in English
 
 
Muistilista uudelle opiskelijalle
​Onneksi olkoon, olet saanut opiskelupaikan Turun yliopiston humanistisesta tiedekunnasta! Opiskelun aloittamiseen liittyy paljon käytännön järjestelyjä, joita helpottamaan tämä muistilista on tarkoitettu.

Opiskelupaikan vastaanottaminen  

Olet saanut tiedon, että sinut on hyväksytty opiskelijaksi Turun yliopistoon. Voit ottaa opiskelupaikan vastaan sähköisesti Oma Opintopolku -palvelussa. Jos et vahvista opiskelupaikkaasi annettuun määräaikaan mennessä, vapautuu paikka varasijoilla olevilleeille. Muista vahvistaa opiskelupaikkasi vastaanottaminen ajoissa! Huomaa, että opiskelupaikan vastaanottaminen ei ole sama asia kuin yliopistoon ilmoittautuminen, josta tarkemmin alla.

Yliopistoon ilmoittautuminen

Lukuvuoden 2018 - 2019 ilmoittautumisaika on 1.6. - 31.8.2018. Otettuasi vastaan saamasi opiskelupaikan noudata paikan vastaanotosta annettuja ohjeita ja aikataulua! Voit ilmoittautua yliopistoon vasta opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen.
 
Lisätietoa ilmoittautumisesta ensimmäistä kertaa yliopistoon:
http://www.utu.fi/fi/Opiskelu/ilmoittautuminen/Sivut/perustutkinto-uusi.aspx 

Opiskelijakortti  

Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) jäsen voi hankkia opiskelijakortin, joka oikeuttaa ostamaan opiskelijahintaisia Matkahuollon, VR:n sekä Turun paikallisliikenteen matkalippuja. Kortilla saa alennuksia myös esim. ruokailusta, joistakin pääsylipuista ja kirja- tai atk-ostoksista. Opiskelijakortti on esitettävä myös asioitaessa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS).
 
Voit tilata opiskelijakortin osoitteessa https://elisalompakko.fi/lyyra/. Uusia opiskelijakortteja tehdään elokuusta alkaen, mutta kortin voi tilata heti kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi ja saanut opiskelijanumeron.

Opinto-opas

Humanistisen tiedekunnan opinto-oppaaseen kannattaa tutustua huolellisesti heti opintojen alussa. Opinto-opas löytyy täältä.

Johdantokurssi

Uusien opiskelijoiden opinnot alkavat  johdantokurssilla elokuussa. Johdantokurssin tarkemmat aikataulut löytyvät kotiin lähetetystä tiedotteesta. Johdantokurssin luennoilla kerrotaan tärkeistä yliopisto-opiskeluun ja tutkintoihin liittyvistä asioista. Oppiaineet järjestävät myös omia esittelyluentoja. Kannattaa käydä tutustumassa tarkemmin esimerkiksi sivuaineeksi harkitsemasi aineen esittelyluennolla. Johdantokurssin alussa tapaat myös opiskelijatuutorin, joka auttaa uusia opiskelijoita opintojen alussa. Johdantokurssi tekee opintojesi aloittamisesta ja uuden tiedon omaksumisesta helpompaa, joten kaikkien uusien opiskelijoiden tulisi ehdottomasti osallistua johdantokurssin tilaisuuksiin.

Opintotuki

Uusille opiskelijoille lähetetään hyvissä ajoin tietoa opintotuesta, asumislisästä ja opintolainasta. Opintotuki ja yleinen asumislisä tulee hakea riittävän ajoissa, sillä alkusyksy on opintotukilautakunnassa ruuhkaista aikaa ja hakemuksien käsittely kestää noin neljä viikkoa. Opintotukea ei myöskään myönnetä takautuvasti, eli mikäli haluat saada opintotukea jo syyskuun ajalta, on hakemus tehtävä ennen syyskuun loppua. Lisätietoa sekä hakemuksen sähköinen jättäminen Kelan sivuilta: www.kela.fi

Sivuaineet  

Lähes puolet tutkinnosta koostuu sivuaineista. Useissa humanistisen tiedekunnan aineissa on sivuainekoe, joka järjestetään elokuun lopussa johdantokurssin jälkeisellä viikolla. Sivuainekokeeseen kannattaakin aloittaa valmistautuminen heti, kun tiedät saaneesi opiskelupaikan. Kunkin oppiaineen sivuaineopiskelutiedot löytyvät parhaiten oppiaineen omilta verkkosivuilta. Mikäli olet kiinnostunut ottamaan sivuaineita humanistisen tiedekunnan ulkopuolelta, sinun tulee tarkistaa sivuaineopintoja koskevat menettelyohjeet kyseessä olevasta tiedekunnasta.

Aikaisemmat opinnot

Mikäli olet suorittanut opintoja esimerkiksi avoimessa yliopistossa, sinun kannattaa anoa opintojen hyväksilukemista tutkintoosi. Jos olet suorittanut jonkin opintokokonaisuuden, esimerkiksi perusopinnot jostain aineesta, voit hakea anomuslomakkeen tiedekunnan opintotoimistosta tai tulostaa sen verkkosivuilta. Jos sinulla ei ole valmista kokonaisuutta vaan yksittäisiä kursseja, pitää korvaavuutta anoa kyseessä olevasta oppiaineesta. Ammattikorkeakoulututkinnosta ei lueta hyväksi muita kuin yliopisto-opintojesi pakollisia kieli- ja viestintäopintoja, ja korvaavuutta anotaan tiedekunnan opintotoimistosta tai verkkosivuilta saatavalla lomakkeella (Muualla suoritettujen opintojen hyväksilukeminen). Katso myös "Muissa tiedekunnissa sekä kotimaisissa tai ulkomaisissa yliopistoissa suoritettujen opintojen hyväksilukeminen".   

Tiedekunnan opintotoimisto

Humanistisen tiedekunnan opintoimisto sijaitsee Signumissa, Yliopistonmäellä. Yhteystiedot, aukioloajat ja opintotoimiston tehtävät löytyvät tehtävät löytyvät tiedekunnan verkkosivuilta. Tiedekunta auttaa uusia ja vanhoja opiskelijoita opiskeluun liittyvissä käytännön asioissa. Mikäli emme osaa auttaa opiskelijaa, osaamme ainakin kertoa mikä on se taho, jonka puoleen tulisi kääntyä.   

Opintoneuvoja

Tiedekunnan opintoneuvoja on tavattavissa opintotoimistossa. Opintoneuvoja neuvoo kaikissa opiskeluun liittyvissä kysymyksissä vastaanottoaikoina tai erikseen sovittuna aikana.

Tuutori

Tuutori on oman oppiaineesi opiskelija, jonka tehtävä on ohjata uusia opiskelijoita opintojen alkuun. Tapaat tuutorisi heti yliopiston johdantokurssilla, jonka jälkeen ryhmällänne on kokoontumisia säännöllisesti alkusyksyn ajan. Mikäli et pääse osallistumaan johdantokurssin ensimmäiselle luennolle, voit tiedustella oppiaineesi tuutorin yhteystietoja tiedekunnan opintotoimistosta opintoneuvojalta.  Tuutoriryhmän tapaamisissa saat tilaisuuden kysyä mieltäsi askarruttavista asioista. Tuutori myös opastaa sinua kulkemaan kampusalueella. Ryhmässä pääset helposti tutustumaan opiskelun sosiaaliseen puoleen ja ainejärjestöihin. Kun tutustuu muihin opiskelijoihin, opiskelukin saattaa sujua paremmin.

Yliopistoalue

Turun yliopisto sijaitsee laajalla alueella. Erityisesti humanistinen tiedekunta on levittäytynyt useisiin eri rakennuksiin eri puolille aluetta. Kampusalueen kartta, jossa mainitaan yliopiston rakennusten nimet, on hyvä apuneuvo aloittelevalle opiskelijalle. Kannattaa huomata, että luentosalien sijaintia ilmoitettaessa kerrotaan rakennuksen nimi, jossa sali sijaitsee, ei siis yleensä katuosoitetta.
 
Asiasana:
Tagit: