in English
 
 
Humanistipäivä 2017

Humanistipäivässä kuullaan lyhyitä humanismin ja digitaalisuuden välisiä kytköksiä avaavia esityksiä sekä tutustutaan aihepiiriä sivuaviin tutkimushankkeisiin. Lisäksi tilaisuudessa julkistetaan vuoden 2016 humanistimaisterit, humanistitohtori ja humanistiteko. 

Mahdollisuus tavata vanhoja ​tuttuja ja solmia uusia kontakteja

​Humanistipäivä tarjoaa alumneille mahdollisuuden tavata vanhoja opiskelutovereita ja opettajia.​ Humanistipäivän yksi tavoite on tiivistää alumnien, opiskelijoiden sekä tutkijoiden ja opettajien yhteistyötä: solmia uusia kontakteja, tuottaa elämyksiä ja luoda tila uusille ajatuksille. 

Yheteistyössä voimme tarjota opiskelijoillemme entistäkin parempaa koulutusta, tehdä menestyksekkäämpää tutkimusta ja huolehtia siitä, että humanistisen tiedekunnan kasvatit ovat tulevaisuudessakin monipuolisesti yhteiskunnallisia vaikuttajia.

Humanistipäivä tuo esiin humanismin merkitystä sekä rakentaa yhteistä humanisti-identiteettiä.

Humanistipäivän ​ohjelma ja ilmoittautuminen

Humanistipäivän ohjelma täsmentyy kevään kuluessa. Päivitetty ohjelma löytyy tältä sivulta sekä Facebookin Humanistipäivä 2017 -tapahtumasivulta.

Päivän aikana Januksen aulassa on esillä muun muassa oppiaineiden ja opiskelijoiden hankkeita, uusia julkaisuja, yliopiston mentorointiohjelma ynnä muuta.

Humanistipäivän päättää alumneille tarkoitettu Sirkkalan ja sen ympäristön historiaa valottava, kello kuudelta starttaava opastettu kävelykierros. Sen jälkeen alumnien on mahdollisuus tavata oman oppiaineen väkeä. 

Humanistipäivään voi ilmoittautua 23.4. asti tästä linkistä​

* * *

Humanistit digin pyörteissä
perjantaina 28.4.2017, Janus + aula (Artium, ​​Sirkkalan kasarmi, Kaivokatu 12 a, Turku)

14.00  

  • Dekaanin avaussanat
  • Humanistit digin pyörteissä (akatemiaprofessori Hannu Salmi)
  • Vuoden 2016 humanistitohtori​ (humanistitohtorin valitsee emeritaprofessofi Kaisa Häkkinen)​​​​
  • Vuoden 2016 humanistimaisterit (historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitos sekä kieli- ja käännöstieteiden laitos)
  • ​​Vuoden 2016 humanistiteko

15.30

  • Kahvi

16.15

  • Lyhyitä hanke- ym. esittelyitä humanisteista digin pyörteissä 

18.00

  • Opastettu kävelykierros Sirkkalan ympäristössä (alumneille) (oppaana Turun vanhemman kaupunkihistorian tutkija Veli Pekka Toropainen)
  • Alumnitapaamisia oppiaineissa
  • Tarjoilua​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​​
Asiasana:
Tagit:Vuoden 2015 humanistiteko
Humanistiteko.jpg

​​Vuoden 2015 humanistitohtori ja -maisterit