in English
 
 
Tutkimus

Galaksit ja Kosmologia

Yksi päätutkimuskohteista Suomen ESO-keskuksessa ovat eri tyyppiset aktiivisten galaksien ytimet, niiden emogalaksit ja ympäristön olosuhteet. Muita tutkimusaiheita galaksit ja kosmologia -tutkimusalueessa ovat esimerkiksi kirkkaat infrapunagalaksit, pimeä aine, mustat aukot, galaksijoukot, galaksien dynamiikka, suuren punasiirtymän galaksit ja galaksien rakenne, synty ja evoluutio.

Henkilökunta tässä tutkimusalueessa: Roberto De Propris, Jari Kotilainen, Ronald Laesker, Kari Nilsson ja Mauri Valtonen.

Tähtien Rakenne ja Kehitys

Tämän hetkiset tähtien rakenteeseen ja kehitykseen liittyvät tutkimusaiheet sisältävät muun muassa kompaktit kaksoistähdet, kertymäkiekot, tähtipopulaatiot ja pallomaiset tähtikoukot.


Henkilökunta tässä tutkimusalueessa: Roberto De Propris ja Pasi Hakala.

Menetelmät

FINCA:n tekemä tutkimus on lähinnä havaitsevaa tähtitiedettä ja yleensä havainnot tehdään käyttäen suuria optisen-, infrapuna- ja (ali)millimetrialueen observatorioita, kuten eteläisen observatorion (ESO) VLT-kaukoputkea (Very Large Telescope). Tämän lisäksi käytetään myös avaruudessa olevia kaukoputkia, radioteleskooppeja ja tietokonesimulaatioita. Käytetyimpiä menetelmiä ovat optisella- ja infrapuna-alueella tapahtuva kuvaus, spektroskopia ja polarimetria.


Asiasana:
Tagit:
 

 Viimeisimmät julkaisut

 

20014 Turun yliopisto, Finland
Puhelinvaihde: 029 450 5000

Henkilöhaku

 

Seuraa meitä: 
   
© Turun yliopisto