in English
 
 
Tilojen esittely

Yleistä

Villa Tammekann rakennettiin yhden perheen asuintaloksi. Käyttötarkoituksen muuttuessa yliopistokäytön myötä on pyritty kodinomaisuuden säilyttämiseen: Granö-keskus on yliopistolaisten koti Tartossa. Emme halua olla hotellin tai majatalon ylläpitäjiä. Toivomme, että vierailijat kokisivat majoittuessaan ja viettäessään aikaa keskuksessa erityislaatuisen tunnelman – sellaisen, jota Tammekannit ja Aalto pyrklvät tavoittamaan. Peruskorjauksen yhteydessä on tarkoin pyritty suunnittelemaan tilojen käyttö, materiaalit, värisävyt, kalusteet ja irtaimisto kokonaisuuden hengen mukaisesti.

Toteutus palkittiin vuonna 2001 harvinaisella Eurooppa Nostra -mitalilla (noin viisi vuodessa Euroopassa). Talo on myös voittanut Tarton kaunein koti -tunnustuksen. Villa Tammekann on myös listattu ainoana virolaisena kohteena kansainväliseen IconicHouses -sivustoon.

Klikkaa oheisia pohjapiirroskuvia ja tutustu tiloihin tarkemmin >>

1. kerros

Olohuoneen perusasetelma on puolikaaressa sijaitsevat nojatuolit, koko seinän kattava ikkuna, takka vaakahormilla ja näkymä puutarhaan. Olohuonetta jatkavat toisessa päädyssä kirjastohuone ja toisessa ruokailuhuone. Tilava keittiö kokoaa vieraat aamupalalle ennen päivän rientoja. Olohuoneeseen saadaan rakennettua myös 18-paikkainen edustusillallispöytä. Toimii tarvittaessa myös neuvottelutilana.

 

Yläkerta – majoituskerros

Toisessa kerroksessa sijaitsevaan majoituskerrokseen ei haluttu tehdä rakenteellisia muutoksia. Tilassa sijaitsee neljä majoitushuonetta: kaksi suurta kahden hengen huonetta, yksi tilava yksiö, johon voidaan sijoittaa tarvittaessa varavuode sekä yksi pieni, viihtyisä huone. Toinen kahden hengen huoneista sekä pieni yhden hengen huone jakavat yhteisen kylpyhuoneen. Kaikki huoneet on kalustettu Artekin huonekaluilla. Talon kellarikerroksessa on lisäksi yksi viihtyisä majoitushuone omalla wc:llä. Yhteensä majoituspaikkoja Granö-keskuksessa on seitsemän.

 

Sauna ja kokoustilat

Villa Tammekannin peruskorjauksen yhteydessä kellarikerros koko suurimmat muutokset. Koko pohjapiirustus meni uusiksi ja tilaa korotettiin täyskorkeaksi  kaivamalla maata pois ja uusimalla perustukset. Nyt tila tarjoaa miellyttävät ja valoisat puitteet koko päivänkin kestäviin kokouksiin. Saunatilojen suunnittelussa taustalla oli alkuperäisen saunan Y-muoto, mutta muuten sauna toteutui moderniksi, uutta arkkitehtuuria edustavaksi nähtävyydeksi. Saunan erikoisuutena on seinässä sijaitseva tarjoiluluukku. Kokoustilan eteisessä sijaitsee sponsoripaalu, jossa jokaisella hanketta tukeneella yrityksellä on oma renkaansa. Huom! tyhjiä renkaita on vielä.

 
Asiasana:
Tagit:

 
 
 

 1. kerros, alkuperäinen pohjapiirros

 

 

 

 2. kerros, alkuperäinen pohjapiirros