in English
 
 
Humanistipäivä 2018

Ehdota vuoden 2017 humanistitekoa

Turun yliopiston humanistinen tiedekunta haluaa edistää humanististen tieteiden kansallista arvostusta ja näkyvyyttä sekä myös humanismia elämänasenteena. Tavoitteita edistääkseen Turun yliopiston humanistinen tiedekunta antaa vuoden Humanistiteko -kunniamaininnan, jolla tuodaan julkisuuteen sellainen henkilö, yhteisö tai toimenpide, joka edistää humanistisia arvoja ja toimintatapaa.

Valittava vuoden humanistiteko voi olla tiedekunnan tai Turun yliopiston piiristä, tai muun paikallisen tai kansallisen toimijan aikaansaannos. Vuoden humanistiteko voi olla konkreettinen tuote tai se voi nostaa esiin yleisesti humanistisia arvoja edistäneen henkilön toimintaa.

Vuoden 2016 humanistiteoksi valittiin Suomen Rooman-instituutin Villa Lanten johtajan Tuomas Heikkilän ja Helsingin yliopiston emerituskanslerin Ilkka Niiniluodon teos Humanistisen tutkimuksen arvo. Kuusi murrettavaa myyttiä ja neljä uutta avainta (Opuscula Instituti Romani Finlandiae V, 2016). Aiempia humanistiteko-kunniamaininnan saaneita tahoja löydät näiltä Humanistipäivän verkkosivuilta.

Vuoden 2017 humanistiteko julkistetaan Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan Humanistipäivänä, joka tänä vuonna järjestetään perjantaina 27.4.2018. 

Perustellut esitykset vuoden 2017 humanistiteoksi voi lähettää otsikolla "Humanistiteko" opintoneuvoja Mauri Paloheimolle (mailpa@utu.fi) 28.2.2018 mennessä.

Vuoden 2017 humanistitekoa voivat esittää sekä äänestää tiedekunnan opiskelijat, henkilökunta ja alumnit. Äänestysaika alkaa humanistitekoehdotusten jättöajan jälkeen maaliskuussa. Äänestyksestä tiedotetaan vielä erikseen. 

Vuoden humanistitekoa koskevat mahdolliset kysymykset voi osoittaa sähköpostilla opintoneuvoja Mauri Paloheimolle (mailpa@utu.fi).

Asiasana:
Tagit: