-keskus toimii Turun yliopiston fysiikan ja tähtitieteen laitoksen tiloissa, yliopistonmäellä. Katso 'Yhteystiedot'-sivulta lisätietoja ja kartta ESO-keskuksen sijainnista.

Tämä sivusto toimii alustana ESO-keskuksen toiminnoille, yhteydenpitokanavana ESO-keskuksen henkilökunnalle ja Suomen ESO-tutkimusta harjoittaville tähtitieteilijöille sekä ESO-keskuksen ja ESO:n tähtitieteellisten tutkimustulosten ja muun toiminnan julkaisukanavana. ESO-keskuksen englanninkieliset sivut on tarkoitettu enemmänkin tutkijayhteisölle, kun taas suomenkieliset sivut on laadittu ensisijaisesti suurelle yleisölle.

Euroopan eteläinen observatorio ESO - European Southern Observatory

ESO on monikansallinen organisaatio, jolla on 15 jäsenvaltiota. Se ylläpitää kolmea huipputasoista observatoriota Chilessä: La Silla, Paranal ja Chajnantor. Paranalin neljä 8.2-metristä VLT-teleskooppia muodostavat maailman suurimman optisen havaintolaitteen toimiessaan interferometria-tilassa. ESO:n päämaja on Garchingissa Saksassa.

Suomen ESO-keskuksen toimintaa ohjaavat ja rahoittavat:

Turun yliopisto (Tuorlan Observatorio), ja
 

 

Laadunhallinnassaan ESO-keskus noudattaa yliopiston järjestelmää täydennettynä luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan ja fysiikan ja tähtitieteen laitoksen laadunhallintamenetelmillä.

Asiasana:
Tagit:
 

 ESO-keskuksen uutisia

 
 

 Viimeisimmät julkaisut

 
 

 ESO:n uutisia

 

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

 

Seuraa meitä: 
   
© Turun yliopisto