in English
 
 
Humanistipäivä 2016
​​Vasemmalta oikealle: Sirkku Niemi, Mona Mannevuo ja Olli Joukio. Kuva: Maria Vasenkari

Emeritusprofessori Veikko Anttonen valitsi vuoden 2015 humanistitohtoriksi Mona Mannevuon, jonka väitöskirja Affektitehdas. Työn rationalisoinnin historiallisia jatkumoita kuuluu sukupuolentutkimuksen oppiaineen alaan.

Valinnan tehneen emeritusprofessori Veikko Anttosen mukaan Mannevuon tutkimus, joka tuo perspektiiviä ajankohtaisiin keskusteluihin työelämästä, muuttuvista työkuvista, työasenteista sekä muutosten kulttuurisista, yhteiskunnallisista ja poliittisista ulottuvuuksista ja vaikutuksista, oli avartava ja ajatuksia herättävä lukukokemus. Anttonen nosti aiheen ajankohtaisuuden lisääksi esille myös Mannevuon tekstin selkeyden, täsmällisyyden ja älyllisen tinkimättömyyden.

>> Mona Mannevuon kiitospuhe

>> Lataa Mona Mannevuon väitöskirja tästä​

Vuoden 2015 humanistimaisterit

Kieli- ja käännöstieteiden laitoksen vuoden 2015 humanistimaisteri -kunniamaininnan sai FM Sirkku Niemi. Hänet palkittiin pro gradu -tutkielmastaan "Adjektiivisanaston käyttö ja kehittyminen suomenoppijoiden teksteissä” antaa uutta tietoa suomenoppijoiden kielitaidon kehityksestä". Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen vuoden 2015 humanistimaisteriksi valittiin FM Olli Joukio ansiokkaasta pro gradu -tutkielmastaan ”Sanelua vai vuorovaikutusta? Soteva, Karelia ja Porin Konepajan sota-korvaustuotanto 1944–1952”.

>> Sirkku Niemen kiitospuhe

>> Olli Joukion kiitospuhe​

Vuoden 2015 humanistiteko

Vuoden 2015 humanistiteko oli turvapaikanhakijoiden hyväksi tehty vapaaehtoistyö. Kunniamaininta kattaa kaikki vapaaehtoistyön toimijat kaikkialla Suomessa.

>> Vuoden 2015 humanistiteko​ (video)​​​​​​​​​​​​​​

Asiasana:
Tagit: